Cirkel rond voor Toon van der Loo in Nuenen CA

Deel dit bericht via:

 

Toon van der Loo wil met een goed resultaat en gevoel afsluiten bij EMK

Toon van der Loo gaat zijn laatste maanden in als trainer bij EMK. De laatste drie seizoenen stond hij aan het roer van de Nuenense club, die hij in de zomer verlaat om als trainer aan de slag te gaan bij RKVV Nederwetten. Een overstap die de nodige wenkbrauwen deed fronsen. De hoogste tijd om eens te vragen naar zijn overstap en het huidige seizoen van zijn club.

EMK heeft het dit seizoen moeilijk in de derde klasse D. Onder leiding van trainer Toon van der Loo staat de ploeg op een teleurstellende twaalfde plaats. Van der Loo geeft toe dat de verwachtingen anders waren. 'We zijn vrij ambitieus de competitie ingegaan. Er kwamen enkele jongens terug bij het eerste die in lagere seniorenelftallen hebben gespeeld, alle betere voetballers binnen de club behoren tot de selectie, een aantal geblesseerde spelers sloot weer aan en er waren nog wat spelers van buitenaf bijgekomen. We hadden een goede brede selectie.'

Het seizoen begon nog voortvarend voor EMK met een gelijkspel tegen FC Eindhoven/AV en winst tegen Nijnsel. De ploeg stond in de top vijf en er was geen vuiltje aan de lucht. Maar hoe kan het dan dat EMK zo'n vrije val heeft gemaakt? Volgens Van der Loo zijn blessures de voornaamste oorzaak. 'In de bekerwedstrijd tegen Nuenen verloor ik mijn spits en wij zitten al niet zo heel ruim in onze aanvallers. Een energieke middenvelder die op de weg terug was na een slepende blessure aan zijn kruisbanden, staat al weer langere tijd buitenspel. En het hele seizoen ben ik al mijn centrale duo achterin kwijt. Tussen de bedrijven door hadden de spelers die uit de lagere elftallen terug kwamen ook last van de hogere trainingsintensiteit en kregen wat kleine blessures, waardoor ze er enkele weken uitlagen.

Laatste loodjes
De coach van EMK hoopt het tij te kunnen keren in de tweede seizoenshelft. 'Ik vind, met alle respect naar de andere ploegen in onze competitie, dat wij te veel kwaliteit hebben om terug te zakken naar de vierde klasse. Ik heb bij mijn jongens ook aangekaart dat we er vol voor moeten gaan. Trainingsarbeid moet voor 100% zijn. Ben kritisch op elkaar, maar ook weer dusdanig dat er een positieve draai aan gegeven wordt. Kortom commitment op alle mogelijke manieren. Dit geldt natuurlijk ook voor de technische staf.

Het is hoe dan ook het laatste half jaar dat Van der Loo de trainer is van EMK. Na dit seizoen zal hij naar de buren van RKVV Nederwetten gaan. Een keuze die niet voor iedereen even begrijpelijk was. Mensen kijken nogal raar tegen deze keuze aan. Nederwetten speelt in de 5de klasse en dat scheelt toch twee klassen met EMK. 'Dat niveauverschil vind ik niet zo belangrijk. Belangrijker is dat Nederwetten ambitie, vertrouwen en warmte uitstraalt. En zeker belangrijk was ook dat mijn collega Rutger Maters deze stap met mij wilde maken. Hij is belangrijk als verlengstuk voor mij en heeft met zijn (voetbal)visie altijd toegevoegde waarde.

Nederwetten kampioen?
Nederwetten is al jaren een bekend gezicht in de vijfde klasse, maar daar kan vanaf volgend seizoen wel eens verandering in komen. Er zijn ambities. Deze ambities zijn natuurlijk wel reëel. maar wij willen volgend jaar in ieder geval gaan meestrijden om een periodetitel en eventueel om het kampioenschap. Van zowel de club, als van onze kant is er veel vertrouwen in het avontuur dat wij aangaan. Het bestuur van Nederwetten hoopt op een langdurige samenwerking en geeft ons ook de ruimte en de tijd om deze selectie te vormen. Mocht het volgend seizoen niet lukken, als er maar weer een hecht team staat dat prestatie en gezelligheid combineert.

Afsluitend
Voordat van der Loo aan zijn volgende hoofdstuk begint in zijn trainersloopbaan, wil hij het bij EMK goed afsluiten. 'Ik heb een bijzondere tijd meegemaakt bij deze club en vind het zeer jammer dat ik weg moet'. We werden kampioen in de vierde klasse en we maakten iets tragisch mee. Met de spelersgroep heb ik een hele bijzondere band, mede door wat we hebben meegemaakt. Wij willen er samen een mooi laatste halfjaar van maken. En hopelijk is dat met het behoud van EMK in de derde klasse! We zullen er in ieder geval alles aan doen. Dit zijn we ook verplicht aan alles en iedereen die EMK een warm hart toe dragen.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Ronald Dekkers
01 februari 2:25
Hey regenwormgezicht, yup de cirkel is Rond en dat is klasse. Iig is de derde helft nooit geen probleem want alle clubs waren in fietsafstand ,ik moet bijkans een vliegtuig pakken voor een wedstrijd,dus dat doe je goed haha. Wens je nog veel s6 bij en met emk en heel veel s6 in wetten en ook voor rutje natuurlijk.
Groetjes vanuit Canada