Jasper van Hoof wil met Beerse Boys wat uitstralen

Deel dit bericht via:


Plots kwam daar in mei het bericht dat Beerse Boys en destijds trainer Donny de Groot uit elkaar zouden gaan. De club uit de Beerzen moest met spoed op zoek naar een nieuwe coach voor het nieuwe seizoen. Tijdens die zoektocht kwam de club terecht bij een bekende van de club: Jasper van Hoof. Maar direct enthousiast was Van Hoof niet toen hij werd benaderd. "Ik zou komend seizoen eigenlijk alleen bij de jeugd bezig zijn als coördinator onder de twaalf tot achttien. En toen ze vroegen of ik trainer wilde worden, hoefde dat van mij niet. Ik heb thuis drie kinderen en mijn vrouw wil ook verder studeren."

Toch ingestapt
Toch werd Van Hoof verleid om aan boord te stappen bij de Beerse Boys. "Na verschillende gesprekken en er toch goed over na te hebben gedacht, besloot ik het toch te doen. We hebben goede afspraken gemaakt over hoe we het gaan doen." Van Hoof is geboren en getogen in Middelbeers en dat gegeven heeft hij zeker mee genomen in zijn besluit om al dan niet in te stappen. "We hebben het daar met de groep vooral over gehad. Als er problemen zijn, hoor ik die graag van ze. En niet wanneer ik in de kroeg sta. Dat werkt dan niet."

Van Hoof vindt het lastig om in te schatten waar zijn ploeg na twee wedstrijden staat. "Ik ben benieuwd naar wat we nog tegen krijgen en hoe dat eruit ziet. Tegen Gestel kwamen we niet verder dan een 1-1 gelijkspel en bij Mierlo Hout moesten ook genoegen nemen met een punt. Dus hoe ik ons daar tussen moet zien vind ik nog lastig. Dat zal het lopende seizoen meer duidelijkheid in gaan geven." Van Hoof is te spreken over de gretigheid in zijn ploeg al hoopt hij ook nog stappen te maken in de coaching van de spelers. "Je hoort dat tegenwoordig wel vaker dat spelers meer met elkaar moeten communiceren. Dat zij het initiatief nemen en de boel op scherp zetten. Want als je wilt winnen, moet dat ook in orde zijn."

Verwachtingen
Als de Beerse Boys ook volgend jaar nog in de Tweede Klasse speelt, zou dat volgens Van Hoof al een goede prestatie zijn. "Dat zou al super knap zijn. Maar het is nog wel lastig in te schatten nog. Ik weet nog niet hoe alle ploegen die we nog tegenkomen dit seizoen qua spelopvatting voor de dag komen. Wij hebben natuurlijk zelf wel bepaald hoe we willen spelen. Wij willen graag iets uitstralen en vooral het plezier moet er zijn. Clubs moeten het idee krijgen dat als ze tegen ons moeten dat het een lastige middag wordt. Dat is waar de Beerse Boys wat mij betreft voor moet staan."

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?