RKVVO kan historie schrijven

Deel dit bericht via:


Bram Louwers bracht RKVVO in 2006 naar de tweede klasse. Sindsdien is de club - met uitzondering van het seizoen 2014-2015 - actief op dit niveau. Zondag wacht de finale van de nacompetitie en staat RKVVO op de drempel van de eerste klasse.  Mocht de ploeg van Matthijn Hoogduijn de finale winnen, dan komt het voor het eerst in de historie uit op dit niveau. Maar zo ver is het nog niet. De jonge ploeg moet het zondag opnemen tegen een gelouterde en ervaren tegenstander. Wilhelmina’08 wist zich in de winterstop te versterken met een aantal goede spelers uit België. Uit de laatste veertien wedstrijden na de winterstop wonnen de Limburgers acht keer, speelde het twee gelijk en verloor het vier wedstrijden. Ondanks de versterkingen in de winterstop, zijn de resultaten toch wat wisselvallig. De ploeg kent een aantal ‘haantjes’ in de ploeg en als het even niet draait, dan loopt het elftal vaak achter de feiten aan en daar liggen, met name in de omschakeling, juist de kansen voor RKVVO.  

Competitie
Dat RKVVO opgewassen is tegen de nummer 2 uit de competitie blijkt uit de resultaten dit seizoen. Thuis wonnen de geelblauwen met 1-0 en uit werd een verdienstelijk gelijkspel behaald (1-1). Dus trainer Hoogduijn weet hoe hij zijn ploeg moet voorbereiden voor de finale. De oefenmeester weet dat het voor RKVVO belangrijk is om te voorkomen dat de Weertenaren in hun spel komen. Met Aimane M’Rabet Eloued, Ilias Dari, Youssef Koubali en Lars Joosten in de gelederen heeft Wilhelmina’08 veel kwaliteit in huis. Dit zijn spelers die uit het niets een wedstrijd kunnen beslissen. Zaak voor RKVVO is om dit te voorkomen en het tempo zo hoog mogelijk te houden. 

In de nacompetitie heeft RKVVO de juiste vorm te pakken. In de eerste ronde schakelde het met ruime cijfers (0-4) tweedeklasser RKSV Cluzona uit. In de tweede ronde won RKVVO met 2-3 van Oirschot Vooruit, dat hiermee afdaalde naar de tweede klasse. Wilhelmina’08 was in de nacompetitie te sterk voor VV Rijen (2-1) en FC Tilburg (1-0). Het duel wordt zondag gespeeld op het sportpark van RKVV Dommelen. Aanvang: 14.30 uur.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?