Riethoven Kampioen 5e klasse E

Deel dit bericht via:

Riethoven is al vanaf dag één lijstaanvoerder in de 5e klasse E en was een maatje te groot voor de opponenten. Na degradatie in het vorige seizoen keert Riethoven weer terug op het gewenste 4e klasse niveau. Hopelijk is het verblijf voor langere duur dan een seizoen want de laatste drie seizoenen was het voor de roodwitten elke keer seizoen stuivertje wisselen tussen de 4e en 5e klasse.

Middenvelder Sander Snellens is blij met een terugkeer naar de 4e klasse: “Kampioenswedstrijden zijn nooit gemakkelijk en meestal niet mooi om naar te kijken. Vandaag was het denk ik geen uitzondering. Als je dan toch een 4 -1 overwinning er uit sleept doe je het gewoon goed. 

Riethoven keert dus na een seizoen weer terug naar de 4e klasse. De club hoopt de komende jaren een stabiele 4e klasser te worden.  “De grootste kracht van Riethoven is dat het hele dorp een grote eenheid vormt. Dat zie je ook aan de publieke belangstelling die er vandaag is en de wijze waarop clubicoon Arnoud Lepelaars, die ondanks de moeilijke periode die hij vanwege een hersenbloeding op dit moment doormaakt, bij dit kampioenschap wordt betrokken.  Het is nu aan ons als hechte vriendengroep om het volgend jaar waar te maken.”

Het is nu zaak voor Riethoven om volgend seizoen uit de gevarenzone te blijven. “ De afgelopen jaren bleek dat we te wisselvallig waren waarbij goede wedstrijden teveel werden afgewisseld met slechte wedstrijden. Hierdoor kom je dan net tekort voor de 4e klasse. Dit jaar met Stephan de Graef aan het roer hebben we stappen gemaakt waarbij we mindere wedstrijden toch over de streep trokken. Zaak is om deze lijn volgend jaar door te trekken want normaal gesproken hoort Riethoven gewoon thuis in de 4e klasse.”
Ondanks dat Riethoven stappen heeft gemaakt gaan de trainer en club aan het einde van dit seizoen uit elkaar en staat Guillaume van Wilgen komend seizoen voor een tweede periode aan het roer bij de roodwitten.” Ik moet zeggen dat het redelijk leeft binnen de spelersgroep. Van de 'oude Garde' die Guillaume in 2002 - 2004 heeft mee gemaakt horen we veel positieve verhalen en in de tussentijd heeft hij met onder andere EFC, De Valk en Brabantia toch behoorlijk wat teams op niveau onder zijn hoede heeft gehad. Ik heb ale vertrouwen dat met de basis die nu is gelegd hier op voort kunnen bouwen en laten zien dat we een stabiele middenmoter zijn in de 4e klasse. Maar eerst een paar dagen genieten en feesten. “

 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Supporters club D’N Aonhang Bergeijk
05 mei 17:28
Wij wensen Vv Riethoven proficiat met het behalen van het kampioenschap.ZWUML