Profiel van de week: Brian Vermeer (Valkenswaard)

Deel dit bericht via:


Deze week in profiel van de week Brian Vermeer van SV Valkenswaard.
Brian begon zijn voetbalcarrière bij RKVV Dommelen en maakte in 2009 op 18-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal. De club heeft niet lang kunnen genieten van de kunsten van Vermeer want een jaar later vertrok de middenvelder naar Geldrop. Na drie jaar Geldrop verhuisde Brian in 2013 naar De Valk waar hij tot het afgelopen seizoen speelde. Na zes jaar De Valk maakte hij de keuze om naar buurman SV Valkenswaard te verkassen.

Niveau
Brian heeft voor SV Valkenswaard gekozen omdat hij een oude bekende terugziet in de persoon van Frank Weijers, die dit seizoen aan het roer staat bij ‘De Bosuilen’. Daarnaast wilde hij ook een stapje terug doen om zijn gewenste niveau te halen gezien De Valk –op het moment van zijn keuze- nog aan het strijden was om zich te handhaven voor de eerste klasse. Zoals bekend heeft De Valk degradatie niet weten te voorkomen en speelt het dit seizoen ook in de tweede klasse.

Na zes jaar De Valk gaat Brian een nieuwe uitdaging aan bij SV Valkenswaard. Het elftal van Frank Weijers heeft zich behoorlijk versterkt en herbergt veel talent binnen de spelersgroep. Na promotie in het afgelopen seizoen wordt Valkenswaard ook dit seizoen gezien als een van de outsiders die mee gaat doen om de prijzen.
Gaat de promovendus zich inderdaad mengen in de top van de tweede klasse, we vragen het aan Brian.

Profiel van de week wordt mede mogelijk gemaakt door:

Open vragen
Stel je even voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Brian Vermeer, 29 jaar en woonachtig in Dommelen.
Vertel eens iets over je beroep of studie, wat doe je precies:
Ik heb in mijn studieperiode International Business and Languages gestudeerd en ben nu sinds 1,5 jaar werkzaam bij Philips Healthcare op de High Tech Campus in Eindhoven. Als Order Manager op de afdeling IS - Medical Systems ben ik verantwoordelijk voor het succesvol verlopen van het gehele order proces in de regio Spanje/Portugal. Vanaf Maart 2020 ga ik op zoek naar een nieuwe uitdaging.
Wat zijn je passies / hobby's buiten het voetbal:
Naast het veldvoetbal speel ik regelmatig een potje zaalvoetbal en ga ik uit met vrienden in het weekend. Verder breng ik mijn vrije tijd door met mijn vriendin en als dat niet gaat kan ik me ook wel vermaken met series of voetbal kijken. Als de tijd het toelaat probeer ik ook nog even de sportschool op te zoeken.
Hoe sta je in het dagelijks leven:
Ik sta positief in het leven en vind het belangrijk om genoeg plezier en voldoening te hebben in wat je doet. Met hard werken en de juiste motivatie kun je veel bereiken.  
Hoe denk je dat de voetbalwereld je ziet als speler:
Ik denk dat ik het best te beschrijven ben als een technische aanvallende middenvelder met een goede trap en een neusje voor de goal. Ik moet het meer hebben van een aantal momenten per wedstrijd, dan dat ik de hele wedstrijd degelijk speel. Bij attractief aanvallend ingestelde teams kom ik beter tot mijn recht dan bij verdedigend ingestelde teams.
Wat spreekt je het meeste aan bij deze club en welke dingen juist niet:
Wel: Ik ben door iedereen binnen de club goed ontvangen en mensen komen regelmatig een praatje maken. Dat maakt het altijd prettig als je bij een nieuwe club komt. 
Niet: Ik vind het persoonlijk jammer dat de oud-selectieleden die inmiddels lager spelen en het bestuur niet op één lijn hebben kunnen komen m.b.t. dit seizoen. Ik had graag nog met hen samengespeeld en ze zouden zeker nog van toegevoegde waarde geweest zijn.
Van welke trainer heb je het meeste geleerd en motiveer je antwoord:
Jürgen Dirkx. In mijn periode bij Dommelen en Geldrop heeft hij mij gevormd als voetballer en ben ik op meerdere vlakken gegroeid. Hij heeft veel aandacht aan mij besteed en mij vooral geleerd mijn kwaliteiten te benutten. Ook na die periode heeft hij mij nog wel eens van adviezen voorzien. Mocht hij bij zijn huidige club nog een type voetballer zoeken zoals ik, mag hij mij dan ook altijd bellen!
Wat vind je van je huidige trainer en omschrijf zijn plus en min punten eens:
Frank is een gedreven trainer met inmiddels al de nodige ervaring in het amateurvoetbal. Hij weet een wedstrijd te lezen en wil ook graag luisteren naar de mening van de groep. Bij De Valk hebben we al prettig samengewerkt en dat is nu niet anders. Ik weet dat hij vertrouwen heeft in mijn kwaliteiten en dat is ook een belangrijke reden geweest om ervoor te kiezen naar Valkenswaard te gaan. Een minpuntje is wel dat hij door zijn enthousiasme graag de trainingen zo lang mogelijk uitrekt.
Wie is binnen je team de meest opvallende persoon en waarom:
Een aantal jaren geleden heb ik al met hem samengespeeld. Daarna heeft hij het op een lager pitje gezet, een kijkje in de kelderklasse genomen, trainer geworden en toch weer zijn kicksen aangetrokken om in de 2e klasse een belangrijke schakel voor ons te zijn in het team. En wie hem kent weet dat het dan eigenlijk nooit saai is. Hiermee bedoel ik natuurlijk cultheld Erik Schaeken.
Ik heb heel veel respect voor................. omdat:
Ik heb veel respect voor mijn ouders omdat zij nog steeds elke week langs de zijlijn staan. Weer of geen weer. Of het nu goed gaat of wat minder, ze zijn erbij. Daarnaast ook voor mijn vriendin omdat ze, ondanks dat ze een De Valk hart heeft, toch regelmatig bij mij komt kijken.
Wie zijn de meest bijgebleven spelers tot nu toe:
Bij Geldrop: Joep van Maasakkers, Wesley Plugers, Engin Özer, Landy Rosalia. Bij De Valk: Ronnie Dirks, Antwan Rijkers, Ruud van den Dungen, Luuk Broers. 
Wat maakt je vereniging zo speciaal voor jou:
Is voor nu moeilijk te zeggen omdat ik er nog maar een aantal weken rondloop. Wel ben ik blij dat zij in eerste instantie interesse hebben getoond in mij en mij de kans bieden om mijn doelen te bereiken die ik dit seizoen voor ogen heb.
Je wilde een stapje terug doen, maar De Valk speelt nu ook tweede klasse, was je keuze niet te voorbarig:
Het is een weloverwogen besluit geweest. Ik had graag nog langer op het Valkennest gevoetbald want ik had het buiten het veld prima naar mijn zin, maar ik was toe aan een nieuwe uitdaging en een nieuwe omgeving. Ik kwam er de laatste tijd te weinig aan te pas, waardoor ik mijn niveau niet meer kon halen. Ik had niet direct het gevoel dat dat dit seizoen anders zou zijn en wilde meer zekerheid. Uiteindelijk zijn er nog redelijk wat clubs geweest die interesse toonden, wat ik erg waardeer, maar bleek Valkenswaard toch de meeste voordelen te hebben. Op het moment van mijn keuze voor Valkenswaard zaten ze nog in de nacompetitie, maar had ik wel het gevoel dat zij voor zowel de 2e als de 3e klasse een goede selectie zouden hebben.
Met wat voor gevoel ga je de eerste wedstrijd van de competitie in, uitgerekend tegen De Valk:
Ik wil natuurlijk graag laten zien wat ik nog in me heb en uiteraard deze wedstrijd winnen. Verder wil ik er vooral van genieten en hoop ik dat het een sfeervolle wedstrijd wordt. Ik heb nog steeds het beste voor met De Valk en ik hoop dat ze het goed gaan doen dit seizoen. Voor nu vind ik het nog lastig om te voorspellen of De Valk en Valkenswaard dicht bij elkaar zullen blijven op de ranglijst.
Persoonlijk:
Wat is je favoriete dagelijkse bezigheid:
Even met de voeten omhoog na een dagje werken.
Met welke bekende Nederlander zou je wel een week willen ruilen:
Ik ben wel benieuwd naar een weekje in het leven van Frenkie de Jong.
Wie zijn de belangrijkste personen binnen jouw voetbalomgeving:
Mijn ouders en vriendin.
Wat zijn je slechte eigenschappen
Ik kan soms wat afwezig overkomen waardoor het lijkt alsof ik ongeïnteresseerd ben.
Wat zijn je goede eigenschappen:
Sociaal, zorgzaam en positief.
De grootste ergernissen in amateurvoetbal:
Spelers die wel kunnen uitdelen, maar niet kunnen incasseren. En natuurlijk de welbekende partijdige grensrechters.
Hoogtepunt als speler:
De halve finale beker winnen van Kozakken Boys met De Valk.
Dieptepunt als speler:
Diezelfde halve finale die gestaakt werd door het plotseling overlijden van Theo Gulpers.
Vrouwenvoetbal:
Leuk dat het zo in de lift zit. Zo’n EK of WK is ook nog wel leuk om te volgen. Verder heb ik er eerlijk gezegd niet zo veel mee. Ik zou het wel leuk vinden om eens een wedstrijd tegen het Nederlands Vrouwenelftal te spelen om het niveauverschil te meten. Daar zijn de meningen vaak over verdeeld.
Meest overschatte voetballer:
Harry Maguire
Meest onderschatte voetballer:
Isco
Meest opmerkelijk nieuwsfeit:
Tatü TAH TAH! Jetzt haben wir EM-Alarm!
Ik mag hopen dat deze stagiair inmiddels ontslagen is bij BILD voor dit opmerkelijke nieuwsfeit na het verlies tegen Nederland.
Overige:
Favoriete club uit het betaalde voetbal:
PSV
Favoriete trainer uit het betaalde voetbal:
Jürgen Klopp
Favoriete speler uit het betaalde voetbal:
Ik kan er niet omheen: Lionel Messi
Meest arrogante speler (s) uit het betaalde voetbal:
Klaas-Jan Huntelaar
Meest markante figuur langs de lijn:
Eric van Erp. Echte Valk-man die nooit te beroerd is om gezellig een biertje te drinken en een gezellig praatje te maken.
Met wie van je team ga je ook buiten het voetbal om: 
Noël Renders, omdat we dezelfde vriendengroep hebben. Verder nog niet veel in deze eerste weken.
Kort:
Internet: Primaire levensbehoefte
Mobieltje: IPhone
KNVB: Doe je best om Ihattaren te overtuigen!
Betalingen binnen het amateurvoetbal: Geen problemen mee!
Merk voetbalschoenen: Adidas
Muziek: Van alles en nog wat.
Grootste flater: -
Voetbalhumor: Tigerbalsem in de boxer smeren blijft een klassiekertje.
Droomvrouw: Noortje Gulpers (en Sylvie Meis)
Eten: Grieks
Drankje: Bier en Bacardi Lemon Cola.
Vakantieland: Spanje
Auto / Fietsmerk: Renault Clio / -
Ja/Nee:
Kunstgras: JA
Ik kan goed overweg met mijn trainer: JA
Ben je een social-media freak: JA
Promotie met je club dit seizoen: NEE
Ik wil graag voetbaltrainer worden in de toekomst: NEE
Ik ga lekker stappen in het weekend: JA
Ga je goed om met het verliezen van een wedstrijd: JA
Ik leef voor mijn sport: NEE
Rook je: NEE
Maak jij je druk om wat andere van je denken: NEE
Trainer kan me op elke plaats binnen het veld opstellen: NEE
Een voetbaltrainer moet niet ouder zijn dan 60 jaar: NEE
Ik krijg een onkostenvergoeding bij deze club: NEE
Gekleurde voetbalschoenen: JA
Wil je op deze Ja / Nee vragen nog iets nader toelichten: NEE
Open:
Het mooiste sportcomplex: De Herdgang
Het lelijkste sportcomplex: De afgelopen jaren veel kandidaten voorbij zien komen, maar het absolute toppunt was toch wel RVU uit Rothem.
Wie verdient volgens jou de titel 'clubman/clubvrouw' binnen je club: Noud. Ondanks dat ik er nog niet zo lang zit is mij al duidelijk geworden dat deze man met zijn aanwezigheid onmisbaar is voor de club. 
Wat staat er bovenaan je bucketlijst: Een tijdje in het buitenland doorbrengen.
Voor welke club heb je de meeste sympathie en voor welke club juist de minste: Veel sympathie voor de clubs waar ik gevoetbald heb. Bij alle clubs heb ik het goed naar mijn zin gehad. De meeste sympathie heb ik voor Dommelen, omdat het de club is waar ik vandaan kom en mijn hele jeugd heb doorgebracht. Een club waar ik niet voor gevoetbald heb, maar wel kan waarderen is ZSV. Die pakken elke gelegenheid aan om er een feest van te maken.
Voor welke club zal je nooit gaan spelen: -
Wie is volgens jou de beste speler uit jullie selectie: Erwin Isbouts
Welke speler van een andere vereniging zou je graag bij jullie zien voetballen: Mark Werts (Geldrop)
Dat zeggen wij, wat zeg jij:
Wij zeggen: Valkenswaard heeft een spelersgroep wat mee gaat doen om de prijzen 
Jij zegt: Dat vind ik iets te voorbarig. Ik verwacht dat in deze klasse veel ploegen aan elkaar gewaagd zullen zijn. We hebben een groep met veel potentie en kunnen heel aardig voetballen, maar we zouden het wel lastig kunnen krijgen tegen ploegen die al goed zijn ingespeeld op elkaar. Bovendien is het altijd maar afwachten hoe fit de selectie blijft. Voor nu zou ik de middenmoot al een goede uitgangspositie vinden en hopelijk kunnen we de doelstelling omhoog bijstellen naarmate het seizoen vordert.
Wij zeggen: De spelersgroep moet wennen aan de werkwijze van Frank Weijers na het vertrek van Peer van Kemenade.
Jij zegt: Ik denk dat het vooral wennen is aan elkaar. Een groot deel van het team is in een nieuw team terechtgekomen en dat kost even tijd om de juiste afstemming met elkaar te vinden. Ik kan het verschil in werkwijze tussen Frank en Peer niet uit eigen ervaring vertellen, maar heb wel vernomen dat zij beide verschillen daarin. We zijn wel van ver gekomen en hebben ondertussen grote stappen gemaakt. Ik ben er van overtuigd dat ons team overweg kan met deze werkwijze en hopelijk kunnen we blijven doorgroeien als team.
Wij zeggen: Eerste klasse D
Jij zegt: Een bijzonder troosteloze klasse. De sportparken die ik heb mogen bezoeken zijn over het algemeen weinig sfeervol, evenals het type voetbal dat er gespeeld wordt. Ik kijk ernaar uit om weer tegen clubs uit deze regio te spelen met wat meer sfeer en publiek er omheen. 
Wij zeggen: Geldrop
Jij zegt: Geldrop is een mooie club met nog steeds behoorlijk wat aanzien. In het eerste elftal zitten nog maar weinig spelers waar ik mee samen heb gespeeld, maar daar omheen zijn nog genoeg clubmensen die zich al jarenlang inzetten voor de club en waar ik nog een praatje mee kan maken. In mijn tijd heb ik me sterk kunnen ontwikkelen, mede doordat we een goede groep hadden met ervaren krachten en talentvolle jongens. 
Wij zeggen: De Valk
Jij zegt: Ik heb bij De Valk in de Hoofdklasse mogen spelen en met hele goede spelers op het veld mogen staan. Helaas heeft De Valk de laatste jaren wat stappen terug moeten zetten door het grote verloop, maar hebben zij beleidsmatig wel stappen vooruit kunnen zetten. Ik hoop dat ze op deze manier doorgaan en uiteindelijk de weg weer omhoog vinden. Ik kom er graag nog langs want ik kan het nog steeds met iedereen goed vinden.
Wij zeggen: Gaat Valkenswaard winnen van De Valk. Uitslag? 
Jij zegt: Ik verwacht dat De Valk op de eerste competitiedag al iets meer automatismen zal hebben dan wij en daardoor misschien wel de lichte favoriet zal zijn in dit onderonsje. Natuurlijk blijft dit altijd een wedstrijd opzich en gaan we ervoor zorgen dat we met een effectief strijdplan komen. Mijn voorspelling; Een 1-0 zege voor Valkenswaard. 
Tot slot:
Amateurvoetbaleindhoven.nl:
Handige en overzichtelijke site om alle nieuws en gebeurtenissen in de regio te volgen.
SV Valkenswaard is een fantastische club omdat:
Zij mij de kans bieden om dit seizoen weer mijn gewenste niveau te halen en ik door iedereen goed ben ontvangen.
Wie zou jij graag willen zien in deze rubriek 'Profiel vd week':
Juriaan Groot (Dommelen)

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Joop
13 september 8:41
Prima uitgebreid verhaal Brian met vooral een aantal terecht genoemde details. Succes dit seizoen.