FC Eindhoven (zaal) wint bij FC Marlené

De Blauw-Witten wonnen in het hol van de leeuw met 3-5, waar het twee weken nog 5-2 werd voor de thuisploeg. Met de winst doet FC Eindhoven goede zaken in de strijd om de play-offs. Zowel Hovocubo als GZV Watergras verloren hun wedstrijden. Trainer Jan Vogels: "Met het team gevochten voor de winst."

Debuut
FC Eindhoven mistte een aantal belangrijke spelers bij aanvang van het duel. Mo Allouch, Abdelhak el Ghaadaaoui, Kenan Koseoglu, Mo el Fahsi en Soufian Charraoui ontbraken vanwege blessures en ziekte. Om de uitgedunde selectie op te vullen had Vogels Jorg van Galen (Beloften), Tarik Ouzalah (Beloften) en Jarno Jansen (Onder 17) opgeroepen. De laatste twee maakten vanavond allebei hun debuut al in de eerste helft van de wedstrijd, Van Galen deed dat al eerder dit seizoen.

FC Eindhoven kwam na vijf minuten op voorsprong. Vanuit een ingestudeerde vrije trap kon Lahcen Bouyouzan de score openen in Heerhugowaard. De Blauw-Witten kregen wat kansen, dit resulteerde in de tiende minuut in de 0-2. Tim van den Akker was de scorer. Na een prachtige aanval opgezet door Jordany Martinus kon Van den Akker binnentikken. Niet veel later deed FC Marlène toch wat terug. Tom Hofkamp maakte de 1-2. Ondanks nog een aantal goede kansen voor rust bleef de stand verder ongewijzigd.

Spanning
Ook in de tweede helft kwam de Eindhovense selectie sterk uit de startblokken. Martinus was twee keer dichtbij een goal, maar stuitte eerst op de keeper en vervolgens op de paal. In de 26e minuut maakte Dennis van den Eijnden wel de 1-3. Na een topactie van Van Galen kon Van den Eijnden bij de tweede paal inschieten. Kort daarna scoorde Martinus ook. Van den Akker gaf op maat voor en de bal lag weer in het net: 1-4. In de 30e en 31e minuut volgen er kort op elkaar slordigheden van FC Eindhoven Tom Hofkamp profiteerde twee keer, maakte zijn hattrick compleet en bracht de spanning weer helemaal terug: 3-4. Toen FC Marlène in de 37e minuut met vijf veldspelers begon te spelen werd het al helemaal billen knijpen. De Blauw-Witten hielden echter stand en tien seconden voor tijd onderschepte Van den Akker de bal en maakte nog de 3-5, tevens de eindstand.

"Alles gegeven"
Oefenmeester Vogels was na afloop uitermate trots op zijn ploeg. "We hebben alles gegeven tijdens deze wedstrijd. Passie en strijd, dat was af te zien aan alles. De debuten zijn perfect verlopen. De jongens pakten het spel meteen goed op. Jorg van Galen blonk uit tijdens deze wedstrijd. Het zijn echte strijders." De trainer kon niet anders dan tevreden zijn. "Voor het rustsignaal hadden we wel wat verder voor mogen staan, maar dat doet er inmiddels al niet meer toe. We hebben belangrijke punten gepakt en het was mooi om te zien hoe er samengespeeld werd."