Patrick Philippart over zijn terugkeer naar RKSV Nuenen

Deel dit bericht via:

RKSV Nuenen haalde voor dit seizoen al veel oud spelers terug naar Oude Landen. Het lijkt erop dat ze deze lijn komend seizoen doortrekken. Na uitstapjes naar onder andere Gemert, UDI’19 en Geldrop keert Patrick Philippart komend seizoen ook terug bij RKSV Nuenen. We stellen de goedlachse aanvaller een paar vragen over deze zijn keuze.

Je hebt dit seizoen nauwelijks gespeeld bij Geldrop. Wat is daar de reden van?
Zeg maar gerust niets. In de voorbereiding heb ik alleen mee getraind omdat ik begin september voor 5 maanden naar Zuid Amerika ben gegaan. Begin maart terug gekomen voor de bruiloft van m’n broer, een paar keer mee getraind en toen naar Azië vertrokken om de geplande reis af te maken. Eind mei ben ik weer terug dus mooi op tijd om me 'hopelijk' met de nacompetitie te bemoeien.

Van Geldrop terug naar je oude club RKSV Nuenen. Vanwaar deze keuze?
Vooropgesteld ben ik nu helemaal klaar met al het reizen en wil ik nog jaren op niveau en met plezier blijven voetballen. Nuenen gaf me direct het gevoel dat ze me graag wilden hebben. Zij hebben goed en netjes gehandeld en Hans Waterschoot en Mark Bevelsborg hebben er geregeld achteraan gezeten, ook tijdens mijn reisperiode. Verder, als ik mag kiezen tussen de 1e klasse en de Hoofdklasse dan kies ik voor de Hoofdklasse. Hier zie ik voor mij weer een grote uitdaging. Op dit niveau heb ik jaren in gevoetbald en daarnaast kom ik twee oude clubs van me tegen (Gemert en UDI'19) en het is natuurlijk een niveautje hoger. Ook wil ik na tal van goede verhalen zelf wel eens met Poortvliet werken. Ondanks dat we elkaar al meer dan 10 jaar binnen het voetbal kennen wordt dit de eerste keer. Ik ken de club al, een aantal spelers en genoeg jongens buiten de selectie.

Noël Jansen traint ook weer mee en heeft zelfs zijn rentree weer gemaakt. Kunnen we nog meer spelers uit jouw generatie verwachten komend seizoen?
Uit mijn generatie, dat is een goede vraag. Hopelijk blijft het daar inderdaad niet bij. Ik verwacht niet dat er nog heel veel gaat gebeuren, maar ga er in ieder geval vanuit dat ik samen met Noël de voorbereiding start en daar ben ik blij mee! Het is leuk dat uit deze generatie ook Koen Bots er nog speelt. Of er nog meer spelers bij komen is afwachten.

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?