Marcel van de Kamp moet opnieuw bouwen bij Nieuw Woensel

Deel dit bericht via:

 

'Individueel is het bij Nieuw Woensel dik in orde. Het is aan Marcel om er een goed voetballend elftal van te maken'. Was getekend: Marco van den Braken, trainer van VV Acht en in de komende competitie tegenstander van Nieuw Woensel. Marcel van de Kamp is de nieuwe trainer bij de zwartgelen en hij begint aan de uitdaging om de vrije val van Nieuw Woensel een halt toe te roepen. "Als we straks compleet zijn en de juiste poppetjes op de juist plaats staan, moeten we minimaal in de middenmoot kunnen eindigen."

Nog niet zo lang geleden speelde de Eindhovense club nog in de eerste klasse, maar dit lijkt een eeuwigheid geleden. Na drie seizoenen in de tweede klasse degradeerde de ploeg in 2017 naar de derde klasse. De verwachtingen waren positief, maar de club – die de laatste jaren vooral in het nieuws kwam met minder sportieve zaken – beleefde een horrorseizoen. Met een veertiende plek werd afscheid genomen van de derde klasse. Van de Kamp kreeg de vrije hand om spelers te benaderen en zocht in zijn netwerk naar directe versterkingen. "Karakterjongens en gasten die voetballend Nieuw Woensel naar een hoger plan kunnen brengen."

Nieuwelingen
De ambitieuze oefenmeester, eerder succesvol als hoofdtrainer bij FC Eindhoven en assistent-trainer bij Tivoli (in totaal drie kampioenschappen), had de pech dat diverse aanwinsten nog nauwelijks in actie zijn gekomen. "Tim Nelemans (van Woenselse Boys, red.) en Sergio Kawarmala hebben pas één keer meegedaan. En ook Leroy Visser (Poederlee) en Joey Saassen (DEES) hebben nog bijna niet gespeeld. Bovendien is Johnny van Veen, de aanvoerder van vorig seizoen, ook nog geblesseerd. We hebben 37 man voor twee teams, maar het heeft tijd nodig voordat het beste elftal staat. Vandaar dat we de bekerwedstrijden noodgedwongen gebruiken als veredelde oefenduels."

Naast de al genoemde nieuwelingen, verwelkomde Van de Kamp nog diverse anders spelers: Patrick Rossier (Unitas'59), Mitchel Heesbeen (RKSV Nuenen), Justin Coensen (Bruheze), Bodhi Markgraaff en Angelo van Veen (beiden FC Eindhoven/av), Mitchel Kluytmans (Rood Wit V.), Giovanni Bandsradjh (Gestel) en Jordi van Kesteren (eigen jeugd). "Hoewel de resultaten nog wat tegenvallen, ben ik positief gestemd. De club moet écht weer overeind krabbelen. De sfeer is echter prima en na trainingen en wedstrijden blijven de jongens weer lekker hangen in de kantine. Ze hebben het goed naar hun zin hier."

Kritisch
Natuurlijk wil Van de Kamp graag prijzen winnen, maar hij is realistisch. "We zijn nu zo'n vier weken bezig en je merkt dat iedereen aan elkaar moet wennen. Bovendien moet de mentale weerbaarheid worden verbeterd. We laten nog te snel ons koppie hangen als het tegenzit. Misschien wel het gevolg van de mindere seizoenen, maar ik vind dat ik als trainer best kritisch mag zijn. We zakken nog te vaak door de ondergrens. Natuurlijk zijn we nog aan het bouwen, maar in de vierde klasse wordt meer gevraagd dan alleen technisch en tactisch verzorgd voetbal. Er moet ook worden geknokt. Als we ons dat realiseren, komen de punten vanzelf..."

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Pascal Janssen
14 september 9:59
Succes Marcel!
Maak er wat van.
Herman Matheij
13 september 9:16
Marcel, heel veel.sportief succes!