Terugblik op: Promotie hoog op verlanglijstje EFC

Deel dit bericht via:


Het is zijn eerste klus in deze regio en tot nu toe bevalt het Roland Schuermans uitstekend. De nieuwe trainer van EFC was voornamelijk werkzaam in de regio Tilburg/Den Bosch en kan worden betiteld als een zeer ervaren oefenmeester. "We zijn natuurlijk pas een week of zes bezig, maar het ziet er goed uit. EFC heeft de ambitie om terug te keren naar de eerste klasse."

De ploeg uit Eersel is het seizoen prima gestart. Door in het bekertoernooi en na twee competitiewedstrijden nog zonder puntverlies. Hilvaria, al ruim een jaar ongeslagen en gepromoveerd uit de derde klasse, werd met 2-0 verslagen en afgelopen zondag werd met dezelfde cijfers Rood Wit V. geklopt. En dit met tien man, want nieuweling Anwar Janssen kreeg een rode kaart. "We hebben karakter getoond", oordeelt Schuermans. "Bovendien waren we gewoon fitter dan de tegenstander en konden we tot aan het einde blijven strijden."

Veel heeft de nieuwe trainer niet gewijzigd aan zijn elftal. "Er zijn wat nieuwe jongens bijgekomen en met Bas Bartels zijn we ook een hele goede speler kwijtgeraakt. Op zijn plek speelt nu Jesse van Gerwen en die doet het uitstekend. In eerste instantie stond Rob Verstappen op die positie, maar was een wedstrijd verhinderd en toen heeft Jesse hem meer dan goed vervangen. Dit geeft ook wel aan dat niemand zeker is van zijn plek. Met Anwar Janssen en Jeroen Hakkens hebben we de selectie niet alleen kwantitatief verbeterd, maar ook kwalitatief. De concurrentie is groter geworden."

Punt
Schuermans complimenteert zijn voorganger Ronald Tielemans, die de juiste mentaliteit in de groep heeft gebracht, maar drie keer in het zicht van de haven strandde. "Je merkt aan alles dat deze club toe is aan een succesje", aldus Schuermans. "We gaan ons ook niet verschuilen. Als je drie keer achter elkaar tweede wordt en er op papier alleen maar sterker op bent geworden, wordt het tijd dat je promoveert. Punt! Niet dat we nu meteen de huizenhoge favoriet voor de titel zijn, maar het is wel de kortste weg naar promotie. Onze ambitie is dus duidelijk."

Die gretigheid wil Schuermans zondag ook terug zien in de uitwedstrijd tegen VV Gestel. De Eindhovense ploeg, gedegradeerd uit de eerste klasse, heeft vier punten en is er alles aan gelegen om de koploper pootje te lichten. Schuermans: "Gestel is voor velen een beetje het lelijke eendje, maar ze hebben individueel gewoon hele goede spelers. Het is een team dat van iedereen kan winnen. En dan hebben ze ook nog good old Toon van Veen in het doel. In de voorbereiding speelden we gelijk (2-2, red.), en als we nu willen winnen, moeten we écht vol aan de bak!"

 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?