Braakhuizen pakt herkansing en promoveert

Deel dit bericht via:

Afgelopen zondag moest Braakhuizen nog haar meerdere erkennen in Bladella. Ook toen stond promotie naar de tweede klasse op het spel. Maar de club uit Geldrop greep de laatste strohalm in een confrontatie met SVSSS uit Udenhout. "Het is niet normaal meer", reageerde Braakhuizen-trainer Jeroen van der Schoot direct na afloop van de gewonnen beslissingswedstrijd. "Zondag waren we er echt heel dichtbij. Maar het geluk dat toen niet aan onze zijde was, stond vandaag gelukkig wel aan onze kant."
Kansenregen
En dat geluk kon Braakhuizen wel gebruiken in het treffen met SVSSS. De tegenstander, getraind door Pierre van Berkel, wist het in de eerste minuut van de wedstrijd al voor elkaar te krijgen om zowel de paal als de lat te raken. Braakhuizen was gewaarschuwd en kroop ook zelf een aantal keren gevaarlijk uit zijn schulp. Zo kreeg Mike de Meij een aantal mogelijkheden om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Maar ook aan de andere kant bleef het opletten. SVSSS was na twintig minuten spelen erg dichtbij een treffer. Een scrimmage voor het doel van Youri van Tilburg mondde uit in een bal tegen de onderkant van de lat. Even leek deze ook over de doellijn te zijn. Scheidssrechter Souwen was echter niet te vermurwen en liet doorspelen.

SVSSS raakte niet veel later wederom het houtwerk. Braakhuizen bleef ook zijn momenten krijgen. En een van die momenten was op slag van rust raak. Olivier van Engelen bracht de roodzwarten op voorsprong op sportpark De Leemkuilen. Braakhuizen ging rusten met een nipte voorsprong, al had dat volgens Van der Schoot zomaar anders kunnen zijn, wanneer je alle mogelijkheden op een rijtje zet. "Het had bij de rust ook zomaar 6-6 kunnen zijn! Er gebeurde van alles aan beide kanten."
Spanning
Waar de eerste helft bol stond van de mogelijkheden, was de tweede helft er een waar vooral de spanning meester maakte van beide ploegen. SVSSS moest op zoek naar de gelijkmaker en moest daardoor meer ruimte weggeven. Braakhuizen probeerde van deze ruimte weer gebruik te maken, door bij balbezit snel om te schakelen en van daaruit gevaarlijk te worden. Een aantal keer kwam de ploeg van Van der Schoot er goed doorheen, maar ontbrak het aan de juiste beslissing op het juiste moment.

Maar in de 77ste minuut werd een aanval wél tot een goede gebracht. De ingevallen Remco van Wetten behield goed het overzicht en speelde de vrijstaande Ryan Maas aan, die beheerst de 0-2 op het scorebord bracht. Het duel leek helemaal gespeeld, toen Olaf van Berkel van SVSSS direct rood kreeg. De club uit Udenhout raapte echter nog een keer alle moed bijeen en dit resulteerde zowaar in een late aansluitingstreffer van Ramon Dekkers. Het werden nog enkele penibele minuten voor Braakhuizen, dat snakte naar het laatste fluitsignaal. Scheidsrechter Souwen liet de spanning flink toenemen, door lang door te laten spelen. Maar toen hij zijn fluit in de mond nam, was de ontlading groot bij Braakhuizen, dat volgend jaar weer in de tweede klasse is te bewonderen.
Opstellingen

SVSSS: 18. Bjorn Boer, 3. Rutger Robben, 4. Olaf van Berkel 5. Bodhi Eilander, 7. Jim de Laat, 8. Stijn Vermeulen (16. Stijn van de Brand), 9. Floris Schapendonk (14. Max Tjoa), 12. Jelle van den Bijgaart (15. Bram van Rijn), 13. Ramon Dekkers, 19. Dennis van Schijndel, 20. Ralf van Oudheusden

Braakhuizen: 23. Youri van Tilburg, 2. Robin Sweegers, 5. Tolga Ozkan, 6. Teun de Wit, 8. Bob Scheenloop, 9. Thijs Scheenloop, 10. Myron Jourdain, 11. Mike de Meij, 14. Ibrahim Sanatci (12. Remco van Wetten) , 16. Olivier van Engelen, 20. Mitchell de Wit (17. Ryan Maas)

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?