FC Eindhoven/AV moet titel nog een weekje uitstellen

Een verdiende 1-0 nederlaag tegen RKVVO heeft er voor gezorgd dat de amateurs van FC Eindhoven nog geen kampioen zijn. De ploeg van trainer Peter Coumans had nog minimaal één punt nodig om de laatste concurrent, Wilhelmina’08, definitief van zich af te schudden. RKVVO weigerde echter mee te werken aan dit scenario en zorgde voor teleurgestelde gezichten bij de blauwwitten. Dan volgende week maar tegen RPC…
Eigenlijk kan het niet mis gaan voor FC Eindhoven/AV. Met nog één wedstrijd te spelen, is de voorsprong op Wilhelmina’08 drie punten. De Limburgers, die met 1-0 van Hilvaria wonnen, kunnen dus in punten nog op gelijke hoogte komen. Het doelsaldo van FC Eindhoven is echter veel beter: +26 tegen +17. Toch stond het gezicht van trainer Coumans na afloop op onweer. Hij was niet aanspreekbaar en beende zich, met in zijn kielzog zijn assistenten Gino Janssen en Maikel Aerts, kwaad een weg naar de kleedkamers. Hij had er ontzettend de pee en dit was zeer terecht. Zijn spelers gaven op het beslissende moment niet thuis. Verdedigend niet, maar ook aanvallend niet.

Eerlijkheidshalve moet hierbij ook worden aangetekend dat doelman Sven van den Oever van RKVVO een superdag had en alle ballen uit zijn doel ranselde. “Het ging inderdaad lekker”, lachte de 22-jarige keeper na de wedstrijd. “We hadden afgesproken dat we niet wilde dat Eindhoven hier kampioen zou worden. Of het moest zijn dat Wilhelmina’08 zelf ook niet zou winnen. We zijn dus vol voor de winst gegaan en dat dit heeft geleid tot een 1-0 overwinning, is natuurlijk prachtig.”

Van den Oever neemt na dit seizoen voorlopig afscheid van RKVVO. Hij gaat studeren én voetballen bij een junior college in Texas. “Volgende week nog tegen Rood Wit V. en dan ga ik me richten op Amerika.”

Vrijuit
Vanaf de eerste minuten was duidelijk dat beide teams voor de winst wilden gaan. Al in de 3de minuut was er een kans voor FC Eindhoven. Een prachtige pass van Abdelauoli Azmani kwam terecht bij Jordi van Meurs, die voor het eerst – en zeker niet voor het laatst – doelman Van den Oever testte. Ook RKVVO drong brutaal aan, maar meer dan een gevaarlijke voorzet van Luuk Soetens kwam de formatie van trainer Matthijn Hoogduijn niet. De Oerlenaren konden echter vrijuit spelen, want zij hebben zich al geplaatst voor de nacompetitie. En FC Eindhoven wilde bewijzen dat het de terechte kampioen is.

In de 15de minuut was er een schot van aanvoerder Ferd Pasaribu, dat door Van den Oever werd gelost. In de rebound kwam Carsley Mathilda net te laat om de bal binnen te schieten. En ook de volgende mogelijkheid was voor de gasten. Gino de Wijs speelde zich op links goed vrij en knalde de bal van een meter of twintig op de paal. RKVVO deed pas in de 24ste minuut iets terug. Jordi Verhoeven was Van den Oever al voorbij, maar zijn inzet werd nog op tijd weggewerkt. Niet veel later legde Thijs Offermeijer aan voor een vrije trap. Deze ging echter net voorlangs. Terwijl er een onweer dreigde los te barsten, kwam de thuisclub op voorsprong. Nick van de Berk liet zich verschalken door Soetens, die vervolgens ook doelman Cas Peters klopte: 1-0.

Offensief
In de tweede helft zette FC Eindhoven – in de rust zichtbaar ‘toegesproken’ door Coumans – aan voor een offensief. Er waren kansen, maar Van den Oever leek onklopbaar. Meurs zag in de 57ste minuut zijn schot net naast gaan, maar Azmani kon in de 68ste minuut alleen verwonderd kijken naar de redding van Van den Oever. De RKVVO-goalie tikte het afstandsschot met een fraaie safe uit het doel. Coumans wisselde Stanley Verbeek en Jordi van Meurs voor Michel Leon-Payo en targetman Rowan van Rooij. De laatste was in de 78ste minuut dicht bij de gelijkmaker, maar weer redde Van den Oever. De tijd ging dringen voor FC Eindhoven.
In de 86ste minuut was er een geweldige pass van Pasaribu op Leon-Payo en opnieuw was Van den Oever paraat met een prachtige redding. RKVVO wisselde nog twee spelers om wat extra tijd te winnen en FC Eindhoven verloor in de slotfase Azmani met twee maal geel, dus rood. De behendige spits had tot twee keer toe commentaar op scheidsrechter Rick Nelemans en kon inrukken. Tot afgrijzen van trainer Coumans. Kampioen gaat FC Eindhoven uiteindelijk wel worden, maar de glans is jammer genoeg enigszins verdwenen…

RKVVO: 21. Sven van den Oever, 3. Dylan Lemmens, 4. Jasper Mol, 5. Luc Segers, 6. Wesley van Reijen, 7. Luuk Soetens (11. Bart Braam), 9. Jordi Verhoeven, 10. Thijs Offermeijer (Jorrit Mol), 12. Dave Jongenelen, 15. Martijn van Dijk (8. Bart Sanders), 16. Benn Soetens.

FC Eindhoven/AV: 1. Cas Peters, 2. Stephanus Reker, 3. Mick Schoonheijm, 5. Ferd Pasaribu, 7. Jordi van Meurs (14. Rowan van Rooij), 8. Nick van de Berk, 9. Abdelauoli Azmani, 12. Gino de Wijs, 15. Justin de Vos, 17. Carsley Mathilda, 20. Stanley Verbeek (11. Michel Leon-Payo).