Bladella schiet niks op met gelijkspel tegen RKVVO

“Nog negen wedstrijden”, klonk het na afloop van de wedstrijd tussen Bladella en RKVVO uit de mond van Nick Vermeiren. De Belgische doelman van de thuisclub, die aan het einde van dit seizoen stopt, moest haast moeite doen om de opluchting in zijn stem te verbloemen. Tegelijkertijd was hij nog erg optimistisch, want Bladella schoot met het gelijkspel (0-0) helemaal niks op en moet nog steeds vrezen voor nacompetitie. Of zelfs rechtstreekse degradatie uit de tweede klasse F…
De blauwwitten bezetten de dertiende plaats, met 18 punten uit 17 duels. Helemaal onderaan staat Gestel (17 uit 16) en een een plek boven Bladella staat Rood Wit V. (19 uit 18). De veilige twaalfde plaats wordt bezet door Wilhelmina’08. De Limburgers vergaarden 19 punten uit 15 wedstrijden. Het spel van Bladella tegen het hoog geklasseerde RKVVO gaf nu ook niet meteen aanleiding om te hopen op betere tijden. Vermeiren: “Het klinkt als een zwak excuus, maar op dit veld is goed voetbal nauwelijks mogelijk. De tegenstander had hier trouwens ook last van. Uiteindelijk krijgen we zelfs nog de beste kansen, maar het was van twee kanten zeer matig.”
Dit zag ook trainer Huub Vermeulen. “De eerste helft was RKVVO de betere ploeg en ook veel meer aan de bal. Kansen waren er echter nauwelijks. Al had Cas Vosters misschien wel moeten scoren. Na de rust kwamen we iets beter in de wedstrijd en wordt de kopbal van Geert van Overbeek van de lijn gehaald. In de situatie waarin wij zitten, was een onterechte overwinning ook prima geweest, maar we moeten de komende weken vol aan de bak om de nacompetitie te ontlopen.” Voor zijn collega Matthijn Hoogduijn was het een wedstrijd om snel te vergeten. “Volgende week tegen EFC moet het anders!” RKVVO kan dan, bij winst, de tweede periodetitel veroveren.”
Werkeloos
Voor de toeschouwers op sportpark De Smagtenbocht viel er weinig te genieten. Ja, van het heerlijke lentezonnetje, maar niet van de verrichtingen van de twee teams op het veld. In de eerste helft had RKVVO weliswaar een veldoverwicht, kreeg een groot aantal hoekschoppen, maar de Oerlenaren brachten doelman Vermeiren van Bladella niet één keer in verlegenheid. Alleen Martijn van Dijk scoorde, maar hij deed dit in buitenspelpositie. Aan de andere kant keek Sven van den Oever ook grotendeels werkeloos toe. In de 43ste minuut kreeg hij het wel even benauwd, maar Cas Vosters schoot, op aangeven van Ibou Bot, de bal over.
Ook in de tweede helft werd het spel nauwelijks beter. Bladella kroop wel wat uit haar schulp, maar het grootste deel van de wedstrijd speelde zich ver van de beide doelen af. Strijd was er genoeg, evenals het nodige commentaar op scheidsrechter Roy Schuurmans. De leidsman was echter de enige met een 'ruim voldoende'. En de spaarzame kansen waren opnieuw voor Bladella. In de 52ste minuut kwam Vosters vrij voor Van den Oever, maar de RKVVO-goalie redde bekwaam. De grootste mogelijkheid was voor Geert van Overbeek. In de 81ste minuut kopte de verdediger hard in, maar de bal werd van de doellijn gehaald. Het laatste wapenfeit in een draak van een wedstrijd.