Gijs Vorstenbosch wil met RKGSV naar 4e klasse

Deel dit bericht via:


'Nog één keer winnen en RKGSV is vierdeklasser'

Hij is pas twintig jaar, maar op het veld oogt Gijs Vorstenbosch soms als een routinier. Schijnbaar moeiteloos neemt de student fysiotherapie RKGSV op sleeptouw en is hij als 'verbindingsofficier' tussen de verschillende linies een belangrijke pion in het elftal van trainer/coach Jeroen Vermaas. Zondag wil Vorstenbosch met RKGSV promoveren. Winst op Keldonk is voldoende.

Vorstenbosch is een jongen van de club, al is dit inmiddels al weer enkele jaren geleden. "Ik ben hier begonnen, maar vervolgens werd ik gescout door Helmond Sport. Toen ik in de C speelde, ben ik naar Nuenen gegaan. Daar heb ik tot vorig seizoen gespeeld. Ik zou aansluiten bij de selectie, maar besloot toch terug naar Gerwen te gaan. De belangrijkste reden was mijn school. Ik loop als fysiotherapeut stage bij PSV (JO14, red.) en daardoor ben ik in de weekenden erg druk. Bovendien ga ik komend seizoen ook nog voor een half jaar naar Curaçao. Het was dus niet meer te combineren met voetballen op hoofdklasse-niveau."

Eerlijkheidshalve geeft Vorstenbosch ook toe dat hij er niet zeker van was of hij bij Nuenen in het eerste elftal zou komen. "Ik zou in het tweede starten en omdat ik al lang in de gaten heb dat ik met voetbal niet mijn brood kan verdienen, heb ik bewust gekozen voor mijn maatschappelijke carrière. En dus een stapje terug bij RKGSV. Ik ben er hartelijk ontvangen en voelde me meteen weer thuis bij de club. Natuurlijk is het niveau een stuk lager dan dat ik was gewend, maar het is absoluut niet zo dat ik het even met twee vingers in de neus doe. Voetballend is het geen probleem, maar ik moet me ook fysiek staande zien te houden. Voetballen in de vijfde klasse is ook veel strijd."

Positief
Het lukt de jonge middenvelder tot nu toe uitstekend en RKGSV is maar wat blij met de komst van Vorstenbosch. "Ik heb zelf ook een heel positief gevoel bij de spelersgroep, de trainer en de supporters. Je merkt dat de vereniging toe is aan een stapje hoger. Ik denk ook dat het voetballen in de vierde klasse ons beter ligt. Dus moeten we een goed seizoen (RKGSV werd tweede achter kampioen RKPVV, red.) afsluiten met promotie. Nog één keer winnen en we zijn vierdeklasser. Keldonk en wij zijn zeker aan elkaar gewaagd. Dit zag je al in de heenwedstrijd. Twee elftallen die willen voetballen."

Vorig seizoen liep RKGSV in de nacompetitie promotie mis, maar Vorstenbosch is er van overtuigd dat het nu wel gaat lukken. "We hebben in de competitie laten zien dat we niet alleen goed kunnen voetballen, maar ook een wedstrijd over de streep kunnen trekken. Mentaal en fysiek is het bij ons ook in orde, dit zag je bijvoorbeeld in de thuiswedstrijden tegen Milheeze en Ollandia. Zondag moet het gewoon gebeuren! Ik scoor niet zo vaak, ben meer een aangever, maar tegen Keldonk wil ik best de winnende maken. Daar heb ik geen moeite mee. Haha! Dan smaken ze na afloop in de kantine nóg beter!"

 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Piettie
07 juni 12:36
Mooi Gijsje, erop en erover zondag en naar die 4e klasse, ik zie je wel ergens rondzwalken in het dorp, succes