Terugblik op: Oirschot Vooruit heeft vertrouwen in dat het goed komt

Deel dit bericht via:

In de afgelopen vier seizoenen dat Piet Drijvers trainer was bij Oirschot Vooruit kende de club diverse successen. De meest aansprekende prestaties waren uiteraard de kampioenschappen in 2016 en 2017. Hierdoor klommen de groenwitten op van de derde naar de eerste klasse. Vorig jaar handhaafde Oirschot Vooruit zich op dit niveau; maar nu gaat het allemaal iets minder en moet het team alle zeilen bijzetten om niet in degradatiegevaar te komen.

Oirschot Vooruit bezet momenteel de (veilige) tiende plek, met 18 punten uit 18 wedstrijden. Daaronder staan HVCH (17-17), Brabantia (19-16), FC Tilburg (17-13) en Prinses Irene (18-11). Winst op FC Tilburg, komende zondag op sportpark Moorland in Oirschot, is dus noodzakelijk om de blik weer naar boven te kunnen richten. Een week later reizen Drijvers en zijn mannen overigens naar Tilburg voor de terugwedstrijd. “Het komt toevallig zo uit, maar als we deze duels allebei kunnen winnen, slaan we een goede slag”, benadrukt de goedlachse trainer. “Dan nemen we écht afstand van de onderste plaatsen.”

Het is het gevolg van een zeer matige serie, waarin Oirschot Vooruit veel punten verloor. Enerzijds door vormverlies bij een diverse spelers, maar ook door botte pech. Drijvers: “In de eerste periode eindigden we als vijfde en deden we het gewoon heel goed. In de acht hierop volgende wedstrijden behaalden we nog slechts twee punten. Tja, dan zak je ver naar onderen.” De mindere resultaten hadden volgens Drijvers onder meer te maken met het wegvallen van Harm Ketelaars. Eerst door een schorsing, daarna door een blessure. “Hij is verschillende weken niet inzetbaar geweest en dit was wel een aderlating. Mét hem hebben we ook nog wel verloren, maar hij is zeer belangrijk voor de balans in het elftal.”

Tij
Binnen de club is er zeker nog geen paniek, nu het allemaal wat tegen zit. “We hebben genoeg kwaliteit om ons te handhaven in deze eerste klasse. Bovendien kan iedereen van elkaar winnen of verliezen, dus ook tegen ploegen die boven ons staan, maken we absoluut kans. We moeten met z’n allen gewoon keihard werken en in ons zelf geloven. Dit klinkt als een cliché, maar de enige die het tij kan keren, zijn wij. Vorig seizoen ging het ook een periode minder en toen gingen we op het juiste moment punten pakken. Met dezelfde instelling kunnen we het ook dit seizoen redden. De verschillen onderin zijn klein, maar ik heb er alle vertrouwen in.”

‘Twee keer winnen en de wereld ziet er weer heel anders uit’, aldus Drijvers, die inmiddels zijn contract heeft verlengd en dus ook volgend seizoen bij Oirschot Vooruit werkzaam is. “Ook bij Nemelaer heb ik meerdere jaren gewerkt. Ik heb het nog steeds prima naar mijn zin en ook de club, het bestuur en de spelersgroep, zien het nog in mij zitten. Natuurlijk hebben we wel enkele gesprekken gehad en hebben we de zaak geëvalueerd. Conclusie was dat we met elkaar verder gaan. We hebben een leuke en goede groep en mijns inziens zit er nog steeds rek in.”

Veld
Zondag komt FC Tilburg naar Oirschot en Drijvers verwacht geen gemakkelijke wedstrijd. “Traditioneel een lastige tegenstander. Volgens mij hebben we er nog één keer van gewonnen. We moeten er vanaf de eerste minuut op klappen en laten blijken dat hier niets te halen valt. Ik ben overigens wel benieuwd of de gemeente deze week nog actie onderneemt om iets aan het hoofdveld te doen, want dit is écht dramatisch. Een speler van Rhode raakte afgelopen zondag geblesseerd, omdat hij in een kuil trapte. Desnoods moeten we maar uitwijken naar een van onze kunstgrasvelden. Ik weet niet of dit reglementair mag, maar dit is sowieso beter dan voetballen in die knollentuin!”

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?