Matthijn Hoogduijn met RKVVO als een speer op weg naar…?

Deel dit bericht via:


(door Willem-Jan Schampers) Wie tegen Matthijn Hoogduijn na de eerste zes competitiewedstrijden had gezegd dat RKVVO zou gaan meedoen om de prijzen, was regelrecht voor gek verklaard. Of toch op z’n minst als een superoptimist afgeschilderd. De Oerlenaren hadden toen immers pas drie punten vergaard en leken een moeilijk seizoen tegemoet te gaan. In de zevende wedstrijd werd echter Marvilde met 3-0 verslagen en begon het langzaam te lopen bij RKVVO.

Inmiddels zijn we achttien duels ver en bezet Hoogduijn met zijn ploeg de derde plek. RKVVO heeft 29 punten. Evenveel als Someren, dat echter twee wedstrijden minder heeft gespeeld. Koploper is FC Eindhoven/AV, met 34 uit 16. “We begonnen de competitie met de nodige tegenslag. Twee vaste waarden, onze spitsen Bart Sanders en Jordy Verhoeven, raakten geblesseerd en dit gemis was meteen merkbaar. Hun vervangers deden het naar behoren, maar in de eerste wedstrijden scoorden we gewoon te weinig. Nadat we van Marvilde wonnen, hebben we zeker nog wel paar keer verloren, maar het kwartje valt nu wat vaker onze kant op.”

Zoals bijvoorbeeld tegen Wilhelmina’08. Hoogduijn: “Eigenlijk hadden we niet echt recht op een overwinning, maar we winnen wel heel gelukkig met 1-0. En vorige week verslaan we Someren. Puur op karakter. Het scheelt gewoon heel veel dat Jordy er weer bij is. Bart is weer aan het trainen, maar die zien we waarschijnlijk volgend seizoen pas terug. We staan nu bovenaan in de tweede periode en als we op 31 maart de inhaalwedstrijd tegen EFC winnen, pakken we de periodetitel. Dit zou een prachtig resultaat zijn!”

Flow
Hoogduijn meent het oprecht, maar benadrukt meteen dat er bij RKVVO niets moet. “We hebben een hele jonge groep en missen op sommige momenten toch wel de ervaring om een voorsprong over de streep te trekken of een wedstrijd op slot te gooien. Het blijkt echter dat we met veel inzet en enthousiasme best ver kunnen komen. We zitten nu in een flow en ik hoop dat dit nog even aanhoudt. We zijn nu weer zo’n beetje compleet, al mis ik zondag – door vakantie, een blessure en een schorsing – toch nog drie spelers. Bovendien doet Bladella het de laatste weken ook een stuk beter en het won zelfs van FC Eindhoven. We moeten dus vol aan de bak.”

Als RKVVO daadwerkelijk wil meedoen om een prijs, moet er komende zondag worden gewonnen. “We hebben nu de kans om via de nacompetitie of onze plaats op de ranglijst mee te doen aan de nacompetitie. Promotie naar de eerste klasse kwam en komt absoluut niet voor in onze doelstellingen, maar ik vind wel dat we het hoogste moeten nastreven. In deze competitie kan iedereen van elkaar winnen en van elkaar verliezen. Het kan dus nog heel spannend worden…”

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?