Terugblik op: Yannick Sol, middenvelder met een bijzonder verhaal

Deel dit bericht via:

Hieronder een openhartig interview met Yannick Sol, de makkelijk scorende middenvelder van Hoogeloon in aanloop naar de wedstrijd tegen Vessem. Dit interview is afgenomen op 7 maart 2019.

Evenals Hoogeloon, beleeft Yannick Sol een prima seizoen. De 24-jarige middenvelder heeft al dertien keer gescoord en is een van de sterkhouders van de ploeg van trainer Nik Bierens. “Het gaat inderdaad lekker. We winnen veel en kunnen zondag tegen Vessem een misschien wel beslissend gat slaan. Als we winnen, wordt de voorsprong twaalf punten en die mogen we dan eigenlijk niet meer uit handen geven.”

Sol is een speler met een bijzonder verhaal. Lange tijd was bij verslaafd aan cocaïne, maar inmiddels is hij volledig clean. “Ik heb al die tijd gewoon gevoetbald, maar afgelopen zomer raakte ik bewusteloos achter het stuur van mijn auto. Toen heb ik de keuze gemaakt om aan mijn verslaving gaan te werken. Ik ben tegen iedereen open en eerlijk geweest en kreeg gelukkig heel veel steun van mijn omgeving. Mijn vrienden, collega’s en ook de mensen bij Hoogeloon zijn altijd achter me blijven staan. Sommigen wisten het al, anderen hadden een vermoeden, maar allemaal waren ze blij dat ik wilde afkicken.”

Zeven lange weken zat Sol in een verslavingskliniek en hij kwam als herboren naar buiten. “Ik voel me nu écht veel beter. Weet je, als je gebruikt denk je de hele tijd dat het goed met je gaat, maar dit is natuurlijk helemaal niet zo. Daar kom je echter pas achter als je aan het afkicken bent. Al die tijd heb ik trouwens contact gehouden met mijn trainer. Toen ik na een paar weken in de kliniek een weekend naar huis mocht, speelde Hoogeloon een bekerwedstrijd. Nik heeft me toen nog even laten meedoen. Ik had niet getraind, was na afloop bekaf, maar het was fijn om weer op het veld te staan. Samen met mijn voetbalmaten.”

Uitlaadklep
De eerste wedstrijd van de competitie moest Sol het nog doen met een invalbeurt, maar hierna keerde hij weer vast terug in de basiself van Bierens. “Ik ben honderd procent van de coke af en wil ook nooit meer terug naar die tijd. Het voetbal vormt een goede uitlaadklep en de angst dat ik nog een terugval krijg, is nagenoeg verdwenen. Iedereen om me heen weet van mijn situatie en ze letten allemaal op me.” Doordat hij bewusteloos in zijn auto zat, heeft Sol naar eigen zeggen een soort waarschuwing gekregen dat hij écht verkeerd bezig was. “Als dit niet was gebeurd, weet ik niet of ik nu nog had gevoetbald. Of nog erger…”

Zondag staat de topper tegen Vessem op het programma. Hoogeloon is koploper met 36 punten uit 14 wedstrijden; Vessem volgt op negen punten, maar heeft wel een duel minder gespeeld. Daarachter staan Bergeijk, Waalre, RKDSV en EMK. Sol: “We hebben de lijn van vorig seizoen goed doorgetrokken en proberen zo veel mogelijk te voetballen. Al zijn we ook in staat om de mouwen op te knopen als een wedstrijd hier om vraagt. Mochten we promoveren, dan denk ik dat we geen gek figuur slaan in de derde klasse. Maar eerst maar eens kampioen worden!”

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Wim de Laat
07 maart 10:49
Klasse Yannick, bijzonder openhartig verhaal. Trots!!