Profiel van de week: Joep van de Ven (Bladella)

Deel dit bericht via:


Deze week in profiel van de week Joep van de Ven van Bladella.
In de laatste profiel van de week voor dit seizoen komt Joep van de Ven aan het woord. Joep heeft onlangs aangekondigd dat hij stopt als amateurvoetballer. De 29-jarige middenvelder heeft tien jaar het eerste elftal van Bladella gediend.

Afscheid
Joep speelde afgelopen zondag de finale van de nacompetitie voor promotie. In zijn laatste wedstrijd voor het vaandelteam, tevens zijn 300e wedstrijd, kreeg hij een afscheid waar hij van droomde. Bladella won de finale van Braakhuizen met 0-2 en promotie naar de tweede klasse is een feit. Een publiekswissel volgde voor de middenvelder, die na een uitstapje van twee seizoenen RKVVO, het afgelopen jaar terugkeerde bij blauwwitten.


Jong

De meeste amateurvoetballers stoppen rond hun 35e jaar, maar Joep van de Ven is pas 29 jaar en had de komende jaren nog van veel waarde kunnen zijn voor de ploeg van Huub Vermeulen. Toch heeft hij anders doen besluiten.

We stellen Joep een aantal vragen hoe hij terugkijkt op twaalf jaar amateurvoetbal en waarom hij nu al stopt.

Profiel van de week wordt mede mogelijk gemaakt door:

Open vragen
Stel je even voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Ik ben Joep van de Ven, 29 jaren jong en woon samen met mijn vriendin Ellis in Eindhoven. Vanaf kleins af aan heb ik bij Bladella gespeeld. Daar heb ik alle jeugdelftallen doorlopen en heb in de A-jeugd mogen debuteren in het vaandelteam. 
Vertel eens iets over je beroep of studie, wat doe je precies:
In het dagelijkse leven ben ik docent 'Health and Physical Education' op het Heerbeeck International College in Best. In de volksmond heet dat 'gewoon' gymdocent. Deze afdeling is recent opgezet en ik mag mijn steentje bijdragen aan de onderwijsontwikkelingen. Daarnaast ben ik 2e beoordelaar van scripties voor mijn oude studie; de Fontys Sporthogeschool. 
Wat zijn je passies / hobby's buiten het voetbal:
Mijn grootste passie en hobby is reizen, met mijn vriendin, of met mijn vrienden. Als docent heb ik nu eenmaal veel vakanties die ik moet vullen om de verveling tegen te gaan. Ik probeer dan ook elk jaar minimaal 2x te gaan snowboarden in Oostenrijk. Daarnaast heb ik in de meivakantie bijvoorbeeld met mijn maten een roadtrip gemaakt langs de Westcoast van de V.S. en ga ik van de zomer naar Panama en Costa Rica met mijn vriendin. Ook beoefen ik graag andere sporten zoals golf, zaalvoetbal, hardlopen, snowboarden, skien, squash en tennis. 
Hoe sta je in het dagelijks leven:
Ik probeer te zeggen wat ik doe en te doen wat ik zeg. 
Hoe denk je dat de voetbalwereld je ziet als speler:
Als een lange slungel. Als ik mijn eigen actiefoto's terugkijk dan denk ik wel eens 'Wat een houten Klaas'. 
Wat spreekt je het meeste aan bij deze club en welke dingen juist niet:
Wel: Het dorpse gevoel waar iedereen elkaar kent. 
Niet: Door de hoge betrokkenheid vinden veel mensen binnen de club ergens iets van en willen dat graag ook op zijn/haar manier delen met een ander. Dat botst wel eens.
Van welke trainer heb je het meeste geleerd en motiveer je antwoord:
Mark den Brok heeft mij technisch en tactisch veel bijgebracht. Hij was een belangrijke trainer voor mij als jonkie binnen de selectie. Hij was ook in staat om de wedstrijd te lezen en de organisatie om te zetten. Zo kan ik me goed herinneren dat we in het kampioensjaar (2010) met een 2-0 achterstand de rust in gingen bij Valkenswaard uit. Hij schakelde in de rust over naar een systeem wat we nog niet eerder gespeeld hadden. We wonnen uiteindelijk met 3-2. Daarnaast heb ik altijd heel prettig met Henri Kneefel over voetbal kunnen praten. Hij heeft een andere kijk op voetbal en daar houd ik persoonlijk heel erg van. 
Wat vind je van je huidige trainer en omschrijf zijn plus en min punten eens:
De trainingen van Huub steken erg goed in elkaar. Er zit een goede opbouw in, zijn oefenstof is gevarieerd en er is ook ruimte voor tactische accenten. Helaas blijft er daardoor weinig tijd over voor afwerkvormen, dat mis ik wel. Daarnaast kan hij op zondag de organisatie erg goed wegzetten en ligt er een degelijk tactisch plan. De afspraken en taken zijn duidelijk. Wat ik daarin nog mis is af en toe de 'persoonlijke touch'. 
Wie is binnen je team de meest opvallende persoon en waarom:
Dat is ongetwijfeld Rob (Bumke/Henkie). Hij is vaak onnavolgbaar, soms in zijn acties op het veld, maar met name in zijn uitspraken.   
Ik heb heel veel respect voor................. omdat:
Mijn vader. De trouwste supporter die nagenoeg elke wedstrijd die ik heb gespeeld langs de kant stond. Ik heb soms een wat bijzondere kijk op het spelletje (volgens anderen dan) maar hij kan dan heel goed begrijpen hoe ik het zie.   
Wie zijn de meest bijgebleven spelers tot nu toe:
Binnen Bladella heb ik altijd met Geert (van Overbeek) gespeeld. Een geweldige persoonlijkheid. Qua type spel verschillen we in vele opzichten van elkaar (meters maken vs duelkracht). Toch konden we elkaar in en buiten het veld altijd vinden. Hij revalideert al het gehele seizoen van een kruisband blessure, jammer dat hij dit seizoen niet in actie kon komen. Daarnaast wil ik graag onze hoofdleider John Daniels benoemen. Het is dan wel geen speler, maar van onschatbare waarde binnen het groepsproces. Bij RKVVO was dat Tom Paridaans. We speelde in de jeugd vaak tegen elkaar en in mijn 2 seizoenen bij RKVVO zijn we echte vrienden geworden.  
Wat maakt je vereniging zo speciaal voor jou:
Bladella is een club die het met eigen jongens doet. Daarnaast beschikt de club over vele moderne faciliteiten waarin iedereen voor elkaar klaarstaat.  
Hoe kijk je terug op twaalf jaar amateurvoetbal:
Soms nemen we het met z'n allen zondags wel eens te serieus op. Dan gebeuren er dingen in een wedstrijd die ik moeilijk kan begrijpen. Toch kan er niets tegen de kleedkamerhumor en 3e helft op. 
Waarom stop je op vroege leeftijd:
Op het werk krijg ik steeds meer verantwoordelijkheden. Ik heb dit seizoen bijvoorbeeld 5 wedstrijden en een aantal trainingen moeten missen. Daarnaast volleybalt mijn vriendin op hoog niveau, op zaterdag. Ik heb altijd met veel plezier tijd vrijgemaakt voor het voetbal. Maar ik begin te merken dat ik niet de hele zondag meer aan voetbal wil besteden. Bovendien ben ik ook veel bezig met het voetbal buiten de zondagen om. Nu ik richting de 30 ga is het tijd voor andere dingen. 
Persoonlijk:
Wat is je favoriete dagelijkse bezigheid:
Ik vind persoonlijk dat ik een te gekke baan heb. Ik werk fulltime dus ik mag dagelijks een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van pubers. Als ik een minder serieus antwoord moet geven zou ik eten zeggen. Van lekker eten kan ik echt ontzettend genieten. 
Beste speler aller tijden binnen je club:
Zonder enige twijfel Jeroen Schilders. Wat een geweldige voetballer in alle facetten van het 'spelletje' en bovendien de ultieme aanvoerder en leider. 
Waar heb je het meeste spijt van:
In mijn studententijd ben ik nooit op kamers gegaan. Ondanks dat heb ik toch meer dan voldoende feestjes meegemaakt, maar in die periode was er nooit een feestje te veel. 
Wat zijn je slechte eigenschappen
Soms overdenk ik zaken te veel en kan ik blijven piekeren. 
Wat zijn je goede eigenschappen:
Ik denk dat ik sociaal en communicatief sterk kan zijn. Daarnaast heb ik een goede dosis (zelf)discipline waardoor ik veel voor elkaar krijg. 
De grootste ergernissen in amateurvoetbal:
Een knollentuin waar werkvoetbal de enige optie is. 
Hoogtepunt als speler:
Ondanks de promotie en een geweldig afscheid afgelopen zondag, moet ik hier toch het kampioenschap van 2010 noemen. Ik mocht in die wedstrijd, met een stift, de bevrijdende 3-0 maken. Het hele dorp stond daarna een week op z'n kop. Overal waar we kwamen barste een ongekend feest los. 
Dieptepunt als speler:
In het seizoen 2012-2013 degradeerde we kansloos uit de 2e klasse. Dat was geen prettig seizoen. 
Lastige tegenstander:
Oisterwijk uit. Daarnaast heeft alleen Hapert dit seizoen 2x van ons weten te winnen. 
Meest overschatte voetballer:
Granit Xhaka van Arsenal 
Meest onderschatte voetballer:
Mousa Dembélé van Tottenham Hotspur. 
Meest opmerkelijk nieuwsfeit:
Tragisch ongeluk op festival Pinkpop 
Overige:
Favoriete club uit het betaalde voetbal:
AJAX
Favoriete trainer uit het betaalde voetbal:
Pep Guardiola 
Favoriete speler uit het betaalde voetbal:
Ik volg de Engelse competitie op de voet en heb echt ontzettend genoten dit seizoen van Kevin de Bruyne. De passes en het overzicht dat hij heeft is fenomenaal. 
Meest arrogante speler (s) uit het betaalde voetbal:
Paul Pogba 
Meest markante figuur langs de lijn:
Volgens mij heeft Diego Simeone soms een hogere hartslag langs de zijlijn dan een paar van zijn spelers. 
Met wie van je team ga je ook buiten het voetbal om: 
Ik carpool met Max. De ritjes en de gesprekken kon ik erg waarderen! Daarnaast zaalvoetbal ik met Anel, Tom en John bij ZVV D'n Aonloop. Ik sta op de reservelijst maar het is altijd genieten om een aantal wedstrijdjes in het seizoen mee te pakken. Wellicht kan dat volgend seizoen wat meer als ik op zondag vrij ben. Daarnaast hebben we met een aantal (ex)selectieleden de befaamde Duvelavond. 
Kort:
Internet: Erg handig
Mobieltje: Oneplus 5
Meest onzinnige aankoop: Een dure zonnebril die ik een aantal weken later alweer verloren ben.
Vrienden: Ontzettend belangrijk.
Merk voetbalschoenen: Nike of Adidas, ligt eraan welke in de uitverkoop zijn.
Muziek: Sinds afgelopen zondag draai ik 'Onze dag' van Zanger Kafke helemaal grijs. Tegen Braakhuizen was ook echt 'onze dag' en ik beleef de sfeer van zondag dan weer helemaal opnieuw. Heerlijk!
Grootste flater: Bij Nieuw Woensel uit voor open goal over schieten. 
Voetbalhumor: Het was altijd lachen gieren brullen met Peter Bons in het kleedlokaal.
Droomvrouw: Ellis
Eten: Nog nooit zo lekker gegeten als tijdens onze reis door Japan.
Drankje: Biertje of spa blauw
Vakantieland: Ik ben op vele plaatsen in de wereld geweest en kan onmogelijk één land uitkiezen dat me het meeste aanspreekt. Elke cultuur, elk stukje natuur en elk land heeft zo zijn charmes. Waar ik echter wel elk jaar terugkom is Oostenrijk voor wintersport: dat gaat nooit vervelen.
Auto / Fietsmerk: Fiat Punto en een postcodeloterij fiets
Ja/Nee:
Kunstgras: JA!
Ik kan goed overweg met mijn trainer: JA
Ben je een facebook/twitter freak: NEE
Doelstelling dit seizoen was promotie JA: 
Ik wil graag voetbaltrainer worden in de toekomst: NEE
Ik ga lekker stappen in het weekend: JA
Na de wedstrijd lekker doorzakken in de kantine: JA
Ben je goed in het onderhouden van contacten: JA
Ik leefde voor mijn sport: NEE
Rook je: NEE
Maak jij je druk om wat andere van je denken: Van sommige 'andere' wel, dus JA. 
Trainer kon me op elke plaats binnen het veld opstellen: NEE
Een voetbaltrainer moet niet ouder zijn dan 50 jaar: NEE
Ik krijg een onkostenvergoeding bij deze club: NEE
Gekleurde voetbalschoenen: JA
Wil je op deze Ja / Nee vragen nog iets nader toelichten: Ik ben een groot fan van kunstgras. Lekker vlot en technisch voetbal.
Open:
Het mooiste sportcomplex:  Dit jaar was ik voor het eerst bij DVG. Die hadden alles; een moderne kantine met sfeer en terras met uitzicht op het hoofdveld. Daarnaast nieuwe kleedlokalen, een lekker groot hoofdveld met een goede grasmat en een redelijk nieuw kunstgrasveld om te trainen. 
Het lelijkste sportcomplex: Nieuw Woensel
Wat hoop je nooit meer mee te maken: Ik was dit jaar gestrand op het vliegveld in Philadelphia. Een vlucht van 10 uur duurde daardoor bijna 58 uur.
Wat staat er bovenaan je bucketlijst: Een bultrug walvis uit het water zien springen en een toekan spotten in Costa Rica.
Voor welke club heb je de meeste sympathie: Naast Bladella natuurlijk RKVVO.
Voor welke club zal je nooit gaan spelen: Reusel Sport, uiteraard.
Wie is volgens jou de beste speler uit jullie selectie: Zonder twijfel onze keeper Nick.
Welke speler van een andere vereniging zou je graag bij jullie zien voetballen: : Jaap Waalen van vv Netersel.
Dat zeggen wij, wat zeg jij:
Wij zeggen: Het is jammer dat Joep van de Ven stopt als amateurvoetballer
Jij zegt: Ik zeg niet dat ik stop als amateurvoetballer, maar wel met selectievoetbal. Al kijk ik nu wel uit naar de vrije zondagen waarin ik heerlijk mijn eigen plan kan trekken.
Wij zeggen: Bladella had Van de Ven goed kunnen gebruiken in de 2e klasse
Jij zegt: Met mijn ervaring en achtergrond als gymdocent had ik de jonge gasten wellicht nog wel wat bij kunnen brengen inderdaad. Daarnaast had ik in de wedstrijden ook nog van meerwaarde kunnen zijn. Echter maak ik graag ruimte voor jonge talenten zoals Niek, Niels en Thy. Zij hebben het geweldig gedaan afgelopen seizoen en Bladella heeft talent genoeg in huis.
Wij zeggen: Reusel Sport en de 'el clasico'
Jij zegt: Ik denk dat ze me in Reusel amper kennen eerlijk gezegd, ondanks de 14 clasico's (klopt dat Jan Vlems?) die ik heb gespeeld. Ik speelde nooit opvallend in deze wedstrijden, waar het met name aankwam op strijdlust en duelkracht. Vaak is de amusementswaarde hoog, vooral omdat er in of buiten het veld van allerlei zaken gebeuren. De eer van het hele dorp staat dan ook op het spel en dat uit zich op verschillende manieren. Toch wil ik Reusel via deze weg nog even bedanken. In 2010 hebben ze op de voorlaatste speeldag, enigszins onverwachts, de koppositie aan ons overgedragen waardoor wij op de laatste wedstrijddag met een overwinning op Marvilde kampioen werden. Daarnaast hebben zij dit seizoen, opnieuw onverwachts, in de 2e periode gelijk gespeeld tegen BES, waardoor we uiteindelijk de 2e periode hebben kunnen pakken en nu dus gepromoveerd zijn naar de 2e klasse.
Wij zeggen: RKVVO
Jij zegt: Ook een geweldige club met een hele warme sfeer en een geweldige selectie. De selectie barst van het talent. Hopelijk lukt het Matthijn om die potentie volledig tot zijn recht te laten komen komend seizoen. Ik mag zelf aansluiten bij de trainingen van het 2e elftal. Daardoor kan ik mooi afbouwen en val ik niet in een sportief zwart gat.
Wij zeggen: Bladella
Jij zegt: Hopelijk lukt het om een stabiele 2e klasser te worden. Er is genoeg potentie met meer dan 1000 leden en de A1 en B1 die dit jaar kampioen zijn geworden. Ik ga het op de voet volgen in ieder geval.
Wij zeggen: Trompettercup
Jij zegt: Ontzettend spijtig dat ze ermee stoppen.
Tot slot:
Amateurvoetbaleindhoven.nl:
Een geweldige verzamelplaats waar alle nieuwtjes rondom het amateurvoetbal uit de regio bij elkaar komt. Ik lees dan ook met heel veel plezier alle rubrieken terug. Dat zal ik zeker blijven doen, ondanks dat ik ermee stop. 
Bladella is een fantastische club omdat:
Het over vele supports en vrijwilligers beschikt met een geweldig sportcomplex en hoofdveld waar iedereen welkom is. 
Wie zou jij graag willen zien in deze rubriek 'Profiel van de week' in het niuwe seizoen:
Mijn goede vriend Maarten Vos van SV Deurne. Nooit een saai moment met hem, zowel binnen de lijnen (altijd de actie zoeken, nooit een balletje breed) als daarbuiten (grootspraak). 
Wil je nog iets toevoegen in het algemeen:
Martijn (van Dijk) en Bart (van den Hurk); leuk dat jullie me tipte voor deze rubriek. 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Supporter blalla
22 juni 9:23
Bedankt voor je inzet. Het ga. Je. Goed