Bergeijk - Vessem: 1-0

Bergeijk heeft revanche op zichzelf genomen na de zeperd van vorige week. Nu werd, weliswaar nipt, gewonnen van Vessem. In de laatste minuut was Jari Kok de matchwinner voor Bergeijk. Bergeijk gaat, met nog twee wedstrijden te gaan voor de 3e periodetitel in 4f.

Vessem nam van meet af het initiatief maar wist maar weinig goede kansen af te dwingen tegen het nu goed verdedigende Bergeijk. Ook Bergeijk kreeg in de 1e helft kansen via Stijn Cuypers (30e minuut, kopbal, net naast) en via Jari Kok. Vlak voor rust kregen de bezoekers uit Vessem een goede kans maar men schoot naast. Rust 0-0.

Na r5ust was er meer evenwicht in het veldspel maar er gebeurde niet veel voor de beide doelen. In de 49e minuut schoot Vessem nog net voorlangs. In de 78e minuut was Bergeijk via Stijn Cuijpers dichtbij een doelpunt. In de 80e minuut weer gevaar via Vessem en in de 86e minuut gevaar via Jop Lavrijssen voor Bergeijk en de wedstrijd leek op een recht gelijkspel te gaan aflopen.

Bergeijk had in de laatste minuut echter nog wat in petto. Jari Kok kreeg veel ruimte binnen het strafschopgebied en werkte koeltjes de  1-0 in het net. Voor Bergeijk nog een uitwedstrijd (volgende week) tegen Waalre en een thuiswedstrijd tegen Acht.

Opstelling Bergeijk: Daan Bauhaus, Stijn Cuypers, Jop van Veldhoven , Ruud Willems, Rik Daams,  Jop Lavrijssen,John Vosters, Roy Veraa, Robin Bax, Piet Michielse, Jari Kok .Invallers Robin Vinck, Lars Luijten.

Verslag Vessem: Nummer 3 Bergeijk speelde vandaag tegen de nummer 2 op de ranglijst Vessem. Beide teams in bezit van een periode, dus recht op de nacompetitie. Echter een 2e plaats op de ranglijst zorgt ervoor dat je de eerste wedstrijd van een reeks van 3 vrijgeloot bent. Dus de 2e plaats was de inzet van vandaag.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de gasten. Een vrije trap buiten de 16 m lijn werd genomen door Thomas Maas. Zijn schot over de muur belandde via de handen en de doelman en de lat over de achterlijn.  Daarna was er een goede mogelijkheid voor Bergeijk. Maar ook Jari Kok wist de bal niet in het doel te krijgen. Vessem had het betere van het spel in het eerste half uur. Echter echt gevaarlijk was het niet voor het doel van de thuisploeg.  Goeie kansen echter waren voor Bergeijk. Een goede voorzet vanaf links werd maar net langs het doel geschoten door John Vosters.  En ook de kopbal vanaf dezelfde kant door Stijn Kuipers ging naast het doel. De grootste kans tot dan toe in de wedstrijd kondigde zich in de 40e minuut. Een goed opgezette aanval vanaf links door Hein van Diessen, kwam voor de voeten van Merijn van Ham. Hij omspeelde de keeper en schoot tegen de binnenkant van de paal, maar de bal stuiterde terug het veld in.  Ruststand 0 - 0.

Direct in de eerste minuut van de tweede helft kreeg Vessem een kans. Merijn van Ham schoot hard op doel maar keeper Bauhaus tikte de bal over.  Ook de inglijdende sliding van die zelfde Van Ham trof geen doel.  In de 80e minuut speelde Jaap van Diessen zich vrij. Zijn schot ging net voorlangs.  Het bleef spannend tot aan de laatste minuut. Bergeijk trok aan het langste eind met een doelpunt van Jari Kok. Eindstand 1-1. Beide ploegen hebben nu een gelijk aantal punten, waarbij Vessem nog licht in het voordeel is vanwege het doelsaldo.