Failliete WKE defintief uit competitie

Deel dit bericht via:
Zondagtopklasser WKE wordt door de KNVB per direct uit de competitie gehaald. De club besloot al eerder het door de rechter uitgesproken faillissement niet langer aan te vechten, maar hoopte het seizoen nog af te kunnen maken.

WKE, dat staat voor Woonwagen Kamp Emmen, werd vijftig jaar geleden opgericht en behoorde de laatste jaren tot de top van het Nederlandse amateurvoetbal. Dit seizoen streed het eerste elftal zelfs om het landskampioenschap bij de amateurs, maar aan die strijd komt nu een abrupt einde.

'De KNVB heeft het bestuur van WKE laten weten dat WKE 1 het seizoen niet mag afmaken en per direct uit de competitie wordt genomen', laat de club op de site weten. 'Maar het belangrijkste is dat de jeugd en de overige seniorenelftallen gewoon door mogen voetballen. Dat is in deze situatie pure winst. Het bestuur is daar de curator en de KNVB dankbaar voor.'

Leden van de eerste selectie mogen vrij op zoek naar een andere club en mogen tot en met 15 maart overschrijving aanvragen bij de Nederlandse voetbalbond. De tegen WKE behaalde resultaten worden niet meer meegerekend in de ranglijst en daardoor zakt nummer twee AFC - dat zes punten verliest - bijvoorbeeld af naar de vierde plaats. Koninklijke HFC blijft koploper, maar heeft wel drie punten minder. Door het faillissement degradeert er dit seizoen geen ploeg meer rechtstreeks naar de Hoofdklasse.

Bankroet
WKE kampt met een enorme belastingschuld. Een nieuw bestuur wendde eerder dit seizoen nog een bankroet af, maar de rechter sprak het faillissement medio februari op voorspraak van de fiscus alsnog uit. De club kon nog in beroep, maar zag daar eerder deze week toch vanaf.

Advocaat Ronald Klarus liet toen op de clubsite weten dat er nu wordt gekozen voor een doorstart in de vorm van een nieuw op te richten club. 'Als het beroep was gewonnen, had er toch nog vijftig- tot zeventigduizend euro nodig geweest en was WKE misschien weer met een vordering van de Belastingdienst geconfronteerd. Het bestuur achtte het verstandiger om het geld, dat bijeen gebracht is met de acties, te gebruiken voor de start van een nieuwe vereniging.'

De stand in de Topklasse is aangepast. Alle gespeelde wedstrijden van WKE komen te vervallen. 

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?