Marty van den Tillaar zoekt de zon op

Deel dit bericht via:


Onlangs maakte Marty van den Tillaar bekend dat hij aan het einde van het seizoen stopt als hoofdtrainer van vv Terlo. De club was verrast en had de verbintenis met de ervaren oefenmeester graag verlengd.

Het is ook niet zo dat Van den Tillaar het niet meer naar zijn zin heeft bij de vijfdeklasser. Integendeel zelfs. Maar hij heeft zo zijn redenen. "Na in totaal 55 jaar actief te zijn geweest in de voetballerij, is het tijd voor wat afwisseling. Geen verplichtingen meer, maar genieten van mijn oude dag. Zowel als voetballer en als trainer heb ik mooie jaren gekend. Vooral gezelligheid en sfeer afwisselen met prestaties, was een van de uitdagingen die ik graag aanging."

Van de Tillaar gaat, als alles is geregeld, vertrekken naar het Spaanse Benidorm om zich daar definitief te vestigen. "Ik ga de Spaanse zon en klimaat opzoeken. Ik denk daar lekker te kunnen genieten van het Spaanse leven. Ik heb dit al een aantal jaren in gedachte en nu is het zo ver. Als alles is geregeld, hoop ik medio mei te kunnen vertrekken naar Spanje."

Carrière

Een hele stap voor de 65-jarige Van den Tillaar. De nestor in de trainersgilde heeft een imposante carrière achter de rug. Hij heeft als speler zeventien jaar betaald voetbal gespeeld, waaronder vijf jaar bij PSV en vier jaar bij FC VVV. Na zijn voetballoopbaan begon Van den Tillaar als trainer bij Best Vooruit. Vervolgens trainde hij ESV, De Spechten, Nieuw Woensel, Spoordonkse Boys, Jong Brabant, Wilhelmina Boys, ACHT, Tongelre, ZSV en Unitas'59, om vervolgens bezig te zijn aan zijn laatste jaar bij Terlo.

Van de Tillaar kijkt met genoegen terug op zijn trainerscarrière: "Ik heb verschillende kampioenschappen en promoties meegemaakt, maar ik wil iet alleen worden afgerekend op prestaties. Ook op persoonlijk vlak. Daar ben ik voor mijn beleving aardig in geslaagd. Ik kan bij de clubs waar ik gewerkt heb rustig binnenlopen om een biertje te drinken. Ik bedank iedereen die voor mij een bijdrage hebben geleverd om het zolang vol te houden. Ik wens iedereen die het amateurvoetbal een warm hart toedraagt een sportief en gezond voetballeven toe. Geniet ervan!"

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Ronald Dekkers
16 februari 5:42
hey ouwe kachelpijpgezicht,

geweldig maat, lekker genieten en doen waar je zin in hebt ( je deed al niet anders haha). Ongetwijfeld zal je in spanje ook wel weer iets in het voetbal gaan doen jou kennende. Hoop wel dat je je goed gedraagd want ja die zwarte pieten zitten nu wel om het hoekie te kijken , maar gelukkig voor jou past je hoofie niet in die zak van hun denk ik. Iig veel plezier en s6 maat en vergeet niet dat kale pannetje van je goed in te smeren.

groetjes vanuit Canada
Peter van den Eijnden werkt bij philips
15 februari 21:40
Het is je gegund Marty
Steven Meijer
15 februari 20:38
Heel veel plezier en geniet ervan trainert!!!
Bart van den Hurk
15 februari 11:43
Het is je gegund Marty!
Piet Vlemminx
15 februari 11:32
Groot gelijk dat je gaat genieten van de zon en het goede leven. Het is al weer 16 jaar geleden dat we met jou als trainer kampioen werden. Daarna hebben we elkaar nog regelmatig getroffen met een hand en een brede lach en een pilske. Bedankt ,het ga je goed.