Geldrop en Heeze zorgen voor echte derby met acht treffers

Deel dit bericht via:

‘Ik hoop dat het weer een echte derby wordt’, had Pierre van den Eeden vooraf laten weten. De Geldrop-trainer werd op zijn wenken bediend. De groenwitten maakten er in de thuiswedstrijd tegen Heeze een ‘mooie pot’ van en wonnen uiteindelijk met 5-3. Uitblinker aan de zijde van Geldrop was, hoe gek dit misschien ook klinkt, doelman Len van Gestel. “Eigenlijk te gek dat we het onszelf nog moeilijk maken, maar de overwinning meer dan terecht.”
De 25-jarige goalie had volledig gelijk, want na een 5-1 voorsprong, liet Geldrop de tegenstander nog onnodig terugkomen tot 5-3. “Ik denk dat sommigen in gedachten al onder de douche stonden of aan de bar, want we waren onvoldoende bij de les. Jammer, want met 5-1 winnen is toch nog mooier.” Dan volgt een brede glimlach, want Van Gestel realiseert zich ook dat Geldrop bezig is aan een sterke reeks en volop meedoet in de strijd om de tweede periodetitel. “Het loopt gewoon lekker en je ziet dat als we voor elkaar willen werken, we een ploeg hebben die veel scorend vermogen heeft.”
Toch hield Van Gestel in de eerste helft zijn team op de been. Bij een 2-1 voorsprong verrichtte hij twee fantastische reddingen en daarna hield hij ook Jorg van Galen nog van scoren af. Drie cruciale reddingen, want Heeze was in deze fase de bovenliggende ploeg. Met name de broers Ivo en Gijs Moerenhout toonden zich weer eens lastige handenbinders en namen ook de 0-1 voor hun rekening. De voorzet van Ivo werd door Gijs hoog en droog binnengekopt. Dit keer was Van Gestel écht kansloos.
Geldrop deed wat terug via Joep van der Velden, maar het duurde tot in de 30ste minuut voordat het gelijk werd. Gideon Pieschel rondde simpel af op een voorzet van Van der Velden. De ploeg van Van den Eeden voelde dat er meer in zat en drong via Ben Bruisten en Van Moorsel verder aan. Het was opnieuw Pieschel die in de 36ste minuut Geldrop op voorsprong zette. De spits speelde zich behendig vrij en schoot de bal behendig voorbij Vincent Jansen. Niet veel later volgden de belangrijke reddingen van Van Gestel en kon Geldrop gaan rusten met een verdiende 2-1 voorsprong.
Attent
Heeze kwam getergd uit de kleedkamer, maar het was Geldrop dat in de 51ste minuut voor de derde maal doel trof. Bruisten kopte de bal op de lat en in de rebound was Tom Dekkers het meest attent. Marius Methorst en Ad Snoeijen, het technisch duo van Heeze, greep in en wisselden Tom Krieckaert en Bart Beelen voor Lars van Dooren en Koen van Lieshout. Veel effect had het niet en eenvoudig liep Geldrop uit naar 5-1. Wessel van Moorsel had in het strafschopgebied een kunststukje in huis en scoorde met links. En Ben Bruisten anticipeerde het beste op een verre bal van achteruit en passeerde Jansen voor de vijfde keer.
Heeze stond er bij en keek ernaar en in niets leek het erop dat de roodgroenen nog serieus aan tegentreffers dachten. Toch kwamen de bezoekers nog enigszins terug in de wedstrijd. In de 77ste minuut was invaller Noud Douzé succesvol en begin Heeze aan een slotoffensief. Geldrop moest achteruit en Gijs Moerenhout had de 5-3 op zijn schoen. Van Gestel was hem in een één-tegen-één-situatie echter de baas. Ook Klaassen had moeten scoren. Van Gestel had een prima redding in huis op een inzet van Ivo Moerenhout en in de rebound schoot Klaassen hoog over. In 90ste minuut kogelde Ivo Moerenhout alsnog de 5-3 binnen, maar het duel was uiteraard al lang gespeeld.
Opstellingen:

Geldrop:
19. Len van Gestel, 2. Hugo Beets, 3. Yannick Deriac, 4. Tom Dekkers, 6. Ben Bruisten (18. Ryan Samuels), 7. Joep van der Velden, 8. Joep van Vroenhoven, 11. Gideon Pieschel, 14. Mark Werts (20. Tim van de Akker), 16. Damian Samuels (12. Jorg Vroomen), 17. Wessel van Moorsel.

RKSV Heeze: 19. Vincent Jansen, 2. Bart Beelen (14. Koen van Lierop), 3. Marcel Kox, 4. Tom Krieckaert, (6. Lars van Dooren), 5. Mark Claassen, 8. Jeroen van Seggelen, 9. Rens van de Kerkhof, 11. Ivo Moerenhout, 12. Steven van Dijk, 17. Jorg van Galen (15. Noud Doezé), 18. Gijs Moerenhout

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


PT
05 februari 10:10
Het was inderdaad weer een mooie derby, en de 3e helft was helemaal top, compliment aan Heeze, ondanks het verlies bleven ze tot in de kleine uurtjes hangen, bedankt mannen, was een top avond