Clubs aan elkaar gewaagd in de 4e klasse G

Deel dit bericht via:


De 4e klasse G kent voor dit seizoen vijf nieuwelingen.  Dommelen, WODAN, Riethoven, Hulsel en De Weebosch. Dommelen en WODAN zijn de degradanten uit de 3e klasse D en kampioen Riethoven en het gepromoveerde Hulsel en De Weebosch komen over uit de 5e klasse E.  Deze clubs nemen de plaatsen in van kampioen Hoogeloon en het gedegradeerde Nieuw Woensel. RKDSV (4D) , Woenselse Boys (4F) en EMK (4F) zijn voor dit seizoen overgeheveld naar een andere 4e klasse.

Favoriet
VV Vessem en Bergeijk worden als voornaamste titelkandidaten beschouwd. Beide ploegen eindigde het afgelopen seizoen in de top van de vierde klasse waar Hoogeloon een maatje te groot was. Vessem en Bergeijk kwalificeerde zich voor de nacompetitie maar wisten van dit buitenkansje geen gebruik te maken. 

Nieuwkomers
Kampioen Riethoven wil de komende jaren uitgroeien tot een stabiele vierdeklasser. De afgelopen seizoenen was het voor de roodwitten stuivertje wisselen tussen de vierde en de vijfde klasse. Riethoven heeft nu een selectie -met Guillaume van Wilgen aan het roer- dat deze doelstelling kan waarmaken. Hulsel keert na een seizoen terug in de vierde klasse, de manschappen van Joris Tuns zijn via de nacompetitie gepromoveerd. Daarnaast kreeg De Weebosch, wat in de nacompetitie strandde, een ticket toebedeeld van de KNVB waardoor ook De Weebosch na een seizoen afwezigheid terug is in de vierde klasse. Verder is het afwachten wat de degradanten WODAN en Dommelen voor een elftal op de been brengen gezien beide teams veel spelers zagen vertrekken of stoppen.

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?