Noud van Buul vertrekt met gemengde gevoelens bij RKSV Heeze

Deel dit bericht via:

 

Met zijn 67 jaar is Noud van Buul een ware voetbalnestor in de regio Eindhoven. Na het huidige seizoen stopt hij bij RKSV Heeze. Of het een definitief afscheid van het amateurvoetbal wordt, valt echter nog te bezien. "Als er clubs zijn die belangstelling hebben dan sta ik daar voor open." Het zijn de woorden van Van Buul die daarmee de deur open houdt om ook in 2018-2019 langs het veld te staan als trainer van een eerste elftal. "Het kaarsje is nog niet opgebrand en ik heb flink wat bagage en inzichten. Maar ik laat het wel op me af komen en dan zie ik wel hoe het gaat lopen. De liefde moet wel van twee kanten komen dus we gaan het zien."

Een vertrek van Van Buul bij de tweedeklasser was niet noodzakelijk geweest. De club gaf in gesprek met Van Buul aan dat zij graag met hem verder wilden. "In oktober zat ik samen met de voorzitter en de technische commissie aan tafel. Toen vroeg de voorzitter (Paul Krieckaert .red) aan mij wat ik komend seizoen wilde. Ik gaf aan dat ik wilde stoppen na dit seizoen als trainer bij Heeze. Dat viel nogal rouw op zijn dak merkte ik. Hij vroeg vervolgens nog of ik in een andere functie wilde blijven binnen Heeze maar dat ga ik niet doen."

Technische commissie en mentaliteit
Twee dingen lagen ten grondslag aan het besluit dat Van Buul nam. "De technische commissie en ik hebben niet op ieder punt dezelfde inzichten. Vorig jaar hadden wij bijvoorbeeld een krappe selectie. Toen heb ik aangegeven dat het anders moest. Toen heb ik een gesprek met de voorzitter van de technische commissie gehad. Daarin gaf ik aan dat 'als wij slim zijn' zes talentvolle jongens van het onder-19 elftal moeten overhevelen naar de senioren. Zij konden dan met ervaren trainers als Marius Methorst en mij gaan werken. Maar dat lag niet helemaal goed bij de trainers van deze spelers en dus is dat niet gebeurd.

Een ander punt waar Van Buul tegenaan liep bij Heeze was de mentaliteit van zijn selectie. "Ik word als trainer om de haverklap geconfronteerd met spelers die regelmatig er op zondag niet zijn. De een gaat dan een weekendje weg en de ander is gewoon drie zondagen afwezig vanwege een vakantie. En dat kan ik gewoon niet handelen. Ik heb dat nog niet eerder op deze manier meegemaakt bij een club waar ik trainer was. Dat is voor mij dan ook een reden om tot het besluit te komen dat ik na dit jaar weg ga bij Heeze."

Nieuwe trainer
Toen ik medio oktober aangaf dat dit mijn laatste seizoen bij Heeze zou zijn stelde de voorzitter mij de vraag wie de beoogde opvolger zou moeten zijn. Ik gaf direct aan dat Marius Methorst hiervoor een geschikte kandidaat zou zijn.
Marius die ik nu anderhalf seizoen meegemaakt heb als een zeer loyaal en kundig trainer / coach en die ook elders zijn sporen verdiend heeft als assistent-trainer en hoofdtrainer. Bovendien heeft hij de senioren selectie van Heeze alsmede de A junioren (onder 19) steeds goed geanalyseerd. Bovendien wordt zijn rechterhand Ad Snoeijen die zijn opleiding als voetballer o.a. genoten heeft bij Helmond Sport en overal waar hij gespeeld heeft in het amateurvoetbal een belangrijke pion was. (en bij Heeze nog is!) Marius en Ad hadden altijd al de intentie om samen nog eens een 1e elftal selectie te trainen en coachen bij de amateurs: nu is het zover!

Mooi afsluiten
Toch heeft Heeze als club wel een goede indruk gemaakt op Van Buul. "Het is een warme club met een goede uitstraling. Alleen de voetbalcultuur om tot prestaties te komen mag wel verbeterd worden." Dit seizoen wil Van Buul wel op een waardige manier afscheid nemen bij RKSV Heeze. "Het zou natuurlijk mooi zijn als we dit seizoen nog een periodetitel kunnen pakken. Persoonlijk hoop ik dat we in de bovenste helft van de eindstand terecht gaan komen. Maar we moeten natuurlijk wel oppassen dat we niet bij de onderste plaatsen in de buurt gaan komen want dan ben je het haasje."

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Supporter
27 januari 18:56
Jammer dat je stopt,zit nog zoveel rek in en zeker komend seizoen met nieuw bloed