Huub Vermeulen en Bladella zijn nog niet klaar met elkaar

Deel dit bericht via:

 

Bladella leverde afgelopen dinsdagavond een uitstekende prestatie, door in de vierde ronde van het KNVB-bekertoernooi zaterdageersteklasser GRC '14 te verslaan. De ploeg uit Giessen werd na strafschoppen uitgeschakeld. In de reguliere speeltijd had Bladella een 2-0 achterstand gelijkgetrokken. Het tekent de veerkracht van de formatie van trainer Huub Vermeulen, die zondag het seizoen vervolgt met een competitiewedstrijd tegen aartsrivaal Reusel Sport.

"We doen het op dit moment sowieso goed", klinkt de Valkenswaardenaar tevreden. Vriendschappelijk wonnen we onder meer met 4-0 van eersteklasser De Valk en speelde 0-0 tegen tweedeklasser Rood Wit V. En vervolgens halen we de laatste zestien van het bekertoernooi. Ik moet eerlijk zeggen dat we tegen GRC, en ook tegen De Valk trouwens, in de eerste helft van het veld werden gespeeld. GRC kwam met 1-0 voor en breidde die voorsprong na de rust uit. We konden terugkomen tot 2-1 en maakten vlak voor tijd gelijk. In de slotfase hadden we zelfs nog kunnen winnen, maar het werden uiteindelijk strafschoppen. En met Nick Vermeiren in het doel, maak ik me dan niet meer zo druk."

Met de ervaren doelman is ook meteen de routine in het elftal genoemd, want Vermeulen is de afgelopen seizoenen voornamelijk bezig geweest om te verjongen. "Drie jaar geleden is dit traject ingezet, toen diverse ouders spelers stopten. Ruud Leermakers was vorig seizoen de laatste die afscheid nam. Ik heb de selectie grotendeels ververst en ben ook niet bang om jeugdspelers in te zetten. Zo staan de A-junioren They Lauwers en Niels Kreekels op dit moment vast in de basis. En B-speler Nick Janssen is ingevallen tegen De Valk en tegen GRC. Als ze er klaar voor zijn, maakt leeftijd niet uit."

Winnen
En dat het inpassen van jeugd goed is verlopen, blijkt wel uit de stand op de ranglijst. Hilvaria is de eenzame koploper, maar daaronder strijden meerdere teams om een plek in de nacompetitie. Naast Bladella, geldt dit ook voor Braakhuizen, Valkenswaard en Reusel Sport. En die laatste club is zondag de tegenstander in een onvervalste derby. Blauwwit tegen Geelzwart. Altijd goed voor veel publiek en veel sfeer. Vermeulen: "Voor mij is het een van de 26 wedstrijden, maar voor de supporters is het de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Die moet worden gewonnen! Ik zie Reusel Sport alleen maar als een directe concurrent voor de periodetitel."
Ondanks de rivaliteit tussen beide clubs (én dorpen!) wil Vermeulen gewoon drie punten. "Natuurlijk geniet ik van de spanning bij de supporters en ook aan de spelers merk ik dat ze het toch iets speciaals vinden. Ik vind het prachtig dat ik enkele van deze derby's heb meegemaakt, maar als je net als wij wilt meestrijden voor een prijs, moeten alle wedstrijden worden begonnen met de mouwen opstropen en honderd procent inzet. Reusel Sport heeft een fysiek en degelijk elftal. Daartegen dienen we ons te wapenen."

Niet uitgekeken
Inmiddels is bekend dat Vermeulen ook volgend seizoen trainer is van Bladella. Hij begint dan aan zijn vierde jaar. "Het is lang geleden dat ik langer dan drie seizoenen bij dezelfde club trainer was. Ik denk alleen aan het begin van mijn carrière, toen ik zeven seizoenen Gastel Vooruit heb getraind. Daarna altijd maximaal drie jaar. Het betekent dat de club nog niet op mij is uitgekeken. En ik niet op Bladella. We zijn hier nog niet klaar en er zit nog de nodige rek in deze ploeg. We willen op termijn terug naar de tweede klasse. En dit seizoen minimaal een periodetitel. Dan moet er zondag wél worden gewonnen."

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Jeroen Vermaas
25 januari 10:43
Huubke, van harte gefeliciteerd met de verlenging. Wanneer het aan beide kanten klikt moet je gewoon doorgaan waarmee je bent begonnen. Succes zondag en ook in de beker.
Supporter bladella
25 januari 9:13
Als de inzet goed is. Hebben wy als suppoter. Nieks te. Klagen