Profiel van de week: Rick vd Linden (Maarheeze)

Deel dit bericht via:

Deze week in profiel van de week Rick van der Linden van VV Maarheeze. Na eerst actief te zijn geweest in het hockey begon Rick zijn voetballoopbaan op 10-jarige leeftijd bij Maarheeze. Op 16-jarige leeftijd maakte Rick zijn debuut in het eerste elftal. Ondertussen is de 29-jarige aanvallende middenvelder al ruim 12 jaar selectielid van de vierdeklasser.

Vierde klasse
Maarheeze komt de laatste seizoenen voornamelijk uit in de vierde klasse met uitzondering van het afgelopen seizoen waar Maarheeze uitkwam in de derde klasse. Vanaf het seizoen 2011-2012 wist Maarheeze zich vier jaar op rij te kwalificeren voor de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse maar het strandde elke editie in het zicht van de haven. In 2018 lukte dat onverwacht wel, maar het verblijf was van korte duur, want Maarheeze degradeerde na een seizoen weer terug naar de vierde klasse.

Beleid
Met het aanstellen van trainer Richard van de Kerkhof wil de club weer mee doen om de prijzen.  Met het inpassen van enkele jeugdspelers dit seizoen verwacht de club nog geen wonderen, maar op termijn moet dat wel zijn vruchten gaan afwerpen. Naast het jeugdig elan heeft de club voor het komend seizoen vier spelers aangetrokken om meer evenwicht te krijgen in het elftal. Luuk Verschueren, Joey van Hoof, Donny Dirkx (allen SV Tivoli) en Sammy Dirkx van Braakhuizen komen het elftal van Richard van de Kerkhof versterken. Samen met de ervaren Rick van der Linden hoopt de club weer een woordje mee te spreken in de vierde klasse.

Competitie
Maarheeze staat op een veilige plaats in de vierde klasse E. Het seizoen zit er voor de oranjezwarten eigenlijk al op. Voor komende zondag staat er nog wel de derby op het programma tegen buurman DOSL, dus uitzingen en op naar het nieuwe seizoen.

Gaat Maarheeze zich komend seizoen weer mengen in de top van de vierde klasse, we vragen het aan Rick.

Profiel van de week wordt mede mogelijk gemaakt door:

Open vragen
Stel je even voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Mijn naam is Rick van der Linden, 29 jaar en woonachtig in Maarheeze samen met m’n vriendin Karin. Al heel mijn voetbalcarrière spelend voor vv Maarheeze, tussendoor ook nog twee seizoenen voor de Saigon Raiders (Vietnam) gespeeld. Prachtige tijd, speelde we toernooien van Singapore tot aan Beijing, en namen we deel aan de internationale competitie van Saigon (Ho Chi Minh City).
Vertel eens iets over je beroep of studie, wat doe je precies:
Ik heb de Master Strategisch Management afgerond aan de universiteit van Tilburg. Daarna gaan werken als project manager voor een internationaal opererend mengvoeder (diervoeder) bedrijf. Nu inmiddels alweer bijna 4 jaar werkzaam als Internationaal Project Manager voor dat zelfde bedrijf. Veelal actief in Zuid- Oost Azië, in die hoedanigheid heb ik ook 1,5 jaar in Saigon (Vietnam) gewoond. Door de enorme afstanden daar zat ik vaker in het vliegtuig dan in de bus… Momenteel reis ik nog geregeld richting het verre Oosten, waardoor ik nog wel eens een wedstrijd moet missen.
Wat zijn je passies / hobby's buiten het voetbal:
Reizen en het beoefenen van verschillende sporten (fitness, tennis, zaalvoetbal), daarnaast vind ik het ontzettend gezellig om een biertje te doen met m’n vrienden.
Hoe sta je in het dagelijks leven:
Positief en optimistisch. Ik zie altijd kansen en kan ook genieten van de kleine dingen in het leven.
Hoe denk je dat de voetbalwereld je ziet als speler:
Een gedreven speler met een leuke actie in huis.
Wat spreekt je het meeste aan bij deze club en welke dingen juist niet:
Wel: De gemoedelijkheid en de fantastische organisatie. De randvoorwaarden zijn altijd goed geregeld door de inzet van een geweldig team van vrijwilligers. Daarnaast voelt het echt als ‘thuis’ komen wanneer ik op zondagochtend de kantine binnen loop. 
Niet: Het gemis van lichtmasten op het hoofdveld, ik zou graag vaker op de zaterdagavond voetballen. 
Van welke trainer heb je het meeste geleerd en motiveer je antwoord:
Ik heb het geluk gehad dat ik met veel verschillende trainers heb mogen werken. Stuk voor stuk unieke persoonlijkheden. Ik wil dan ook niemand tekort doen, want van iedere trainer heb ik zowel op persoonlijk als voetballend vlak veel mogen leren. Als ik toch iemand moet noemen dan is het Toon Smulders, een trainer die het al vroeg in me zag zitten en die niemand de kantjes er vanaf liet lopen. Het type trainer waarbij je eerst 3x goed nadenkt voordat je een training laat lopen, en die je met de staart tussen de benen opbelt als je het echt niet kunt halen.
Wat vind je van je huidige trainer en omschrijf zijn plus en min punten eens:
Ik zat bij de gesprekken toen Richard gevraagd werd om trainer van Maarheeze te worden. Wat ik niet meer vergeet is wat hij toen zei: Als jullie voor Richard van de Kerkhof gaan, dan krijgen jullie ook de complete Richard van de Kerkhof. Wat hij er mee bedoelde was me toen nog niet helemaal duidelijk, inmiddels begrijp ik zijn statement. Hij is altijd bij de club, ontzettend gepassioneerd, ademt voetbal. Volgens mij heeft hij inmiddels ook met alle senioren elftallen al een keer mee gedaan en kent hij elke jeugdspeler bij voor en achternaam. Minpunt is dat hij nog wel eens door kan draven in z’n fanatisme.
Wie is binnen je team de meest opvallende persoon en waarom:
Hij voetbalt momenteel niet meer bij Maarheeze, maar ik heb verschillende jaren met Nisandro Estanista samen gespeeld. Met 30 graden kon hij gerust met handschoenen aan komen zetten en door z’n instelling op de training wist je soms niet eens of hij wel aanwezig was geweest. Vervolgens besliste hij dan wel weer op fenomenale wijze de wedstrijd op zondag! Geweldige kerel!
Ik heb heel veel respect voor................. omdat:
M’n ouders die altijd voor me klaar staan en me vrij laten in de keuzes die ik maak.
Wie zijn de meest bijgebleven spelers tot nu toe:
Jeroen Polman, Marcel Sloots, Mike van den Bragt, Nisandro Estanista, Mikel Durrer, Rob Wilbers, Mark Frenken en Tom Nijhof.   
Wat maakt je vereniging zo speciaal voor jou:
De warmte van de club en de grote groep vrijwilligers die zich voor de volle 100% inzetten voor onze mooie vereniging. Mensen die een enorm groot oranje-zwart hart hebben en er elke week weer voor zorgen dat alles tot in de puntjes geregeld is. Daarnaast is het prachtig om te zien dat ons eerste elftal altijd wordt bijgestaan door een grote, trouwe supportersschare die in voor- en tegenspoed altijd de club blijven steunen.
Er waren nogal wat negatieve reacties omtrent de komst van de vier aangetrokken spelers voor komend seizoen:
Niet veel van mee gekregen eerlijk gezegd. Ik ben van mening dat je ten alle tijden open moet staan voor nieuwe spelers, dat vergroot de concurrentie en verhoogt het niveau van de spelersgroep. Ik heb 2 seizoenen in Saigon gevoetbald, waar we wekelijks nieuwe spelers konden begroeten en ik kan je verzekeren, die jongens kunnen je beste vrienden worden. Bovendien spelen we in een selectieteam, de beste zullen altijd spelen. Ik heb nog nooit een trainer gezien die z’n beste spelers op de bank zet. Het is verder ook geen luxe om er volgend seizoen een aantal spelers bij te krijgen voor het eerste en tweede elftal, gezien het groot aantal stoppers (9) in de selectie.
Zondag wacht de derby tegen DOSL. Voor beide partijen staat er niets meer op het spel. Hoe gaan jullie deze wedstrijd in:
Bij een derby staat er altijd wat op het spel, bovendien hopen we onze ongeslagen reeks een mooi vervolg te kunnen geven.
Persoonlijk:
Wat is je favoriete dagelijkse bezigheid:
Lekker samen ontbijten met m’n vriendin. Klinkt een beetje cliché, maar ik kan ontzettend genieten van dat soort kleine dingen.
Beste speler aller tijden binnen je club:
Als ik de verhalen moet geloven was mijn oom en huidig voorzitter Huub van der Linden een van de beste spelers van de club…
Waar heb je het meeste spijt van:
Ik heb niet zo snel spijt van dingen, meestal denk je op een bepaald moment de juiste keuzes te maken.
Wat zijn je slechte eigenschappen
Ik kan heel slecht tegen m’n verlies, wil altijd winnen. Ook op trainingen, daar zal menig medespeler wel eens gek van worden. Daarnaast kan ik ook nog wel eens ongeduldig zijn.
Wat zijn je goede eigenschappen:
Doorzetter, teamspeler, gepassioneerd en gemotiveerd.
De grootste ergernissen in amateurvoetbal:
Partijdige grensrechters, al menig gele kaart door moeten incasseren. Daarnaast erger ik me aan mensen die kritiek hebben op vrijwilligers bij amateurclubs en zelf niet de handen uit de mouwen steken.
Hoogtepunt als speler:
Dat beleef ik elk jaar aan het einde van het seizoen in de vorm van het selectieweekend. De verschillende periodetitels kunnen ook als hoogtepunt worden gezien.
Dieptepunt als speler:
Het missen van de beslissende nacompetitiewedstrijd om promotie. Ik heb de wedstrijd via Skype moeten volgen vanuit een hotelkamer in Yangon (Myanmar).  
Lastige tegenstander:
SSS’18 en Mierlo-Hout
Meest overschatte voetballer:
Nick Viergever (PSV)
Meest onderschatte voetballer:
Rob van Wetten, had minstens 10 jaar hoofdklasse moeten voetballen.
Meest opmerkelijk nieuwsfeit:
“Feyenoord-supporter laat zich invriezen tot volgende kampioenschap”. Bron: De Speld.
Overige:
Favoriete club uit het betaalde voetbal:
Ajax Amsterdam
Favoriete trainer uit het betaalde voetbal:
Diego Simeone, knap dat hij met beperkte financiële middelen al jaren de meest kapitaal krachtige clubs op de knieën krijgt.  
Favoriete speler uit het betaalde voetbal:
Frenkie de Jong, het plezier dat die jongen uitstraalt en het gemak waarmee hij voetbalt. Dat is volgens mij de essentie van voetbal op elk niveau.
Meest arrogante speler (s) uit het betaalde voetbal:
Ik weet niet of ik nu heel oud lijk, maar het Bayern Munchen van eind jaren 90 had een elftal vol; Stefan Effenberg, Lothar Matthaus, Carsten Jancker, Jens Jeremies…
Meest markante figuur langs de lijn:
Bennie Smulders, in de goede zin van het woord. Zelden iemand gezien die een beschuitje kan smeren met een sabel.
Met wie van je team ga je ook buiten het voetbal om: 
Rob van Wetten, Bram Linders, Robert van den Broek.
Kort:
Internet: Handige uitvinding
Mobieltje: Iphone
Meest onzinnige aankoop: Die probeer ik zo min mogelijk te doen.
Vrienden: Onmisbaar!  
Merk voetbalschoenen: Adidas
Muziek: Bruce Springsteen. In de kantine: Nederlandstalig.
Grootste flater: Te korte terugspeelbal tijdens de derby tegen Fc Cranendonck wat de 1-0 betekenden, gelukkig wonnen we die wedstrijd nog met 4-1. 
Voetbalhumor: Op een aantal verkeersborden voor de afslag Maarheeze (A2) staat Maarheeze en Soerendonk onder elkaar vermeld. Na een 4-1 overwinning van ons op Fc Cranendonck (Soerendonk) heeft ‘good old’ Marcel Sloots, die ook zijn eigen grafisch ontwerp bureau runt, ooit na onze overwinning op Fc Cranendonck op deze borden de cijfers geplakt achter de namen. Dit heeft er misschien wel een jaar gehangen. Heerlijk als je na een dag werken dan het dorp weer komt binnen rijden. Kunnen we in Maarheeze nog steeds om lachen. 
Droomvrouw: Daar ben ik nu inmiddels al meer dan 3 jaar mee samen.
Eten: Voor de Japanse keuken kun je me ’s nachts wakker maken, maar ook van een lekker biefstukje word ik zeer gelukkig.
Drankje: Biertje
Vakantieland: Sri Lanka
Auto / Fietsmerk: Ford Taunus / Union.
Ja/Nee:
Kunstgras: JA
Ik kan goed overweg met mijn trainer: JA
Ik wil graag voetbaltrainer worden in de toekomst: NEE
Ik ga lekker stappen in het weekend: JA
Na de wedstrijd lekker doorzakken in de kantine: JA
Ben je goed in het onderhouden van contacten: JA
Ik leef voor mijn sport: JA
Rook je: NEE
Maak jij je druk om wat andere van je denken: NEE
Trainer kan me op elke plaats binnen het veld opstellen: JA
Een voetbaltrainer moet niet ouder zijn dan 60 jaar: 
Ik krijg een onkostenvergoeding bij deze club: NEE
Gekleurde voetbalschoenen: NEE
Wil je op deze Ja / Nee vragen nog iets nader toelichten: Leeftijd van een trainer speelt geen rol, de chemie tussen een spelersgroep en de trainer is vele malen belangrijker. Ik moet eerlijk zeggen dat qua stappen en doorzakken in de kantine, ik vroeger wel vele malen fanatieker was. 
Open:
Het mooiste sportcomplex: Mierlo-Hout, met een kantine dat meer weg heeft van een bruincafé, daar scoor je bij mij punten mee. 
Het lelijkste sportcomplex: Het sportcomplex van Altweerterheide, als ik daar 3x in de week naar toe zou moeten dan zou ik in de voorbereiding m’n schoenen al aan de wilgen hangen.
Wie krijgt van jou de titel clubman/vrouw binnen de club: Huub Timmermans, al was dit een close finish met Eddy Rampen en Harrie van Gansewinkel. Stuk voor stuk mensen die oranje bloed door de aders hebben lopen en die voor onschatbare waarde zijn voor de club.
Wat staat er bovenaan je bucketlijst: Wereldreis maken met m’n vriendin, Skiën in Hokkaido (Japan), rondreis door Zuid-Amerika, touren door Zuid-Afrika. Ik zal je de rest van de lijst besparen.   
Voor welke club heb je de meeste sympathie en voor welke club juist de minste: Borussia Dortmund, prachtige volksclub. 
Voor welke club zal je nooit gaan spelen: Fc Cranendonck en SV Budel. Met een oom als voorzitter en een vader als trouwe supporter van vv Maarheeze, kan ik ‘thuis’ niet verkocht krijgen om voor de concurrent te gaan voetballen.
Wie is volgens jou de beste speler uit jullie selectie: Davy Peeters, zelden iemand gezien die op zijn leeftijd nog zo topfit is. Daarnaast heeft hij een passing en spelinzicht waarbij je je vingers af kan likken.   
Welke speler van een andere vereniging zou je graag bij jullie zien voetballen: Jordy van Zon, echte Maarhezenaar, hoop hem snel weer in het oranje-zwart te mogen bewonderen.
Dat zeggen wij, wat zeg jij:
Wij zeggen: Maarheeze kent een teleurstellend seizoen
Jij zegt: Als je naar de ranglijst kijkt kun je die conclusie inderdaad trekken, maar ik kijk liever naar de positieve aspecten. Met Joost Claassen en Patrick Verton zijn er twee jongens doorgebroken waar we als club nog veel plezier aan gaan beleven en die nu al een onbetwiste basisplaats hebben. Naast deze jongens kloppen er nog meer jonge talenten (Cas Boudoin, Pieter Winters, Dean Dillen, Sem de Graef en Jarno Nijssen) op de deur. En dan hebben we ook nog Tom vd Pas, die als hij de zondag net zo serieus zou nemen als de zaterdagavond, een mooie carrière tegemoet kan gaan.  
Wij zeggen: Rick van der Linden blijft Maarheeze tot einde carrière trouw
Jij zegt: Absoluut
Wij zeggen: Maarheeze heeft vertrouwen in Richard van de Kerkhof gezien zijn contract is verlengd met twee seizoenen
Jij zegt: Klopt, ik heb zelden een trainer meegemaakt die zo betrokken is als Richard. Dat soort mensen moet je koesteren en proberen te binden. Goede zet van het bestuur!
Wij zeggen: De komst van de vier nieuwe spelers is noodzakelijk om komend seizoen mee te doen om de prijzen
Jij zegt: Ik heb vernomen dat het vier getalenteerde jongens zijn, wat de kwaliteit in de selectie alleen maar omhoog kan brengen. Juich ik van harte toe. Mensen zijn wel vaker sceptisch wanneer er nieuwe spelers bij een club komen, maar het verleden heeft uitgewezen (denk aan Mikel Durrer en Rob van Wetten) dat ook spelers die niet in Maarheeze zijn geboren veel waarde kunnen toevoegen en uit kunnen groeien tot echte clubmensen.    
Wij zeggen: FC Cranendonck
Jij zegt: Dat is toch de naam van onze Hockeyclub? Nee grapje, fantastisch om tegen te spelen, een echte derby, dat zijn uiteindelijk de wedstrijden waar je het voor doet. De oudere jongens ken ik ook goed, ik heb zelfs met een aantal (Klaas vd Wildenberg, Marijn Mommers, Bram de Leest en Rob Slenders) een nacht doorgebracht op een onbewoond eiland in El Nido (Filipijnen). Ook dat is voetbal, op het veld elkaar het licht niet in de ogen gunnen, maar naast het veld gezellig een biertje doen.
Wij zeggen: Winnen van DOSL as. zondag maakt het seizoen nog enigszins goed. Uitslag?
Jij zegt: Ik denk dat de huidige reeks (laatste 5 wedstrijden ongeslagen) laat zien dat we veel meer in onze mars hebben dan wat de ranglijst aangeeft. Daarnaast zorgt een overwinning ervoor dat we een positieve balans op kunnen maken betreffende de derby’s dit seizoen. Uitslag: 1-2
Tot slot:
Amateurvoetbaleindhoven.nl:
Elke maandag vaste prik. Leuk initiatief!
VV Maarheeze is een fantastische club omdat:
Ik denk dat ik al veel zaken heb benoemd waarom Maarheeze een geweldige club is. Het is ook leuk om te zien dat we sinds een aantal jaren weer een dameselftal op de been kunnen brengen en dat we zelfs over een team met spelers van enkel de Poolse nationaliteit beschikken. Dat toont ook weer aan dat we als club altijd vooruitstrevend proberen te zijn en iedereen zich welkom moet voelen bij de club. Ik denk dat we als vereniging ontzettend trots mogen zijn wat we met vv Maarheeze bereikt hebben, op en naast het veld.
Wie zou jij graag willen zien in deze rubriek 'Profiel vd week':
Rob Slenders (Fc Cranendonck)
Wil je nog iets toevoegen in het algemeen:
Ik wil jullie heel veel succes wensen met jullie geweldige website!

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?