Profiel van de week: Ruud van Helvert (EMK)

Deelacties:


Deze week in profiel van de week Ruud van Helvert van EMK. Als we praten over een echte clubman binnen EMK dan komen we snel uit bij 30-jarige Ruud van Helvert. Ruud voetbalt als sinds 1991 bij EMK en maakte in 2004 onder trainer Twan van Tuyl zijn debuut in het 1e elftal. In 2015 besloot hij samen met zijn maatje Sjef Sanders te stoppen als selectielid om vervolgens in het 5e elftal te gaan voetballen. Maar na een seizoen keerde beide spelers alweer terug naar de selectie van trainer Toon van der Loo.

Ruud van Helvert 'clubman van jaar 2014' kent met EMK een redelijke start in de competitie. Na een verdienstelijk gelijkspel tegen titelkandidaat FC Eindhoven/av werd vervolgens Nijnsel verslagen. Maar afgelopen zondag liep EMK tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. Tegen WODAN gingen de geel-zwarten met 2-0 onderuit. Wat kunnen we van EMK -in het tweede jaar op 3e klasse niveau- nog verwachten, we vragen het aan Ruud.

Profiel van de week wordt mede mogelijk gemaakt door:

Open vragen
Stel je even voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Ruud van Helvert, 30 jaar oud en woonachtig in Nuenen. Naast het voetballen in de selectie ben ik een aantal jaar actief geweest in de Technische Commissie voor de jeugd van EMK. Behalve de dagelijkse gang van zaken, trainersavonden, indelingen etc hebben we met een aantal enthousiaste vrijwilligers verschillende evenementen georganiseerd voor de jeugd van EMK.
Vertel eens iets over je beroep of studie, wat doe je precies:
In het dagelijks leven ben ik leraar in het basisonderwijs. Sinds dit schooljaar werkzaam op basisschool de BoschAkker in Tongelre. Daarvoor heb ik een aantal jaar gewerkt op een school in Genderbeemd en in het kerkdorpje Acht. 
Wat zijn je passies / hobby's buiten het voetbal:
Behalve het volgen van veel sport via de tv, is reizen één van mijn hobby's. Afgelopen zomer heb ik met twee vrienden drie weken door Panama gereisd. Een erg leuk, vriendelijk en mooi land. Panama heeft schitterende stranden en eilanden. Daarnaast tennis ik graag met vrienden of ik pak mijn mountainbike voor een mooie route door de bossen. 
Hoe sta je in het dagelijks leven:
Positief en vrolijk. Gezelligheid met vrienden is belangrijk voor mij. Op zijn tijd pak ik graag een biertje met hen.  
Hoe denk je dat de voetbalwereld je ziet als speler:
Haha…. mijn teamgenoten zullen af en toe moe worden van mij. Op het veld ben ik soms iets te nadrukkelijk aanwezig. Zeker als het niet helemaal loopt zoals het moet. Ook tijdens de trainingen wil ik elk partijtje winnen. Verder ben ik iemand die het teambelang voorop stelt en graag gezellig meedoet in de kantine.  
Wat spreekt je het meeste aan bij deze club en welke dingen juist niet:
Wel: EMK is een gezellige en warme club waar men elkaar kent en een hoge betrokkenheid toon naar elkaar toe. De drukbezochte clubavonden en de verschillende feestavonden helpen hieraan mee. We hebben veel publiek dat ons steunt zowel thuis als uit.
Niet: Het trainingsveld is een drama! Verder mag er in mijn ogen wel iets gedaan worden aan de kleurencombinatie en aankleding van de kantine.
Van welke trainer heb je het meeste geleerd en motiveer je antwoord:
In de elf seizoenen in de selectie heb ik een divers aanbod aan trainers gehad. Ik denk dat elke trainer je op de een of andere manier beter maakt, elk op hun eigen manier. Enkele trainers die er voor mij uitspringen zijn Ronny Everaerts, Twan van Tuyl en Toon van der Loo. 
Wat vind je van je huidige trainer en omschrijf zijn plus en min punten eens:
Met alleen Toon vd Loo te noemen doe ik de rest van de technische staf te kort. Ik vind dat we goede en fijne technische staf hebben, die complementair is aan elkaar! Sinds deze zomer zijn Rudy Wetzel en Khaled toegevoegd aan de staf, zij hebben van het tweede elftal een leuke en goede groep gemaak en spelen leuk voetbal. Toon en Rutger vormen een goed koppel bij het eerste elftal. Zij creëren elk seizoen weer een goede sfeer en brengen de juiste mentaliteit in de selectie. Daarnaast stralen zijn veel vertrouwen uit richting de spelersgroep. Drie jaar geleden zijn ze bij de club gekomen. De afgelopen seizoenen hebben zij het nodige meegemaakt binnen de selectie, hoogtepunten maar ook absolute dieptepunten waarbij niet in een boek staat beschreven hoe je daar als trainers mee om gaat. Ik heb veel respect en bewondering voor de manier waarop zij hiermee zijn omgegaan. 
Wie is binnen je team de meest opvallende persoon en waarom:
Dat zijn er enkele.... Onze huis dj Leon Roijakkers, jammer genoeg vanwege zijn werk verhuisd naar Londen. Christia(a)n Messerschmidt brengen de nodige drukte met zich mee. Hij is altijd aanwezig en actief, soms iets te maar binnen het veld een absolute winnaar... en ohja natuurlijk ook PD!!;) 
Ik heb heel veel respect voor................. omdat:
Behalve voor mijn ouders heb ik veel respect voor Ad Bijsterveld. Ondanks het grote verlies is hij nog elke wedstrijd van het eerste aanwezig. Daar hebben wij als spelersgroep ontzettende veel waardering voor en halen daar kracht uit. 
Wie zijn de meest bijgebleven spelers tot nu toe:
In mijn eerste jaar als selectiespeler kwam ik Michel Klaassen tegen als teamgenoot. Altijd in voor gezelligheid maar een winnaar met een geweldige linkerpoot! Rick vd Bogaard heeft in de twee periodes dat hij speelde bij EMK veel indruk gemaakt met zijn techniek en snelheid in het spel. En natuurlijk 'ons' blok de afgelopen jaren met Bart Heezemans en Leon Roijakkers. Wat een verdedigers zijn dat. 
Wat maakt je vereniging zo speciaal voor jou:
EMK is de vereniging waar ik als vijfjarig mannetje begon met voetballen. Ik heb nog geen enkele keer nagedacht om bij een andere club te gaan voetballen. Zoals ik eerder al zei is het een warme, gezellige en fijne club waarbij je jezelf kan en mag zijn. De vele vrijwilligers maken uiteindelijk de club zoals hij is en daar mag het trots op zijn. 
Vanwaar de terugkeer naar het 1e elftal:
Na 11 jaar in de selectie te hebben gespeeld, vond ik het mooi geweest. Ik wilde meer tijd hebben voor andere dingen en ging in een gezellig vriendenelftal voetballen. Vrij snel ging ik het voetballen en trainen in de selectie missen. Vanaf de winterstop ben ik meegaan trainen met de selectie. De goede band met de spelersgroep en de technische staf maakte de keuze om terug te gaan makkelijk en logisch. 
Een pijnlijke nederlaag afgelopen zondag tegen promovendus WODAN::
Vooraf hadden we meer verwacht van de wedstrijd tegen Wodan. We haalden als team ons niveau niet, goals werden makkelijk weggeven en onze eigen kansen werden gemist. Ondanks dat, moet ik zeggen dat WODAN goed speelde. Ze hebben veel voetballend vermogen met daarbij de nodige fysieke kracht, met name op het middenveld en voorin. Al met al een goede ploeg, die nog genoeg punten gaan halen in de derde klasse. 
Persoonlijk:
Wat is je favoriete dagelijkse bezigheid:
Ik haal veel plezier en voldoening uit mijn werk. Daarnaast voetbal en tennis ik graag. Verder volg ik via televisie en internet de nodige sporten. 
Waar zie je jezelf over 5 jaar:
Over vijf jaar zal mijn lichaam het voetballen in de selectie niet meer volhouden. Ik verwacht ergens op de tennisbaan te staan en daarna gezellig een biertje te gaan drinken in de kantine. 
Wat zou je nooit meer overdoen:
Het vieren van ons laatste kampioenschap... 
Wat zijn je slechte eigenschappen
Mijn gedrevenheid en de wil om te winnen is soms te groot waardoor ik soms iets te veel aanwezig kan zijn op het voetbalveld en te veel eis van anderen. 
Wat zijn je goede eigenschappen:
Dat mogen andere mensen over mij invullen.
De grootste ergernissen in amateurvoetbal:
Partijdige grensrechters die het spel verzieken voor de voetballers en toeschouwers. Daarnaast erger ik me eraan dat het respect soms ver te zoeken is op het voetbalveld. Wat dat betreft kan het voetbal een voorbeeld nemen aan het rugby. 
Hoogtepunt als speler:
Twee kampioenschappen en promoties via nacompetitie. 
Dieptepunt als speler:
Degradatie met het eerste, ondanks dat je bij een club als EMK in de jeugd leert omgaan met het verliezen. 
Lastige tegenstander:
Tot nu toe is dat WODAN. Voorheen was Woenselse Boys een geduchte tegenstander voor ons, wel in de tijd van Trevor ;) 
Meest overschatte voetballer:
Bart Huijberts, zijn ware talent is er als voetballer nooit uitgekomen.
Meest onderschatte voetballer:
Davy Pröpper 
Meest opmerkelijk nieuwsfeit:
Scheiding Brad Pitt en Angelina Jolie. 
Overige:
Hoeveel tijd besteed je aan Social Media en van welk Social Media maak jij voornamelijk gebruik:
Ik maak weinig gebruik van Social Media, Whatts app gebruik ik veel en uit nieuwsgierigheid heb ik Facebook. Verder voor mij geen twitter, snapchat etc. 
Wie was je idool toen je een puber was:
Luc Nilis en Michael Jackson 
Wat is je gekste gewoonte:
Ik trek altijd eerst links mijn scheenbeschermer en sok aan voor ik met rechts begin. 
Meest markante figuur langs de lijn:
Dat is niet één figuur maar onze enkele vaste supporters die tevens ook de klusploeg van de club zijn. Zij volgen elke wedstrijd of het nu bij Reusel Sport te doen is of waar dan ook. Dat groepje mannen is er altijd bij, na de wedstrijd drinken zij samen een paar biertjes in de kantine. Mooi om te zien, elke week weer! 
Leukste persoon die je dit jaar hebt leren kennen:
Poeh dat zijn er teveel om op te noemen. In onze selectie zijn er enkele nieuwe jongens bij gekomen en ik moet zeggen dat zij prima in de groep vallen! 
Met wie van je team ga je ook buiten het voetbal om: 
Veel spelers gaan onderling met elkaar om... feesten, op stap of een terrasje pakken. Het is een gezellige en leuke spelersgroep. 
Kort:
Internet: vi.nl, nu.nl, vvemk.nl
Mobieltje: Iphone
Duurste aankoop: Een huis
Vrienden: Erg belangrijk!
Merk voetbalschoenen: Adidas Copa Mundial
Muziek: Coldplay
Grootste flater: -
Voetbalhumor: Tijgerbalsem in de onderbroek van een teamgenoot.
Droomvrouw: Teveel om op te noemen.
Eten: Sushi en Tapas
Drankje: Spa rood of een koud biertje.
Vakantieland: Te veel om op te noemen maar Panama en de stranden daar zijn een aanrader!
Auto / Fietsmerk: VW, Giant
Ja/Nee:
Kunstgras: Nee
Ik kan goed overweg met mijn trainer: Ja
Ben je een facebook/twitter freak: Nee
Promotie met je club dit seizoen: Nee
Ik wil graag voetbaltrainer worden in de toekomst: Nee
Ik ga lekker stappen in het weekend: Ja
Na de wedstrijd lekker doorzakken in de kantine: Ja
Ik ben gespannen voor een wedstrijd: Nee
Ik leef voor mijn sport: Ja;)
Rook je: Nee
Doe alles voor een overwinning: Ja
Trainer kan me op elke plaats binnen het veld opstellen: Ja
Een voetbaltrainer moet niet ouder zijn dan 50 jaar: Nee
Ik krijg een onkostenvergoeding bij deze club: Nee
Gekleurde voetbalschoenen: Nee
Wil je op deze Ja / Nee vragen nog iets nader toelichten: Nee
Open:
Het mooiste sportcomplex: Stiphout Vooruit, mooi in de bossen.
Het lelijkste sportcomplex: Tivoli
Wat hoop je nooit meer mee te maken: -
Wat staat er bovenaan je bucketlijst: Een mooie reis naar Zuid-Amerika.
Voor welke club heb je de meeste sympathie: Nederwetten
Voor welke club zal je nooit gaan spelen: clubs die elk jaar vijftien nieuwe spelers binnen halen!
Wie is volgens jou de beste speler uit jullie selectie: Het zijn allemaal talenten.
Welke speler van een andere vereniging zou je graag bij jullie zien voetballen: Zoals ik al zei is Rick van den Bogaard, een speler die veel indruk heeft gemaakt en die we graag weer zouden zien spelen bij ons.
Dat zeggen wij, wat zeg jij:
Wij zeggen: EMK heeft goede en ervaren selectie wat voor een verrassing kan zorgen dit seizoen: 
Jij zegt: Met de terugkeer van enkele oudere spelers en een aantal nieuwe spelers hebben we een goede groep die zeker voor een verrassing kan gaan zorgen. We zullen dan elke week weer het uiterste van onszelf en elkaar moeten vragen.
Wij zeggen: Of EMK nu 3e of 4e klasse speelt maakt voor de club niet zo veel uit:
Jij zegt: Ik vind dat je altijd de ambitie moet hebben om zo hoog mogelijk te voetballen! Daarbij ben je natuurlijk afhankelijk van de kwaliteit van de spelersgroep. Vorig jaar was een lastig seizoen voor EMK, ik heb er vertrouwen in dat wij dit seizoen beter voor de dag zullen komen. Uiteindelijk gaan we voor een plek hoog in de middenmoot al zal dat lastig zijn in deze zware klasse.
Wij zeggen: Ronnie Everaerts:
Jij zegt: Een goede trainer die met veel energie en enthousiasme werkt! Zijn trainingen waren van een prima niveau en hij wist op een goede manier met de groep te communiceren. Het hoogtepunt was natuurlijk de finale om promotie naar de derde klasse. Daarnaast heeft Ronnie meegeholpen om de jeugd van de club op poten te zetten.
Wij zeggen: Twan van Tuyl:
Jij zegt: De trainer in mijn eerste seizoen in de selectie. Wat ik me van de tijd nog herinner is dat Twan goede trainingsstof had en tactisch sterk was. Hij was erg gedreven en vroeg elke training weer het maximale van je als speler. Verder was het een trainer die de gezelligheid in de kantine belangrijk vond.
Wij zeggen: Ruud Bijsterveld: 
Jij zegt: :........ Kampioen.... Topscoorder....Hij is en blijft onze nummer 9!
Tot slot:
Wat vind je van Amateurvoetbaleindhoven.nl:
De site is een toevoeging voor het amateurvoetbal. Uitslagen en standen worden elke zondag snel kenbaar en er staan leuke artikelen en interviews op. 
EMK is een fantastische club omdat:
Er een hoge betrokkenheid is binnen de club. Veel supporters steunen het eerste elftal. En fluiten de hoogste jeugd en senioren regelmatig de wedstrijdjes van de pupillen. Daarnaast helpen de vele feestjes, evenementen en natuurlijk niet te vergeten het penaltytoernooi eraan mee dat dit een prachtige club is! 
Wie zou jij graag willen zien in deze rubriek 'Profiel vd week':
Tommy Knigge van Woenselse Boys 

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?