Hapert 900 min. ongeslagen. Valkenswaard gaat nacompetitie in

Hapert blijft 900 minuten ongeslagen en gooit Valkenswaardse droom op kampioenschap aan diggelen.
Daar waar Hapert voor de winterstop regelmatig complimenten kreeg voor het getoonde spel, bleven punten toen vaak uit. Na de winterstop is het resultaat noodzaak en de manier waarop minder van belang. Hapert rijgt de wedstrijden met resultaat nu al een paar maanden aaneen en kan thuis tegen Valkenswaard voor de 10e keer op rij ongeslagen blijven. Valkenswaard; daar hadden de rood-blauwen nog wel een appeltje mee te schillen…

De bezoekers begonnen de wedstrijd wat gelaten. Anders dan je zou verwachten van een ploeg die nog mee doet om het kampioenschap, liet Valkenswaard Hapert rustig opbouwen; er werd niet hoog druk gezet. Met als gevolg dat Hapert goed mee kon in het tempo en weinig tot niets weg gaf in de beginfase. Na 12 minuten spelen beloonde Hapert zich. Een verre ingooi van Luuk Saris werd door Dave Koolen verlengd en vervolgens door Yorick van Veldhoven met de kop tot doelpunt gepromoveerd. Een paar minuten later was Dave Koolen met een verfijnd hakballetje zelfs dichtbij de 2-0, maar hij trof de kruising. Valkenswaard stelde er in het eerste bedrijf eigenlijk weinig tegenover. Het was af en toe dreigend, maar de voorsprong kwam eigenlijk niet in gevaar. Kevin Raaijmakers kreeg net voor rust een uitgelezen mogelijkheid om, na een goede aanval, de voorsprong te verdubbelen, maar zijn inzet was iets te lichtzinnig. Redelijk onverwacht sloeg Valkenswaard in de blessuretijd van de eerste helft alsnog toe en werd een hoekschop in 2 bedrijven binnen gewerkt, met een gelijkspel als ruststand als gevolg.

Na de rust waren het de bezoekers die in de eerste 10 a 15 minuten bovenliggend waren en Hapert terug drongen. Hapert vergat te voetballen en liet Valkenswaard geloven dat er toch nog wat te halen viel. Mauro van Houtum hielp Valkenswaard uit de droom. Na een klein uur spelen kreeg hij op de middellijn de bal en soleerde daarmee richting de doelman van Valkenwaard. Evert Daams was echter kansloos op het genadeloze schot wat Mauro er na een lange rush nog uit wist te persen. Wederom een voorsprong voor de thuisploeg, maar er waren toen nog een kleine 30 lange minuten te gaan tot het eindsignaal. In het restant van de partij ging Valkenswaard naarstig en geforceerd op zoek naar de gelijkmaker. Erwin Isbouts trof van afstand nog de paal, maar de beste kansen waren echter voor Hapert. De voor Kevin Raaijmakers ingevallen Jordi Huijbregts had de 3-1 op de schoen, maar zijn inzet belande in het zijnet.

Ook in de ruim 5 minuten extra tijd kon Valkenswaard het verschil niet meer maken en moest het de 3 punten in Hapert laten.

De 10e wedstrijd op rij van Hapert waarin het ongeslagen is gebleven. Met als gevolg dat lijfsbehoud nu zo goed als zeker is. En het kan raar lopen; daar waar Hapert vecht voor lijfsbehoud doet het ook nog volop mee voor de 3e periodetitel.