Profiel van de week: Niek Klaassen (Mierlo Hout)

Deel dit bericht via:

Als we het over een echte echt clubman hebben dan komen we uit bij Niek Klaassen. Niek maakte op 17-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal van Mierlo Hout. De 33-jarige verdedigende middenvelder is ondertussen al weer bezig aan zijn zestiende seizoen bij de blauwwitten.
Naast zijn actieve loopbaan als speler is Niek ook bestuurslid 'Voetbalzaken' binnen de club.

Promotie
Mierlo Hout werd in het seizoen 2016-2017 in de 2e klasse H veroordeeld tot het spelen van nacompetitie voor klassenbehoud. Na een 2-1 thuisoverwinning op Spart'18 ging Mierlo Hout in de uitwedstrijd met 3-1 onderuit waardoor degradatie een feit was. Maar na een seizoen derde klasse keerde Mierlo Hout het afgelopen seizoen 'onder het bewind van trainer Raymond Koenraadt' op overtuigende wijze terug naar de tweede klasse. Mierlo werd ongeslagen kampioen met slechts tien verliespunten.

Voorbereiding
Mierlo Hout kent tot dusver een prima voorbereiding op de competitie en de tweede ronde van de Districtsbeker is behaald na drie ruime overwinningen. Mierlo Hout lijkt klaar voor de eerste competitiewedstrijd in de 2e klasse F waarin het op bezoek gaat bij Wilhelmina'08 uit Weert.
Wat kunnen we dit seizoen verwachten van Mierlo Hout, we vragen het aan de ervaren middenvelder.

 Profiel van de week wordt mede mogelijk gemaakt door:

Open vragen
Stel je even voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Niek Klaassen, 33 jaar en woonachtig in Mierlo-Hout. 
Vertel eens iets over je beroep of studie, wat doe je precies:
Na gestudeerd te hebben aan de Fontys Hogeschool waar ik de HBO opleiding Management, Economie en Recht heb voltooid. Ben ik gaan werken bij Uitkeringsinstantie UWV. Waar ik nu alweer ruim 9 jaar werkzaam ben.   
Wat zijn je passies / hobby's buiten het voetbal:
Hardlopen, tennis & leuke dingen doen met familie & vrienden. 
Hoe sta je in het dagelijks leven:
Met beide benen op de grond en genietend van het leven. 
Hoe denk je dat de voetbalwereld je ziet als speler:
Een hard werkende veel eisende speler die zich ten aller tijden weg cijfert voor het team en resultaat. Waarbij het randje wel eens opgezocht wordt. Een speler die je mist als ie er niet is. 
Wat spreekt je het meeste aan bij deze club en welke dingen juist niet:
Wel: De ligging van onze club midden in de wijk, onze gezellige kantine met een warm sfeervol (oud bruin) karakter waar het altijd gezellig is en goede derde helften plaats vinden. De vele trouwe supporters die uit maar vooral thuis langs de kant staan.
Niet: De gebrekkige medewerking van de gemeente mbt onderhoud cq renovatie van ons sportpark. Het kunstgras van ons hoofdveld is echt aan vervanging toe en verkeerd niet in een beste staat.
Van welke trainer heb je het meeste geleerd en motiveer je antwoord:
Ik heb in alle jaren vele trainers gehad. Van iedereen iets mogen leren zowel op voetbaltechnisch als menselijk vlak. Ik wil dan ook niemand tekort doen hier. Een trainer die wel speciaal is, is een trainer waar ik niet onder heb gespeeld maar met wie ik onze Jo19-1 heb mogen trainen: Stef Wijlaars. Van hem heb ik een hoop nieuwe inzichten leren kennen en kunnen sparren over het voetbal spelletje. Nu trainer bij FC den Bosch onder 17-1 en weet zeker dat hij het ver gaat schoppen in het trainerswereldje! 
Wat vind je van je huidige trainer en omschrijf zijn plus en min punten eens:
Raymond is enorm gedreven en heeft het in het verleden al gemaakt als speler, en is nu op weg om dit als trainer te evenaren. Zit vol passie en wil tot in de perfectie zijn voetbalvisie etaleren. Is erg betrokken bij alle lagen binnen de vereniging. Is duidelijk naar een ieder toe en tactisch sterk onderlegd. Minpunt is dat hij wel eens vroeg bij een uitwedstrijd bij de tegenstander wil zijn. 
Wie is binnen je team de meest opvallende persoon en waarom:
Devidson Janzen. Groot clown en animator van het team. En een uitstraling van een beest.
Ik heb heel veel respect voor................. omdat:
Mijn ouders. Die altijd klaar staan voor mij en mijn broertje. Niks is ze teveel en hebben in al die jaren ook maar weinig wedstrijden van ons gemist. 
Wie zijn de meest bijgebleven spelers tot nu toe:
- Everaldo Thijssen. Was een keeper met een geweldige instelling. Speelde voor de club en het team en straalde dat      ook uit. Een cult figuur onder de lat was het.
- Nemanja Akkersmans. Zijn eindeloze discussies en inzichten over het voetbal spelletje, daarnaast een geweldige          techniek en inzicht.
- Richard van de Kerkhof. Naast zijn bekende voetbal kwaliteiten had hij vele 'aanwensels' voor een wedstrijd die ik        nooit eerder had gezien. Misschien heb ik er ook wel wat van overgenomen.
- Sander Vereijken. Zo snel en behendig met een bal. Technisch en een geweldig schot. Niet eerder gezien bij Mierlo-      Hout.  
Wat maakt je vereniging zo speciaal voor jou:
De betrokkenheid, de mensen met een blauw wit hart. Een grote groep mensen die de vereniging draaiende houdt. Als je een zaterdag of zondag op de Beemd komt en ziet dat alles picobello geregeld is en loopt. Een groot compliment aan ieder die zich hier hard voor maakt. Want dit zorgt ervoor dat er deze dagen een warme sfeer heerst. Gemoedelijkheid rondom de velden maar ook zeker in de kantine! 
Mierlo Hout heeft een goede voorbereiding gekend in aanloop naar de competitie:
Zeker. Na een jaar ongeslagen te zijn geweest moesten we toch weer opnieuw bouwen. Selectie is grotendeels in tact gebleven. Sander Vereijken heeft 'een transfer' naar Gemert afgedwongen en Nicky Sleegers is lager gaan voetballen. Daarentegen zijn Pim Heeren, Chahid Mezziani, Wessel Vervoord en Martijn van Thiel zorgeloos ingepast en mag ik wel stellen dat we er goed op staan voor aanvang van het nieuwe seizoen. Echter zijn we ons wel degelijk van bewust dat het volgende week voor de competitie pas echt om het echie gaat en dat we er dan als groep moeten staan. Maar het vertrouwen is groot en het gevoel in de groep is ook zeker dat we ons zeker gaan laten zien in de 2de klasse. De gretigheid spat van deze jonge talentvolle groep af! 
Je bent een echte clubman, al 16 jaar eerste elftalspeler en daarnaast ook nog bestuurslid:
Ik ben ook trots dat ik zolang deel mag uitmaken van het eerste van Mierlo-Hout. Met mijn kwaliteiten het maximale eruit halen. Heeft te maken met instelling en hetgeen wat je ervoor over hebt. In mijn geval veel. Het is denk ik met de paplepel ingegoten. Mijn opa is trainer van het eerste geweest en voorzitter van de club. En mijn vader en 4 ooms hebben ook allemaal in het eerste van Mierlo-Hout gespeeld. De passie is er van kinds af aan ingekomen en nooit meer uitgegaan. Sterker nog die band is alleen maar gegroeid. Mierlo-Hout is mijn cluppie en daarom 1,5 jaar geleden ook geen moment getwijfeld toen gevraagd werd om tot het bestuur toe te treden. Ik doe graag iets terug voor de club waar al van kinds af aan de passie voor is! 
Persoonlijk:
Wat is je favoriete dagelijkse bezigheid:
Altijd in de weer zijn. Van werk, sporten, bezig zijn voor de club en leuke dingen doen met vrienden & familie. Ik zit geen moment stil. 
Beste speler aller tijden binnen je club:
Martijn Verhofstadt
Waar heb je het meeste spijt van:
Nergens spijt van, sta achter de keuzes die ik maak. 
Wat zijn je slechte eigenschappen
Eigenwijs 
Wat zijn je goede eigenschappen:
Sociaal, behulpzaam en loyaal. 
De grootste ergernissen in amateurvoetbal:
Het teruglopend aantal vrijwilligers. Dat er zomaar vanuit gegaan wordt dat alles wel geregeld wordt. 
Hoogtepunt als speler:
In al die jaren twee kampioenschappen in de 3de klasse mee mogen maken. Die staan veruit op nummer 1. Daarnaast het promoveren via de nacompetitie naar de 2de klasse en de wedstrijd tegen PSV tijdens het 90 jarig bestaan van de club was ook een prachtige belevenis. 
Dieptepunt als speler:
Degradatie uit de 2de klasse uit bij EVVC, doordat de scheidsrechter 15 minuten blessure tijd gaf moesten we uiteindelijk het onderspit delven nadat ik zelf tegen een domme (2x geel) rode kaart aan liep en deze dan ook erg aantrok. 
Lastige tegenstander:
Venlosche Boys 
Meest overschatte voetballer:
Joel Veltman 
Meest onderschatte voetballer:
Mousa Dembele 
Meest opmerkelijk nieuwsfeit:
Stuk in de telegraaf afgelopen vrijdag: ‘alarmfase rood voor sportclubs’ . Clubs kunnen moeilijker aan bestuursleden komen. De oproep om als jeugd in actie te komen. 
Overige:
Favoriete club uit het betaalde voetbal:
PSV & Tottenham Hotspur 
Favoriete trainer uit het betaalde voetbal:
Vind het mooi om te zien hoe Mark van Bommel gestart is aan zijn trainers carrière. Vol passie & overgave en een eigen plan en speelwijze voor ogen. De toekomst moet uit wijzen of het succesvol is maar ik kijk graag naar de trainer Mark van Bommel. 
Favoriete speler uit het betaalde voetbal:
Christian Eriksen  
Meest arrogante speler (s) uit het betaalde voetbal:
Niet perse 1 speler maar over het algemeen de spelers die tegenwoordig voortaan op tv op het veld met elkaar praten met hun handje voor de mond. Over arrogant gesproken. 
Meest markante figuur langs de lijn:
Piet Sigaar. Sinds jaar en dag een bekende verschijning binnen de Houtse gemeenschap en ver daarbuiten.  
Met wie van je team ga je ook buiten het voetbal om: 
Klinkt cliché maar hebben een groep die elkaar ook regelmatig buiten het voetbal om treft cq dingen onderneemt. Is het niet in het Houtse zelf dan op stap. Maar dagelijks ga ik wel met Dennis van Steenis om die dan ook een goede vriend van me is.
Kort:
Internet: We kunnen niet meer zonder
Mobieltje: Iphone
Meest onzinnige aankoop: Voetbalschoenen waar je na aankoop van beseft dat het toch niet de goede maat is en dus ongebruikt in de kast verdwijnen.
Vrienden: Onmisbaar
Merk voetbalschoenen: Nike
Muziek: Nederlandstalig / top40
Grootste flater: Ik denk dat ik hier van Devidson moet zeggen een gemiste kans in de nacompetitie die er op zen zachtst gezegd in had gemogen. Maar daar kan Maik Raaijmakers over meepraten.
Voetbalhumor: Iets met een Mac Donald big mac doosje waar een iets andere verassing in zat dan een Big Mac op trainingskamp in Portugal. En een tandenborstel. En een keer dat iemand wijs was gemaakt op trainingsstage te mogen bij MVV. Eenmaal daar aangekomen voor een gesloten poort staan. En in alle drie de gevallen was Richard van de Kerkhof het slachtoffer.
Droomvrouw: Chantal Janzen
Eten: Pasta
Drankje: Bier
Vakantieland: Spanje
Ja/Nee:
Kunstgras: JA
Ik kan goed overweg met mijn trainer: JA
Ben je een facebook/twitter freak: NEE
Promotie met je club dit seizoen: NEE
Ik wil graag voetbaltrainer worden in de toekomst: NEE
Ik ga lekker stappen in het weekend: JA
Na de wedstrijd lekker doorzakken in de kantine: JA
Ben je goed in het onderhouden van contacten: JA
Ik leef voor mijn sport: JA
Rook je: NEE
Maak jij je druk om wat andere van je denken: JA
Trainer kan me op elke plaats binnen het veld opstellen: JA
Een voetbaltrainer moet niet ouder zijn dan 50 jaar: NEE
Ik krijg een onkostenvergoeding bij deze club: NEE
Gekleurde voetbalschoenen: JA
Wil je op deze Ja / Nee vragen nog iets nader toelichten: JA, Stappen doen we op vrijdagavond en de derde helften vieren we bij Mierlo Hout. Daarnaast vind ik de vraag over hoe oud een trainer mag zijn moeilijk. Want ongeacht de leeftijd maakt iemand zijn kwaliteiten of goede trainer is. Al vind ik het wel een goede ontwikkeling dat er meerdere jeugdige trainers doorstromen.
Open:
Het mooiste sportcomplex: VV Gemert
Het lelijkste sportcomplex: Kwiek Venlo. Al komen hier menig Limburgse verenigingen voor in aanmerking.
Wat hoop je nooit meer mee te maken: Degradatie met Mierlo-Hout
Wat staat er bovenaan je bucketlijst: Las Vegas
Voor welke club heb je de meeste sympathie: Voor alle clubs die zonder te betalen met veelal eigen jongens zo hoog mogelijk spelen door de focus in en op de jeugd te leggen en het opleiden daarvan.
Voor welke club zal je nooit gaan spelen: SV Brandevoort
Wie is volgens jou de beste speler uit jullie selectie: Thom Meeuwsen
Welke speler van een andere vereniging zou je graag bij jullie zien voetballen: Jasper Lalisang van vv Gemert
Dat zeggen wij, wat zeg jij:
Wij zeggen: Mierlo Hout heeft een tallenvolle spelersgroep
Jij zegt: Zeker weten! Doordat de jeugd bij Mierlo-Hout op een hoog niveau speelt zijn de jongens gewend te spelen onder hoge weerstand. Deze groep is jong en getalenteerd en ik weet zeker als deze lichting bij elkaar blijft de 2de klasse niet het plafond is.
Wij zeggen: Mierlo Hout gaat dit seizoen meedoen om de prijzen
Jij zegt: Onze doelstelling is om zo snel mogelijk naar de 35 punten te gaan en ons veilig te spelen. Neemt niet weg dat we graag willen laten zien waar we goed in zijn. Hopelijk resulteert dat in een mogelijke periode. Maar laten we niet te hoog van de toren blazen en na een geweldig vorig seizoen met beiden benen op de grond blijven. Maar dat Mierlo-Hout er uiteindelijk een keer aan komt, dat staat vast.
Wij zeggen: Cees Eekels
Jij zegt: Blijft voor mij een speciale trainer. Onder Cees ben ik voor het eerst kampioen geworden. In de 3de klasse heeft hij toen een hecht collectief weten te kneden. Waar we enorm veel plezier hebben gemaakt na de wedstrijden maar waar we ook echt goed voetbal speelde. Waardoor we ook in de 2de klasse goed voor de dag kwamen. Vervolgens heeft Cees de jeugd ingepast wat de basis is geweest voor de huidige successen.
Wij zeggen: Voorzitter Paul Lambrechts
Jij zegt: Had de ondankbare taak om Pieter Vervoort op te volgen. Pieter (nu ere voorzitter) betekent en heeft enorm veel voor de club betekent. Toen Pieter aangaf te moeten stoppen als voorzitter heeft Paul deze taak op zich genomen. Paul doet dit met veel passie en heeft de vereniging mede gebracht naar waar we nu staan. Inmiddels de grootste vereniging van Helmond die nog steeds vol ambitie is om het voor ieder lid binnen Mierlo-hout naar de zin te maken. Want alle teams van het eerste tot aan de kabouters moeten de aandacht krijgen die ze verdienen.
Daarnaast is Paul speler van ons Walking football clubje. Onlangs is er de mogelijkheid om voor 'ouderen' om wekelijks met elkaar te 'Walking footballen' bij RKSV Mierlo-Hout en Paul is naar eigen zeggen hier de grote vedette.
Wij zeggen: Broer Tim, die op al op 28-jarige leeftijd moest stoppen met voetballen
Jij zegt: Hier kan ik een heel verhaal over schrijven. Maar de essentie is natuurlijk dat hij veel te vroeg is moeten stoppen na 3x kruisband te hebben gescheurd. Was enorm getalenteerd, in de jeugd topscorer van Nederland bij Helmond Sport en had wel willen zien waar het was geëindigd zonder de blessures. Ondanks dat enorm trots dat we nog enkele jaren samen bij Mierlo-Hout hebben gespeeld. Want dat mis ik nog steeds. Gelukkig heeft hij een nieuwe passie gevonden en dat is zijn eigen bedrijf TKS Security (camerabeveiliging & alarmsystemen o.a.). Daarnaast heeft hij zoontjes van 3 en 5 die wellicht de kunsten van papa kunnen gaan voortzetten. Want het was een spits die leefde van de goals. Kopsterk en dodelijk in de zestien.
Wij zeggen: Erwin van den Broek
Jij zegt: Ik heb Erwin leren kennen in onze tijd dat we werkte bij Snookertown Helmond. Als voetballer erg gedreven, en enorm fit en sterk. Zijn karakter komt overeen met de club Feyenoord die hij support: 'geen woorden maar daden'. Zo staat hij zondags aan de aftrap. Mooie club op zijn pad gekomen en ik weet zeker dat hij het er heel goed gaat doen. Gemert gaat veel plezier aan hem beleven.
Tot slot:
Amateurvoetbaleindhoven.nl:
Mooie site, goede rubrieken en actuele standen & uitslagen. Daarnaast afgelopen juni in Best een mooie feestavond gehad die goed verzorgd was door amateurvoetbaleindhoven. 
Mierlo Hout is een fantastische club omdat:
Vele dingen al benoemd waarom Mierlo-Hout een fantastische club is. De warme gezellige betrokken sfeer die er binnen de hele vereniging heerst. Wat maakt dat mensen graag bij Mierlo-hout zijn en als een familie voelt. Wat ook fantastisch is dat we aan de vooravond van ons 100 jarig jubileum staan. Een jaar vol festiviteiten waar we een jubileumcommissie voor hebben die hier al jaren mee bezig zijn met de organisatie. Daarnaast hebben we een nieuw jubileum shirt gekregen waar de hele vereniging in gaat spelen. Daar zijn we enorm trots op.
Het een club is waar op niveau spelen gepaard gaat met een hoge mate van gezelligheid. Dat maakt dat we de grootste en gezelligste vereniging van Helmond zijn. Veel lagere seniorenteams hebben (10) wat erg belangrijk is voor de vereniging. En we een snel groeiende meidenafdeling hebben die erg professioneel te werk gaan en in de regio hard aan de weg aan het timmeren zijn. 
Wie zou jij graag willen zien in deze rubriek 'Profiel vd week':
Tom Verhoeven (RPC) 
Wil je nog iets toevoegen in het algemeen:
Veel succes met de site, ga zo door!!! Want het amateurvoetbal moet de aandacht krijgen die het verdient. En ik kijk uit naar het verhaal van Tom Verhoeven 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Cor van de Vorst
23 september 7:49
Mooi verwoord Niek! Voor mij zéér herkenbaar vooral de 3de helften.
Harold van der Aa
21 september 13:36
Met plezier gelezen. Herkenbaar. Succes in de competitie.