Nieuw Woensel - ACHT: 2-2

‘Beste gemeente Eindhoven, wij vragen u nogmaals nadrukkelijk om voetbalvereniging Nieuw Woensel een ander hoofdveld te schenken. Wij denken zelf aan een kunstgrasveld, dat we te allen tijde kunnen gebruiken. Het komt niet alleen ons voetbal ten goede, maar zorgt ook voor minder kans op blessures en een eerlijker verloop van de competitie. Was getekend Nieuw Woensel. P.S. VV Acht is het met ons eens!’
Het zou zo maar een open brief aan de gemeenteraad van Eindhoven kunnen zijn, want de wedstrijd tussen beide ploegen werd zondag mede bepaald door de erbarmelijke staat van het grasveld. Het is de leden van Nieuw Woensel al jaren een doorn in het oog dat overal in Eindhoven nieuwe kunstgrasvelden verschijnen – mede gesubsidieerd door de gemeente – en dat zij het moeten doen met drie grasvelden, die nauwelijks het bespelen waard zijn. “Zet dat maar op de website”, toont Marco van den Braken, trainer van VV Acht, zich solidair met zijn collega Marcel van de Kamp.
Feit was dat Acht al in de 10de minuut op voorsprong kwam en dit direct te maken had met de kwaliteit van de grasmat. Bart Sieben, doelman van Nieuw Woensel, kreeg een terugspeelbal te verwerken, die hobbelend en stuiterend op hem afkwam. Sander van den Heuvel probeerde het Sieben zo moeilijk mogelijk te maken en had succes. De onfortuinlijke doelman schoot de bal tegen de middenvelder van Acht en zag tot zijn afgrijzen de bal in het doel belanden. Gelukkig voor Sieben kon hij zich later in de wedstrijd nog in positieve zin onderscheiden, maar knullig was het wel. Nieuw Woensel zat overigens niet bij de pakken neer en was in de 16de minuut dicht bij de gelijkmaker. De vrije trap van Patrick Rosier spatte uiteen op de lat.
Brutaal
In de 26ste minuut kwam de thuisclub verdiend langszij. Lex Vincken vergreep zich in het strafschopgebied aan Leroy Visser en scheidsrechter Cor Copper wees naar de stip. Mitchel Kluijtmans liet doelman Rico de Veld vanaf elf meter kansloos. Nauwelijks drie minuten later nam Nieuw Woensel zelfs brutaal de leiding. Een razendsnelle uitval via opnieuw Leroy Visser – de gevaarlijkste man bij de geelzwart – belandde voor het doel bij Johnny van Veen, die simpel intikte. Acht schrok en was even van de kaart. Nieuw Woensel kreeg nog enkele mogelijkheden, maar verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien. Aan de andere kant moest Sieben nog gestrekt bij een fraaie afstandsknal van Yannick Vunge.
Nieuw Woensel-aanvoerder Mitchell Heesbeen hierover: “Vóór de rust moeten we het beslissen. Dan speel je in de tweede helft een stuk gemakkelijker. Nu bleef Acht in de wedstrijd en loop je toch nog tegen de gelijkmaker aan. Zonde… We hadden goede zaken kunnen doen.” In de tweede 45 minuten probeerde Acht het wel, maar echt de problemen kwam Nieuw Woensel niet. Tot in de 58ste minuut, toen Paul Holthuizen op rechts vrij kon oprukken. Zijn strakke voorzet werd door Roy Roestenburg binnengelopen.
Terecht
Hierna was er sprake van een open wedstrijd, met aan beide kanten veel inzet en strijd, maar weinig goed voetbal. In de 72ste minuut was er een prachtige pass van Heesbeen op Leroy Visser, die doelman De Veld tot een redding dwong. In de slotfase had invaller Bart van de Hurk nog de 1-2 op zijn schoen, maar hij werd teruggefloten vanwege buitenspel. Bovendien ging zijn inzet naast het doel. Van den Braken: “Het gelijkspel is wel terecht. Ik ben zeker niet tevreden, maar in deze fase van de competitie is het ook voor ons zaak om zoveel mogelijk punten te pakken. We lijken safe, maar hebben ook vijf wedstrijden meer gespeeld dan bijvoorbeeld Nieuw Woensel!”

Nieuw Woensel: 1. Bart Sieben, 3. Justin Wahap, 5. Bodhi Markgraaff, 6. Mitchell Heesbeen, 7. Joey Visser, 8. Patrick Rosier, 9. Mitchel Kluijtmans, 10. Johnny van Veen (18. Jordi van Kesteren), 11. Leroy Visser, 14. Omar Duiker, 17. Davey van der Gaag.

VV Acht: 1. Rico de Veld, 2. Paul Holthuizen, 3. Lex Vincken, 4. Robin Bloks, 5. Rob Jonkers (12. Rens Faes), 6. Pieter van Kemenade, 7. Niek Broeders (15. Dirk van Rooij), 8. Melvin van de Groen, 9. Roy Roestenburg (14. Bart van de Hurk), 10. Sander van den Heuvel, 11. Yannick Vunge.