DEES - Tero: 3-1

DEES wint matige pot van Terlo

Een wedstrijd waarin DEES vele kansen nodig had om voor rust op een 1-0 voorsprong te komen was het na een goede aanval toch raak. Na een goede crosspass van Wilco Couwenberg op Rob Stroosma was het Rob die met een afgemeten voorzet het hoofd van Mitchell Smits wist te vinden. Hij wist op zijn beurt de bal overtuigend tegen het net te koppen. Ondanks enkele grote kansen van DEES was deze 1-0 ook tevens de ruststand.

Na rust kwam Terlo goed uit de startblokken. Binnen 1 minuut wisten zij, na geklungel op het middenveld, de bal bij hun spits te krijgen die daarna niet twijfelde en de bal achter keeper Tom van Mol wist te krijgen.

Na deze 1-1 duurde het lang voordat een van beide teams nog een kans wist te creëren. Uiteindelijk  was het DEES dat in de laatste 5 minuten het verschil wist te maken. Door een goede strakke corner van Floris Franssen was het  Ruud Moeskops die, na een goede loopactie, de bal bij de tweede paal kon binnen schieten, 2-1. Na de 2-1 probeerde Terlo druk naar voren te zetten maar in plaats van kansen te creëren was het vooral DEES dat via de omschakeling gevaarlijk kon worden. Dit resulteerde dan ook in de laatste minuut de 3-1. Na een goede lange bal van Rob Stroosma op invaller Mitchell Toorop was het Mitchell die de bal nog net breed kon liggen op de andere invaller Floris Franssen. Floris kapte op zijn beurt nog de keeper uit om daarna de bal voor open goal binnen te schieten.

Dit leverde de eindstand van de wedstrijd op 3-1. Volgende week mag Terlo zich proberen te revancheren want dan spelen beide ploegen op zaterdagavond in Terlo de terugwedstrijd.