Mustafa Peljto treedt toe tot technische staf FK Sloboda (Bosniƫ)

Deel dit bericht via:

Na afronding van zijn diploma betaald voetbal gaat Peljto aan de slag als assistent-trainer van profclub FK Sloboda in zijn geboorteland Bosnië. FK Sloboda komt uit in de hoogste divisie van Bosnië en is sinds de afscheiding in 1992 actief op dit niveau. 

Ambitie
Peljto heeft altijd de ambitie gehad om aan de slag te gaan bij een profclub, na het behalen van zijn diploma ‘coach betaald voetbal’ in Bosnië kwam Peljto in contact met een aantal clubs, maar tot een overeenkomst kwam het niet. 
Bij terugkomst in Nederland werd Peljto benaderd om voor komend seizoen WODAN onder zijn hoede te nemen, maar na wat meningsverschillen binnen het beleid van de club besloot Peljto om zijn contract in te leveren en niet te beginnen aan het avontuur WODAN.

Betaald voetbal
Peljto hunkerde al geruime tijd naar een fulltime functie binnen het betaalde voetbal. Zijn voorkeur ging ook uit naar een club uit zijn geboorteland en met het behalen van zijn diploma coach betaald voetbal heeft hij op het laatste moment een club gevonden.
Peljto is blij met zijn aanstelling bij een van de grootste clubs uit Bosnië: ”Hier heb ik jaren hard voor geknokt. Ik wilde graag het betaalde voetbal in en ik heb veel concessies moeten doen om mijn diploma te halen. Ik heb heel wat reisuren gemaakt van Nederland naar Bosnië. Uiteindelijk is het allemaal gelukt en kan ik aan de slag bij een profclub in Bosnië.”  

Peljto werkte eerder als hoofdtrainer bij Brabantia, Waalre, Nieuw Woensel, FC Eindhoven/av en LEW en als assistent-coach bij RKSV Nuenen, Rios'31 en Wilhelmina Boys. 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?