RPC wil als tweedeklasser naar het nieuwe sportpark

Deel dit bericht via:

Moeizaam slaagde RPC er in om zich vorige week zondag te plaatsen voor de tweede ronde van de nacompetitie. Tegen SBC moesten de Eindhovenaren diep gaan. Op een hard veld en met zo’n dertig graden op de thermometer waren het 120 zware minuten. In de noodzakelijke strafschoppenserie kroonde doelman Sten Otter zich tot ‘man-of-the-match, door de beslissende pingel te stoppen.

“Hiermee maakt hij zijn fout in de wedstrijd goed”, grinnikt Lukas Erens. “Lange tijd leek het er op dat we met 1-2 gingen verliezen, maar in de slotfase werd het toch nog 2-2. Enfin, het maakt nu allemaal niet meer uit. We zijn door en dat is het belangrijkste.” Lukas nam halverwege het seizoen het stokje over van Goeran van den Heuvel, die vanwege privéomstandigheden niet meer in staat bleek om als hoofdtrainer van RPC te fungeren. “Het is dus eigenlijk tegen wil en dank. De club zat omhoog en hoewel ik het zakelijk en privé hartstikke druk heb, heb ik toch ‘ja’ gezegd.”

Overigens wel in overleg met het thuisfront, haast Erens zich te zeggen. “Ik ben net vader van een dochter geworden en mijn vrouw zag het in eerste instantie niet zo zitten dat ik weer veel weg was. Ze snapte echter wel dat ik RPC niet in de steek wilde laten. Bovendien speelde ook mee dat de spelers unaniem hadden ingestemd met mijn tijdelijke aanstelling. Het is inderdaad niet ideaal. Ik ben echter vol goede moed aan de klus begonnen. We hebben de kans gehad om ons rechtstreeks te handhaven, maar – mede door enkele blessuregevallen en toch ook wel wat pech – zijn we nu veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie.”

Hoogst haalbare
Het is een cliché, maar Erens merkt dat het voor een ploeg die strijdt tegen degradatie, moeilijk is om te spelen tegen teams die kunnen promoveren. “Misschien in mindere mate bij SBC, maar ook zij waren vol vertrouwen, omdat ze een periodetitel hadden gewonnen en hoog waren geëindigd in de reguliere competitie. En ook maandag tegen SV Valkenswaard krijgen we hier weer mee te maken. Ik houd de jongens echter voor dat wij ook wat te winnen hebben. Als we ons handhaven, is dit ook een prijs. Dan mogen we ook feestvieren. We zijn sportmensen en die streven toch naar het hoogst haalbare?”

Erens erkent dat hij het ergens helemaal niet zo erg vindt dat de wedstrijd wordt gespeeld op het kunstgrasveld van SV Valkenswaard. “Liever op gewoon gras, maar ons veld is verschrikkelijk. Er is een sproeiverbod in heel Eindhoven en daardoor zijn de velden keihard. Het wordt sowieso een moeilijke pot, want Valkenswaard beschikt over enkele zeer creatieve spelers en veel loopvermogen en met Erwin Isbouts hebben ze de topscorer van de derde klasse in de gelederen. We gaan ons uiterst best doen. Meer kan ik niet vragen. Als we het onverhoopt niet halen, is er geen paniek bij de club, maar de voorzitter heeft me toch wel dringend verzocht om in de tweede klasse te blijven. Haha!”

Ambitie
RPC wil graag op dit niveau de verhuizing naar het nieuwe sportpark realiseren. “We doen het met eigen jongens en spelers die hier willen komen spelen, omdat ze RPC een leuke en gezellige club vinden. Hopelijk kan in mijn tijd als interim-trainer nog minimaal een extra week verlengen. En dan is het aan Ruud van der Rijt. Ik denk dat RPC een prima trainer heeft binnengehaald. Ik heb zelf die ambitie niet. Hoe leuk ik het ook vind. Volgend seizoen zal ik best nog eens op het sportpark te vinden zijn. Met mijn zoontje voetballen en met een schuin oog naar het eerste kijken.”

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?