FC Eindhoven(zaal) niet naar finale beker

FC Eindhoven heeft vrijdag een teleurstellende avond beleefd in Heerhugowaard. Op bezoek bij FC Marlène werd het 5-2 voor de thuisploeg. De Blauw-Witten zijn daarmee uitgeschakeld in de strijd om de KNVB beker.

Groeiend FC Eindhoven
FC Marlène begon sterk aan het duel. De eerste kansen waren voor het Heerhugowaardse team. In minuut drie ging het fout voor FC Eindhoven. Lahcen Bouyouzan kreeg een directe rode kaart wegens het belemmeren van een open kans op goal. Een minuut later lag de 1-0 in het net. Ismail el Hamdaoui kon van dichtbij hard binnen schieten. Enkele minuten later verdubbelde Jeroen Kossen de score. Op aangeven van aanvoerder Zakaria Amrani kon hij simpel de 2-0 binnentikken.

FC Eindhoven had het moeilijk tegen FC Marlène. Toch werden de Blauw-Witten sterker. Tim van den Akker maakte in de 11e minuut de 2-1. Na een assist van Jordany Martinus kon de kersverse Oranje-international wat terug doen voor de Blauw-Witten. FC Eindhoven creëerde deze periode veel, maar verzuimde om verder te scoren. FC Marlène deed dat twee minuten voor rust nog wel. El Hamdaoui maakte zijn tweede treffer na een mooie solo. Hij bepaalde de ruststand op 3-1.

Verzuimen om te scoren
Met de domper vlak voor rust kwamen de Blauw-Witten na de pauze de zaal weer in. Lang bleef het rustig in de tweede helft. Beide ploegen kregen wat kansjes, maar groot gevaar bleef uit. In de 32e minuut werd de wedstrijd op slot gegooid. El Hamdaoui completeerde zijn hattrick door de bal door de benen van keeper Pieter Grimmelius binnen te schieten: 4-1. Nog geen minuut later maakte El Hamdaoui, bijnaam 'The Hitman', zijn vierde van de wedstrijd.

Met nog zeven minuten op de klok ging FC Eindhoven met vijf veldspelers een doelpunt proberen te forceren. Dat resulteerde in diverse schietmogelijkheden, en drie minuten voor tijd ook in de 5-2. Mo Allouch kon van afstand hard binnenschieten. Verder kwamen de Blauw-Witten niet. De thuisploeg bleek te sterk voor FC Eindhoven. FC Marlène mag zich in april melden bij de finale van de KNVB beker.