Eerste uitnederlaag UNA met zeer bittere bijsmaak

Deel dit bericht via:

(Door Thieu Vlemmix) De lange rit naar Heemskerk begint met het door metgezellin Nel  doornemen van de zorgelijke gevallen van familie en vrienden. Dan kunnen we ons verder met een gerust geweten op de wedstrijd werpen.

Tijdens de vorige twee ontmoetingen met ADO ’20, werd het doel van de  Heemskerkers in totaal zeven keer doorboord. Gezien UNA’s scoringsdrift van dit seizoen (al 30 goals) zou het komende duel ook wel eens doelpuntrijk kunnen worden. Maar…de Noord-Hollanders behoren met 19 punten wel tot de betere teams in de Derde Divisie. Ze hebben slechts drie winstpunten minder dan die van ons. Ik zet mijn geld vooraf toch op UNA. Toegegeven, ik gun mijn club de sterren aan de hemel en enige subjectiviteit is me niet vreemd. Dan, voor de doorslaggevende redenen, eerst even een paar weken terug.

Voorspelling
Als Jelle Schijvenaars bij Westlandia op 20 oktober jl. met een benutte penalty z’n twaalfde treffer van het seizoen heeft binnengeschoten, voorspelt oud UNA 1-speler Peer van den Nieuwenhof ter plekke, dat de volgende treffer (nummer dertien!!) voorlopig niet komt. En ja hoor.. een paar minuten later faalt de zo trefzekere penaltyschutter vanaf de stip en staat de twee volgende wedstrijden droog. ‘Peer de waarzegger’ heeft dus weer toegeslagen. (zie zijn voorspelling over de voorbije superhete zomer in een eerdere column).


Na twee keer nietes is het nu welletjes, denk je dan. Er is ook nog een achtervolger: Brian Boogers. Met acht maal raak, is het kind van Zeelst opgeklommen naar plaats vier op de lijst van de Derde Divisie. Daarbij valt op dat zijn arsenaal bijna uitsluitend uit wonderschone treffers bestaat (o.m. Hercules, Quick ‘20, Westlandia, Oss’20). Ik zou willen uitroepen: “Ze zijn geweldig Zlatan II, maar doe ook eens normaal. Ze mogen er ook ‘gewoon’ in”. Tot zover de overpeinzingen vooraf.

Ziekenboeg rijkelijk gevuld
Als de opstelling in Heemskerk bekend gemaakt wordt, ontbreken met Rob van Boekel en Louisben Jagt nog maar eens twee basisspelers. Maar ook Jelle blijkt niet fit genoeg. Mis je dus een aanjager, een spelmaker en de grote afmaker, niet niks! In de rust zal later bovendien ook Ritchie Sam Anpong gehavend in de kleedkamer achter blijven. Het houdt maar niet op. Er is nu basisplaats voor Teun Willems (zijn de eerste dit seizoen) en ook voor Twan Demin wordt in de beginopstelling een plaats ingeruimd.
Voordat UNA goed en wel in ingespeeld, staat er al 2-0 op het scorebord, door ongebruikelijke ‘weggevertjes’ centraal achterin. Gaandeweg valt op, dat juist enkele routiniers het in dit duel laten afweten.
Een jonge speler als Teun Willems daarentegen speelt onbevangen en sticht voorin als enige gevaar. Zoals net tegen de rust aan, als de Knegselnaar met een knappe kopbal de paal schampt. Na rust is UNA in betere doen, maar een foute inspeelbal van doelman Yannick Derix brengt ADO ’20 op rozen: 3-0. De laatste 20 minuten zijn dan helemaal voor arbiter de Cock. Voor de tweede gele kaart van Teun Sebregts (onbesuisd) valt nog wel wat te zeggen, maar om voor de duw aan de zijkant van Sjors Paridaans en de tik van achter door Samuel Franssen de ergste sanctie (rood) uit te spreken gaat veel te ver. Het belet UNA niet om via Sil van Herwijnen en een door Brian Boogers benutte penalty - nota bene met acht man - toch nog vlakbij te komen. En het thuispubliek houdt zelfs nog even verschrikt de adem in als de goed ingevallen Lex van Dijk twee maal mag aanleggen voor een verre vrije trap.                    

Lagere elftallen, goeie UNA arbiter
De week er voor, tijdens de UNA 1-loze zondag, een ‘gewone voetbalpartij’ tussen lagere elftallen gezien. Om 10.00 uur is de aftrap van UNA 8- Steensel 5. De belangrijkste sportieve feiten na afloop: geen kans voor UNA, Steensel scoort een aantal goeie goals, eindstand 0-5. Mijn oog valt echter vooral op Mark van der Mierden. De arbiter van dienst, zoon van UNA icoon (en voormalig ‘man van het jaar’) Harrie, is alert, snel en scherp. Steeds op spelhoogte, prima beslissingen. Bij een overtreding verscheurt een snerpend fluitsignaal de rust van een nog maar net aangeroerde zondagmorgen; bij voordeel, geeft de man in zwart dat met driftige armbewegingen aan. Alle lof voor dit natuurtalent van eigen bodem. Tegenover de twijfelaars zal ik me verzetten. In het Grote Scheidsrechtersboek van Dick Bijkerk zal ook heus wel een kritische kanttekening te vinden zijn. Ik accepteer dat, zij het stampvoetend. Als je de lat maar hoog genoeg legt, is immers zelfs aan een Bjorn Kuipers wel een vlekje. Mijn mening kent geen aarzeling: als Mark vroegtijdig voor dit vak had gekozen, zou hij het heel ver hebben gebracht.        

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?