Chaos bij WODAN; Peljto haakt af als nieuwe hoofdtrainer

Deel dit bericht via:


Een telefoontje uit Bosnië van de 58-jarige Mustafa Peljto. In het gesprek geeft Peljto aan dat hij niet aan het avontuur van hoofdtrainer van WODAN gaat beginnen. De reden hiervan is dat Peljto - na het behalen van het diploma coach betaald voetbal in Bosnië - momenteel een cursus volgt voor docent in zijn geboorteland. En dit kan hij niet combineren met het hoofdtrainerschap bij WODAN. Bovendien laat Peljto weten dat bestuurslid en voormalig voorzitter Roald Harks is opgestapt bij de club. Hij was degene die Peljto had aangesteld als hoofdtrainer en manager voetbalzaken.

Na het opstappen van Harks telt de club nog slechts één bestuurslid: jeugdvoorzitter Samad Bouali. Harks werd vorig jaar november gekozen als voorzitter, maar haakte na een kleine maand al weer af. In een open brief gaf Harks destijds de reden aan waarom: 'Alle perikelen van de afgelopen periode hebben niet bijgedragen aan een rustgevend gevoel en ik ben niet bereid om mijn gezondheid verder op het spel te zetten.'

Steun
De club heeft de afgelopen seizoenen nogal wat te verduren gehad. Een aantal jaren terug moest de gemeente Eindhoven financieel behoorlijk bijspringen, om de club in leven te houden. En in het afgelopen seizoen kreeg de club te maken met een leegloop van spelers en bestuursleden. Zo trad het gehele hoofdbestuur af, kent het jeugdbestuur nog slechts een lid, trad de commissie High Five Team in haar geheel af en legde ook de sponsorcommissie haar taken tot nader order neer. Daarnaast hebben veel senioren en juniorenleden de club verlaten. Hoeveel leden de club momenteel nog telt is onduidelijk. 
De toekomst ziet er dus niet rooskleurig uit voor WODAN. Men mag spreken van een chaos en de vraag is hoe de gemeente Eindhoven hierop reageert. Na de financiële injectie zijn er diverse afspraken gemaakt. Onder meer dat de club minimaal duizend leden moet onderbrengen. Dit aantal kan de club niet meer overleggen.

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Eeuwig zonde
10 augustus 21:50
Door verdeeldheid krijg je geen eendracht...Door WIJ en ZIJ sfeer is de club ten onder gegaan
supporter
02 augustus 12:22
Hedendaagse mentaliteit? Als het even tegenzit loopt een groot aantal spelers en bestuursleden weg, i.p.v. dat ze er met zijn allen de schouders onderzetten! Zonde, want Wodan was toch eens een mooie club,
Ex-lid 2
02 augustus 8:25
De trots van 1 man boven het belang van de club. Eeuwig zonde.
Ex lid
01 augustus 22:55
Hoe 1 man een club leuke club kapot kan maken.
Bert konterman
01 augustus 22:07
Of heeft het misschien een andere reden die hier niet genoemde mag worden ?
Toeschouwer
01 augustus 21:48
De vraag is meer, hoeveel betalende leden zijn er nog ?