Blauw Geel '38 in Veghel geen partij voor UNA

Deel dit bericht via:

(Door Thieu Vlemmix)Vorig jaar werd UNA in Veghel getrakteerd op bakken met regen. Nu zijn er bij aankomst dreigende wolkenpartijen in een aansluipende donkerte en een voortdurend druppende lucht: de herfst heeft zich, met temperaturen die de 15? niet halen, dus ook op het kille Prins Willem Alexanderpark gemeld.

Minnen en plussen
In de aanloop naar Blauw Geel – UNA heeft het er de schijn van dat aanwinst Sjors Paridaans eindelijk voor het eerst aan de aftrap staat; dat lukt helaas niet. Nog een min vormt de blessure van Mart van de Gevel, die maar voortduurt. De snelle kilometervreter en tegelijk veelscorende spits ligt er sinds einde vorig seizoen al uit (afgezien van een klein invalbeurtje). Zijn eigen inschatting is, dat hij zeker nog wel een week of acht aan de kant blijft. Daar mag niet uit worden afgeleid dat 't allemaal kommer en kwel is bij de Zeelstenaren. Sterker, er kunnen zelfs diverse plussen worden gemeld. Zo staat het jonge verdedigingscentrum van vorige week (Verhoeven/van Dijk) er opnieuw en verdient na afloop een pluim voor het prima vervullen van zijn taken. Nog eentje: de bedrijvige middenvelder Louisben Jagt is ook vandaag een sterke pion. En tenslotte: met Rob van Boekel terug in de basis, komt er weer een stuk meer technisch vernuft en voetbal gogme terug in de ploeg en kan Jelle Schijvenaars zich weer toeleggen op datgene waar hij het best in is: afleggen en scoren.

Weer driemaal
De wedstrijd zelf heeft eigenlijk niet gek veel om het lijf, daarvoor is het spel van de thuisploeg te mager. Al snel komt UNA door een uitgekiende kopbal van Lex van Dijk met 0-1 voor. Een kwartier later kan Jelle Schijvenaars aanleggen voor een penalty, en dat beheerst hij als geen ander; dus 0-2.
Onwillekeurig sluipt er bij UNA vervolgens een vorm van nonchalance in het spel. Kansen worden om zeep gebracht en, erger nog, na een scrimmage voor eigen goal komt plots de 1-2 uit de natte lucht vallen (de thuisploeg is dan al gereduceerd tot 10 man door een rode kaart). Nog voordat de Veghelnaren uit die tegengoal de illusie kunnen putten dat het UNA serieus in de problemen kan brengen, verruimt Jelle Schijvenaars met zijn tweede doelpunt de afstand weer (1-3). Daarna zijn er nog veel mogelijkheden tot een monsterscore. Bij een flink aantal ervan stuiten UNA's aanvallers op de enige uitblinker aan Veghelse kant, doelman Brahim Zaari. Zo blijft het bij het doelpunt tien minuten voor tijd van ....Jelle Schijvenaars. Met zijn handelsmerk - een krachtige en geplaatste kopstoot – kegelt 'de lange' zijn derde in het mandje en drijft daarmee de eindscore op naar 1-4. Voor de spits die een half jaar geleden bij UNA terugkeerde, is het al de tweede hattrick in het nog prille seizoen!

Of dit alles als herstel mag worden beschouwd na de uitglijder van vorige week? Een beetje. Volgende zondag komt het sterk geachte OFC op bezoek. Even wachten dus.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?