Marcel van de Kamp aan de slag bij CFM/Transito

Deelacties:

Voor Van de Kamp, die ook aan de slag gaat bij Nieuw Woensel als hoofdtrainer, is het zijn eerste klus als eindverantwoordelijke in het landelijke zaalvoetbal.

Persbericht CFM/Transito:

Marcel van de Kamp nieuwe trainer CFM/Transito
CFM/Transito heeft haar trainer/coach voor volgend seizoen binnen. Marcel van de Kamp, voormalig zaalvoetbalinternational, wordt de opvolger van Philip den Haan. Den Haan stond ruim twee seizoenen aan het roer bij de Werkendamse zaalvoetbalvereniging, die uitkomt in de landelijke eerste divisie, maar beschikte niet over de vereiste papieren om nog langer als hoofdtrainer actief te zijn.

De 38-jarige Marcel van de Kamp beschikt wel over de benodigde licentie en heeft veel ervaring in het zaalvoetbal. Als speler was de Eindhovenaar actief op het hoogste niveau in Nederland. Met FC Eindhoven won hij de beker en met Ciba/VDL, de voorloper van het huidige FCE, werd hij kampioen van de eredivisie. Verder kwam hij vier keer uit voor Oranje. Afgelopen seizoen had Van de Kamp bij FCE de jeugd onder 19 onder zijn hoede en was hij assistent-trainer bij het eerste team. Naast het zaalvoetbal is Van de Kamp ook trainer op het veld.

Het team van CFM/Transito heeft een grote Werkendamse kern, met Kevin Cornet, Corné van Rosmalen, Niels den Haan, Bart Jongejan en Rob de Groot. Voor volgend seizoen is het team nagenoeg compleet gebleven en de vorig seizoen afwezige topscorer Fabian van Horssen keert terug. Voor de breedte worden er in de komende periode naar verwachting nog wat versterkingen aangetrokken.

Tot en met afgelopen seizoen, waarin CFM/Transito uiteindelijk als zevende eindigde, werd er nauwelijks getraind. Nede omdat er geen zaalruimte beschikbaar was in sporthal De Crosser. Na ingebruikname van MFA Het Vlechtwerk is er extra ruimte ontstaan en is De Crosser op woensdag van 19.00 tot 20.30 uur beschikbaar voor trainingen. Komend seizoen wordt er onder leiding van Van de Kamp dan ook wekelijks getraind. De Werkendammers hopen dat dit resulteert in een plek in de top van de eerste divisie.

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Jeroen Vermaas
21 juni 22:42
Marcel succes, twee leuke uitdagingen op het veld en in de zaal.
sander
21 juni 10:27
succes maat