Jeugdopleiding Unitas'59 Regionaal Gecertificeerd

Deel dit bericht via:


Persbericht Unitas'59:
Op 21 september 2019 om 10:30 uur wordt de Jeugdopleiding van s.v. Unitas’59 als éérste Eindhovense amateurvoetbalvereniging officieel Regionaal gecertificeerd door de KNVB. Daarmee maakt Unitas deel uit van een select gezelschap  met in haar midden BVO’s als FC Emmen, Excelsior, Fortuna Sittard, VVV Venlo, FC de Bosch, Willem II en stadsgenoot FC Eindhoven. Unitas is de 40e amateurvoetbalvereniging (van de ongeveer 2.500 amateurvoetbalverenigingen die Nederland telt) met deze status. Stein Steenbakkers, wethouder van economie, Brainport, innovatie, onderwijs en sport reikt het certificaat uit.

Kwaliteit & Performance Programma
Een opleidingscertificaat kan worden behaald door deel te nemen aan het Kwaliteit & Performance Programma dat de KNVB in samenwerking met NMC Bright (organisatieadviesbureau met een focus op de sportbranche) biedt. Alle jeugdopleidingen uit het betaald voetbal hebben deelgenomen aan het Kwaliteit & Performance Programma. BVO’s kunnen de Nationale of Internationale status behalen, voor de amateurvoetbalverenigingen is de Regionale status het hoogst haalbare. Voor een totaaloverzicht zie: www.nmcbright.nl/kwaliteit-performance-programma/deelnemers.

Het doel van de certificering is om de jeugdopleidingen bij voetbalclubs structureel te verbeteren en te ontwikkelen. Dit wordt gedaan door de gehele opleiding via een audit-programma op niet minder dan 64 verschillende punten (zie bijl.) door te lichten en te benoemen waar er voor de club kansen liggen. Het resultaat van de audit bepaalt welke kwalificatie de KNVB de jeugdopleiding van de betreffende vereniging toekent. De beoordeling van jeugdopleidingen en de adviezen die daaruit volgen, worden gedaan door technisch jeugdcoördinatoren en deskundigen van binnen en buiten de voetbalsport. Het doel van het programma is om het totale voetballandschap in de breedte te ontwikkelen.

De certificering als Regionale Jeugdopleiding past goed bij Unitas. Het doel is om met de jeugdselecties minimaal op divisieniveau te spelen. Onze JO13-1 t/m JO19-1 komen al uit op divisieniveau en de onderbouwselecties spelen op het hoogst mogelijke niveau, waarbij de JO11-1 en JO12 al hoofdklasse competitie spelen. Unitas is trots dat het bij al deze elftallen een trainer aan het roer heeft die in het bezit is van een UEFA-C Youth en/of UEFA B Licentie. Ook hebben wij trainers met PABO/ALO opleidingen.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


John Ooms
21 september 19:32
NL, ik ben zelf ook voor mijn clubke om die certificering rond te maken. Hiervoor mag je Unitas'59 best feliciteren. De kleedkamers komen dan in een volgend plan aan de beurt. Het gaat tenslotte om de opleiding / vorming van je jeugdafdeling.
NL
16 september 18:28
Zorg eerst maar voor een fatsoenlijke accommodatie. Die kleedlokalen kunnen echt niet meer.