Bij De Weebosch hoeft helemaal niks, maar…

Deel dit bericht via:


Zes seizoenen stond Jochen Janssens aan het roer bij RKSV De Weebosch. De Belgische trainer was in 2015 mede verantwoordelijk voor een van de grootste successen uit de historie van deze kleine Bergeijkse club. De Weebosch werd toen kampioen en promoveerde naar de vierde klasse. Drie seizoenen hielden de blauwgelen het vol op dit niveau, maar afgelopen jaar was er directe degradatie. Janssens is opgevolgd door Wim Hoeben.

En De Weebosch doet het onder zijn leiding verrassend goed. Erkent ook Hoeben. “We staan er zelf ook allemaal van te kijken. Zeker omdat we maar een smalle selectie hebben. Gelukkig zijn we tot nu toe gevrijwaard van blessures en schorsingen en dan blijken we een heel aardige ploeg te hebben. Dit was vorig seizoen wel anders, toen het team te kampen had met enkele langdurige blessures. Mijn voorganger moest daardoor noodgedwongen een beroep doen op jongens uit het tweede en derde. Waarschijnlijk is dit de reden dat ze het uiteindelijk niet hebben gered in de vierde klasse.”

Toen Hoeben, die eerder werkzaam was bij onder meer De Raven, aan zijn klus bij De Weebosch begon, was de opdracht eigenlijk heel simpel. “Ik moest het plezier in het voetballen weer terugbrengen en zorgen voor een goede sfeer. De trainingsopkomst is groot en we zijn gewoon heel lekker bezig. Misschien wel juist omdat er niks moet bij De Weebosch. Er is totaal geen druk en we zien wel waar het schip strandt. Ik denk dat dit bij sommige andere clubs wel anders is. Riethoven, DOSKO’32 en DVS zijn verenigingen die graag zo snel mogelijk terug willen naar de vierde klasse. Als we compleet zijn en iedereen is fit, dan kunnen we van iedereen winnen. Maar ook verliezen…”

Spannend
De Weebosch staat momenteel op de derde plaats, met 24 punten uit 20 wedstrijden. Dit zijn er vier minder dan koploper Riethoven, maar de ploeg van Hoeben heeft nog wel een wedstrijd te goed. Nummer 2 is SVSH, met 25 punten uit 12 duels. Daaronder doen ook Hulsel, DOSKO’32, Pusphaira en DVS nog volop mee. Al hebben de Aalstenaren al diverse wedstrijden meer gespeeld dan de concurrentie. “Het is hartstikke spannend in deze klasse”, lacht Hoeben. “Ik ben er echter van overtuigd dat we kunnen meespelen om promotie. Als we zover komen, willen we er zeker voor gaan. Nogmaals, als we alles heel kunnen houden, hebben we tegen elke tegenstander kans.”

Op sportpark ’t Voortje in de bosrijke omgeving van De Weebosch zijn ze dan ook bijzonder content met trainer Hoeben. “Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin. Het is een gezellige vereniging. Vergelijkbaar met De Raven. Dit trekt me sowieso wel in de Kempen. Die gemoedelijkheid, gecombineerd met een prima inzet, zorgt ervoor dat zelfs een klein clubje als De Weebosch kan meedoen om promotie. We zitten nu in de underdogpositie en dit bevalt ons uitstekend. Zondag tegen DOSKO’32 moeten we opnieuw vol gas geven. Ze hebben een goed spelende ploeg en zijn moeilijk te verslaan. Uit wonnen we met 0-1, maar dit was met de nodige mazzel.”

 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?