Profiel van de week: Evert Daams (SV Valkenswaard)

Deel dit bericht via:


Deze week in profiel van de week Evert Daams van SV Valkenswaard.
Evert Daams maakte na een avontuur bij de Belgische clubs Lommel United (waar hij in 2009 op 17-jarige leeftijd in het eerste elftal debuteerde) Lutlommel vv en Achel in 2015 de overstap naar eersteklasser De Valk. Afgelopen seizoen verhuisde de 26-jarige doelman, na een jaar blessureleed bij De Valk, naar dorpsgenoot SV Valkenswaard. De belangrijkste reden voor deze keuze was dat Daams op een lager niveau ritme op kan doen en zeker is dat hij iedere week kan keepen.

Ambities
SV Valkenswaard heeft de ambitie om snel terug te keren naar de tweede klasse. Met Peer van Kemenade aan het roer als trainer en met het aantrekken van topscoorder Martijn Bax (DOSL), Joery van Breemen en Rutger Roza (DVS) wil de club dit seizoen mee doen om de prijzen. Een periodetitel lijkt het hoogst haalbare, aangezien Hilvaria er met kop en schouders bovenuit steekt. De ploeg uit Hilvarenbeek staat met de maximale score stevig aan kop in de 3e klasse D.

De concurrentie is groot in de top van de 3e klasse. Gaat Valkenswaard een periodetitel veroveren? We vragen het aan Evert.

Profiel van de week wordt mede mogelijk gemaakt door:

Open vragen
Stel je even voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Ik ben Evert Daams, 26 jaar oud en momenteel eerste doelman bij SV Valkenswaard. Zelf heb ik Nederlandse ouders, maar woon ik al mijn hele leven in België. Vanaf mijn achtste heb ik de hele jeugdopleiding bij Lommel United doorlopen, waar ik altijd tegen de beste jeugdelftallen in België heb mogen spelen. Daarna heb ik ook van mijn 17de tot mijn 20ste bij de selectie van het eerste elftal gezeten.
Na mijn tijd bij Lommel United heb ik speelminuten gepakt bij achtereenvolgens Lutlommel vv en K. Achel vv. In 2015 besloot ik om eens over de grens te gaan kijken, toen VV De Valk bij me aanklopte. Daar heb ik in mijn eerste seizoen alles gespeeld. In mijn tweede jaar raakte ik vlak voor de competitiestart geblesseerd, die blessure heeft me het hele jaar buiten strijd gehouden. In het tussenseizoen heb ik hard gewerkt, waardoor ik nu bij SV Valkenswaard weer lekker mijn wedstrijdjes mee kan pikken. 
Vertel eens iets over je beroep of studie, wat doe je precies:
Ik ben docent bij het Summa College, een mbo-school in Eindhoven. Daar werk ik inmiddels al vier jaar en het bevalt me erg goed! 
Wat zijn je passies / hobby's buiten het voetbal:
Omdat ik uit een hele sportieve familie kom, ben ik het gewend om veel met sport bezig te zijn. Zo doe ik 2 á 3x in de week aan krachttraining. Daarnaast fiets ik, vooral tussen mei-september, nog veel. Mijn ouders hebben al jarenlang een racefietsenspeciaalzaak, dus ook de wielermicrobe heb ik wel te pakken. Het is ook geen toeval dat ik altijd voorop loop tijdens een conditietraining.
Ook vind ik het leuk om te koken, met vrienden wat te gaan drinken en natuurlijk tijd door te brengen met mijn vriendin. Dan denk ik aan een avondje bankhangen, samen iets eten in de stad en reizen. 
Hoe sta je in het dagelijks leven:
Als een positief iemand. Ik ben altijd vrolijk en kan ook vaak dingen relativeren. 
Hoe denk je dat de voetbalwereld je ziet als speler:
Als een betrouwbare, druk coachende en allround keeper die over een seizoen weinig fouten maakt. Geregeld krijg ik wel terug dat ik een showkeeper ben, maar dat vind ik net een van de mooiere dingen uit het keepersvak.
Daarnaast denk ik dat het ook bijzonder is dat ik als keeper altijd voorop loop bij conditietrainingen. 
Wat spreekt je het meeste aan bij deze club en welke dingen juist niet:
Wel: Dat ik iedere dinsdag en donderdag minstens drie kwartier keeperstraining krijg. De keeperstrainers hebben ook iedere week leuke en afwisselende oefeningen voor ons.
Niet: Het nieuwe kunstgrasveld is vrij hard. Ik hoor ook van de andere selectiekeepers dat ze er nog aan moeten wennen.
Van welke trainer heb je het meeste geleerd en motiveer je antwoord:
In de jeugd van Lommel United heb ik veel goede trainers gehad, vooral van keeperstrainers Lucien Slegers en Peter Schildermans heb ik veel geleerd. Ook bij De Valk heb ik erg prettig samengewerkt met Guillaume van Wilgen en Paul Firet. Daarnaast waren de keeperstrainingen van Jurgen Hendriks echt top! 
Wat vind je van je huidige trainer en omschrijf zijn plus en min punten eens:
Ik word altijd vrolijk van Peer. Hij heeft aandacht voor iedere speler en bewaakt het teamproces. Ook is hij er niet bang voor om beslissingen te nemen of het team/individuen tot de orde te roepen.
Een minpunt is het feit dat de keeper bij een groot gedeelte van de partijvormen niet ingespeeld mag worden. Ik snap zijn gedachtegang er zeker achter, maar ik vind het zelf leuk en nuttig om vaker bij de opbouw betrokken te worden. 
Wie is binnen je team de meest opvallende persoon en waarom:
Ik kan de humoristische monologen van Ron Bakermans en de scherpe opmerkingen van Jasper Jansen wel waarderen. En het is bijzonder dat Noël Renders een paar jaar geleden nog een student van me was, ook al hebben we ongeveer dezelfde leeftijd. 
Ik heb heel veel respect voor................. omdat:
Alle vrijwilligers binnen de hele vereniging. Ook Toine en Norbert, de keeperstrainers, die enorm veel uren maken met zowel de selectie- als de jeugdkeepers, verdienen complimenten. 
Wie zijn de meest bijgebleven spelers tot nu toe:
Toen ik voor het eerst met de selectie van Lommel United meetrainde, stond Jeroen Ketting daar in de spits. Zelfs op de training miste hij zelden een kans. Verder heb ik in België met nog een aantal jongens gespeeld die nu nog steeds in het betaald voetbal spelen. Daarvan is Hans Vanaken van Club Brugge toch wel de meest opvallende. 
Wat maakt je vereniging zo speciaal voor jou:
Dat ik door de hele vereniging, zowel de spelersgroep, het bestuur als de supporters, goed ben opgevangen. Het is een hele gezellige club. 
Een makkelijke overwinning afgelopen wedstrijd tegen Nieuw Woensel:
Dat mag ook wel eens ;) 
Je debuut op 17-jarige in het betaalde voetbal bij Lommel United, maar geen vervolg in je profcarrière:
Ik kwam inderdaad al op een jonge leeftijd bij het eerste elftal en begon er ook goed. Lommel had toen in de persoon van Bjorn Sengier (o.a. ex-keeper van Willem II, Helmond Sport en Antwerp) een uitstekende doelman, dus ik had ook niet direct zicht op een basisplaats in het eerste. Gelukkig kon ik op jonge leeftijd veel wedstrijdervaring opdoen bij het tweede elftal en meetrainen met het eerste.
Na mijn eerste seizoen heb ik vooral gemerkt dat er in het profvoetbal ook regelmatig keuzes niet op sportieve gronde worden gemaakt. Daardoor ben ik toen ik tijdelijk het voetbalplezier kwijtgeraakt. Mede daardoor ben ik me gaan focussen op mijn studie en mijn maatschappelijke carrière. Om dat met sport te kunnen combineren, ben ik op amateurniveau gaan voetballen. 
Persoonlijk:
Wat is je favoriete dagelijkse bezigheid:
Ik vind het fijn om na het werk te sporten. Daarnaast kan ik ook wel genieten van een avondje bankhangen met mijn vriendin. 
Beste speler aller tijden binnen je club:
Ik heb me nog niet zo in de geschiedenis van de club verdiept, maar ik denk Erwin Isbouts in de buurt komt. 
Waar heb je het meeste spijt van:
Dat ik niet eerder bij Lommel United vertrokken ben, toen ik andere interessante opties had. 
Wat zijn je slechte eigenschappen
Ik kan soms dingen te veel relativeren. 
Wat zijn je goede eigenschappen:
Vriendelijk, doorzetter, rustig. 
De grootste ergernissen in amateurvoetbal:
Ik heb erg aan de 'clubgrensrechters' moeten wennen. In België had ik dit nog nooit gezien. Het ziet er voor buitenstaanders ook niet bepaald professioneel uit. 
Hoogtepunt als speler:
Mijn debuut in het eerste elftal van Lommel United. Dit was tegen KRC Genk, waar toen jongens als Kevin de Bruyne, Thibaut Courtois en enkele andere internationals op het veld stonden. 
Dieptepunt als speler:
De manier waarop ik bij Lommel United ben vertrokken en mijn blessure tijdens mijn laatste seizoen bij De Valk, waardoor ik een jaar niet heb kunnen spelen. 
Lastige tegenstander:
In België heb ik natuurlijk met en tegen een hoop uitstekende voetballers gespeeld, maar in het Nederlandse voetbal kan ik me de volgende spelers nog herinneren:
- Thommie Vluggen van Bekkerveld
- Dogan Golpek van SV Meerssen, tegenwoordig MVV.
- Dit seizoen viel Joeri van Rijswijk van Hilvaria toch wel behoorlijk op tegen ons.  
Meest overschatte voetballer:
Davy Klaassen. Het is voor mij geen verrassing dat hij bij het matigste Everton in jaren alsnog door de mand valt. Ook bij Oranje vond ik hem nooit iets toevoegen. 
Meest onderschatte voetballer:
Toni Kroos, prachtige voetballer die niet altijd de credits krijgt die hij verdient. 
Meest opmerkelijk nieuwsfeit:
De hele media-hetze over de transgendergrap van René van der Gijp bij Voetbal Inside. Het verbaast me sowieso al jaren hoe de media met misleidende koppen de publieke opinie probeert te sturen. Het heeft de afgelopen week in ieder geval veel leuke discussies in de klas opgeleverd. 
Overige:
Favoriete club uit het betaalde voetbal:
PSV 
Favoriete trainer uit het betaalde voetbal:
Heb ik niet echt. Ik houd vooral van trainers die lekker normaal doen, dat is tegenwoordig al een zeldzaamheid. Bijvoorbeeld een Fräser, Cocu of Zidane. 
Favoriete speler uit het betaalde voetbal:
David de Gea 
Meest arrogante speler (s) uit het betaalde voetbal:
Tonny Vilhena, die na iedere simpele intikker zijn gram lijkt te willen halen. 
Meest markante figuur langs de lijn:
Noud Wijnen 
Met wie van je team ga je ook buiten het voetbal om: 
Ik heb het zelf privé behoorlijk druk, dus momenteel gaat daar alle aandacht buiten het voetbal naartoe. 
Kort:
Internet: Instagram, Twitter, voetbalnieuws en verschillende nieuwssites.
Mobieltje: I-Phone
Meest onzinnige aankoop: Heb ik niet echt, al koop ik misschien nog wel meer kleren dan de meeste vrouwen.
Vrienden: Tegenwoordig wonen en werken ze op verschillende plaatsen, maar we hebben vaak contact.
Merk voetbalschoenen: Adidas. Ik draag ook altijd witte schoenen.
Muziek: Momenteel draai ik het nieuwe album van Justin Timberlake vaak.
Grootste flater: In de jeugd van Lommel speelden we ooit uit bij Virton, alleen de heenrit met de bus duurde al bijna vier uur. Daar slaagde ik erin om na 3 minuten een rode kaart te pakken. Overigens tot op heden nog steeds de enige rode kaart uit mijn carrière!
Voetbalhumor: Grappen maken over elkaar en over de trainersstaf is altijd leuk.
Droomvrouw: Mijn eigen vriendin.
Eten: Sushi
Drankje: Ik mag wel zeggen dat ik een lichte koffieverslaving heb
Vakantieland: IJsland. Daar ben ik vorige winter op vakantie geweest. De natuur is prachtig en het Noorderlicht was een van de meest indrukwekkende dingen die ik gezien heb.
Auto / Fietsmerk: Ik rijd in een BMW 1-serie. Mijn favoriete fietsmerk is Specialized.
Ja/Nee:
Kunstgras: JA
Ik kan goed overweg met mijn trainer: JA
Ben je een facebook/twitter freak: JA
Promotie met je club dit seizoen: JA
Ik wil graag voetbaltrainer worden in de toekomst: NEE
Ik ga lekker stappen in het weekend: JA
Na de wedstrijd lekker doorzakken in de kantine: NEE
Ben je goed in het onderhouden van contacten: JA
Ik leef voor mijn sport: JA
Rook je: NEE
Maak jij je druk om wat andere van je denken: NEE
Ik krijg een onkostenvergoeding bij deze club: JA
Gekleurde voetbalschoenen: JA
Wil je op deze Ja / Nee vragen nog iets nader toelichten: Ik zou wel graag keeperstrainer bij een eerste elftal willen worden, maar hoofdtrainer zie ik niet zitten.
Open:
Het mooiste sportcomplex:  PSV Amateurs
Het lelijkste sportcomplex: RVU in Meerssen, al heb ik in België veel lelijkere exemplaren gezien, vooral bij de Waalse clubs. Ik heb ooit, uit bij Seraing, eens een wedstrijd op gravel moeten voetballen.
Wat hoop je nooit meer mee te maken: Een langdurige blessure.
Wat staat er bovenaan je bucketlijst: Ik wil erg graag één of meerdere roadtrips door Amerika maken.
Voor welke club heb je de meeste sympathie: Ik volg Achel vv, de club waar ik ben begonnen, nog altijd.
Voor welke club zal je nooit gaan spelen: Nieuw Woensel
Wie is volgens jou de beste speler uit jullie selectie: Erwin Isbouts
Welke speler van een andere vereniging zou je graag bij jullie zien voetballen: Aart Verberne van Geldrop. Alleen al omdat hij als back, centrale verdediger, middenvelder, vleugelaanvaller en zelfs als spits uit de voeten kan.
Dat zeggen wij, wat zeg jij:
Wij zeggen: Hilvaria is een maatje te groot in de 3e klasse D
Jij zegt: de ranglijst bevestigt voorlopig deze stelling. Vooral voorin en op het middenveld hebben ze veel kwaliteit lopen. Ik hoop wel dat de Uilen dit seizoen de 3 punten uit Hilvarenbeek mee gaan nemen.
Wij zeggen: SV Valkenswaard gaat de nacompetitie in
Jij zegt: we hebben er genoeg kwaliteit voor. Ik heb de indruk dat we steeds beter worden, dus ik denk dat we nog een periodetitel binnen gaan slepen.
Wij zeggen: Veel doelpunten voor maar ook veel doelpunten tegen, speelt Valkenswaard niet te aanvallend:
Jij zegt: het is inderdaad nog zoeken naar de juiste balans in het elftal. Ik weet voor iedere wedstrijd al dat ik minstens 5 flinke kansen tegen krijg, dus een iets defensievere speelwijze zou ik niet verkeerd vinden.
Wij zeggen: Max Jansen
Jij zegt: een oerdegelijke verdediger. Kopsterk, behoorlijk snel en neemt ook geen onnodige risico's. Ik heb zelden zo fijn met een verdediger samengespeeld als met Max. Ik denk ook dat iedere trainer graag een persoonlijkheid zoals hij in het team zou willen.
Wij zeggen: Lommel United
Jij zegt: een club waar ik een prima opleiding heb gekregen en alles heb geleerd. Al moet ik zeggen dat door alle gebeurtenissen geen sympathie meer voor deze club kan opbrengen.
Wij zeggen: De Valk
Jij zegt: een fijne club waar ik kennis heb leren maken met het Nederlands voetbal. De randvoorwaarden waren er, zeker in het eerste seizoen, prima geregeld. Ik heb er een groot aantal leuke mensen en spelers leren kennen.
Het is geen geheim dat ze dit jaar veel kwaliteit in hebben geleverd. Daarom zou het misschien mooi zijn als SV Valkenswaard en De Valk elkaar volgend seizoen in de competitie tegen zouden komen. Met de Uilen, net zoals in de beker, uiteraard als winnaar. ;)
Tot slot:
Amateurvoetbaleindhoven.nl:
Top! Ieder weekend kijk ik wel even naar de uitslagen. Het 'Profiel van de Week' vind ik ook een leuke rubriek. 
SV Valkenswaard is een fantastische club omdat:
Ze in alle lagen van de club erg goed bezig zijn. Er is een mooie jeugdopleiding en er zijn veel fanatieke vrijwilligers binnen de club. 
Wie zou jij graag willen zien in deze rubriek 'Profiel vd week':
De man die ik uit bij SSS '18 de mooiste buikschuiver ooit heb zien maken: cultheld Aart Verberne van VV Geldrop. 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?