Debutant SV Tivoli voor niemand bang

Deel dit bericht via:


Van grootspraak kun je Hans Bonnema zelden betichten. De trainer van Tivoli, debutant in de derde klasse, is realistisch. "We moeten elke week vol aan de bak, maar zijn voor niemand bang." 

De afgelopen twee seizoenen was Tivoli zo'n beetje de meest besproken ploeg uit de regio. Jarenlang het lelijke eendje, maar onder aanvoering van Bonnema en met een trits goede spelers van buitenaf, uitgegroeid tot een mooie zwaan. In de vijfde en vierde klasse werd het kampioenschap behaald en dit betekent dat de oranjezwarten hun opwachting maken in de derde klasse D. "Sowieso willen we ons handhaven, maar we proberen stiekem ook een prijsje te pakken. Bijvoorbeeld in de vorm van een periodetitel. We hebben immers gewoon een goed team en gaan uit van onze eigen kwaliteiten."

Tivoli is het seizoen uitstekend begonnen. Vriendschappelijk werd gewonnen van Nieuw Woensel (6-1) en Marvilde (2-0). Alleen van buurman RPC werd verloren (1-4). Bonnema: "En we zijn door naar de volgende ronde van het bekertoernooi, door overwinningen op De Weebosch (7-1), Sterksel (10-0) en VV Acht (2-0). We hebben een jonge, talentvolle groep en de nieuwe spelers zijn écht een aanvulling voor ons team. Vanaf het eerste moment is er een klik en de sfeer in de selectie is prima. We hebben allemaal hetzelfde doel: presteren op wéér een hoger niveau."

Nieuwelingen
De Eindhovense vereniging verwelkomde diverse nieuwelingen: Jordi de Kat kwam van PSV/av, Bas Derks van RPC, Djino van Zantvoort, Luuk Verschueren, Donny Dirkx en Melvin Rijkers van Geldrop, Sebastian Zoran van Mierlo Hout en Nikolaj Mihajlov van Lentezon Beerse (B). "We zijn kwalitatief en kwantitatief een stuk sterker geworden", oordeelt Bonnema, die zijn assistent Marcel van de Kamp naar Nieuw Woensel zag vertrekken. "Hij wilde graag weer op eigen benen staan. En dat snap ik. Iedereen vond het echter jammer dat hij vertrok. We vulden elkaar goed aan."

Zondag staat voor Tivoli de eerste competitiewedstrijd op het programma. Uit naar SBC. Een lastige tegenstander, aldus Bonnema. "Grote club, voor mij een van de kanshebbers voor het kampioenschap. Het mooie is dat SBC een echte dorpsclub is. Ik heb er zelf nog een paar jaar gespeeld. In de jeugd, omdat ik toen in Son woonde. Saamhorigheid is bij SBC een pré. En gezelligheid. Net zoals bij ons. We hebben er zin in en gaan er weer vol tegenaan. Met hopelijk een prachtig resultaat voor onze jonge en gedreven spelersgroep."

 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?