Behoudend UNA in eigen huis flink afgetroefd

Deel dit bericht via:

(Door Thieu Vlemmix) Sportpark Zeelst ligt er in de aanloop naar UNA-TEC uitnodigend bij. Een krachtige zon en een gloedjenieuwe grasmat. UNA nog ongeslagen. Alles wel aan boord zou je zeggen. Als je UNA's moeilijkste tegenstanders van de laatste jaren zou moeten opnoemen, dan ligt de naam TEC bij velen voor op de tong. Vooraf zomaar even rondgevraagd, hoor je geen andere kwalificaties als: 'lastige ploeg', 'vervelende tegenstander', of iets in die trant.
Met twee maal winst en één maal verlies, staat de sjempottenploeg uit Flipjeland vóór dit duel een puntje achter op Zeelsters trots. Beide teams azen op een positie bovenin.

Kwetsbaarheid
Bij alle euforie vanwege de 6-0 (OJC thuis) en 0-4 (bij Quick '20 ) en het bij vlagen goede spel, moet ook nuchter worden vastgesteld dat UNA - zelfs in die schijnbaar gemakkelijk gewonnen wedstrijden - periodes van kwetsbaarheid kent. Opvallend: bij Hercules raakt men in de laatste 20 minuten de regie kwijt, tegen OJC de eerste 20 minuten en bij Quick vlak voor de rust en 20 minuten erna. 'Dat moet eruit', zo klinkt vanuit de spelersgroep zelf. Maar dat laatste zal vandaag op deze prachtige laat zomerdag helaas niet lukken, integendeel.

Nieuw verdedigingscentrum
Na het al eerder wegvallen van de kernspelers Sjors Paridaans en Ritchie-Sam Anpong, is het nu de beurt aan Willem Tieben. Coach Jeroen van Bezouwen moet dus opnieuw een ander centraal tweetal in elkaar knutselen. En hij kiest voor het piepjonge duo Joey Verhoeven (19) op rechts en Lex van Dijk (21) op links. Dat blijkt een goeie zet. Lex is zelfs de absolute uitblinker.

De Stratummer wordt na afloop terecht gekozen tot 'man of the match'. Een andere zet pakt minder goed uit. Met het posteren een extra controleur/verdedigende middenvelder (Louisben Jagt) vóór de verdediging, wordt ervoor gekozen om het initiatief bij de bezoekers neer te leggen. En voetballen kan de ploeg uit Tiel wel. Dat doen ze dan ook. UNA daarentegen, brengt veel te weinig. Toch hebben de bezoekers een gelukje nodig om op voorsprong te komen. Een stevige botsing tussen Joey Verhoeven en Lex van Dijk maakt namelijk de weg vrij voor Nicky Kuiper: 0-1. Uitblinker van de laatste weken, Jelle Schijvenaars, leidt intussen voorin een kluizenaarsbestaan. De enkele verdwaalde diepe bal die hem bereikt, is onbespeelbaar.

Na de rust vecht UNA voor wat het waard is en lijkt 't bezig om de bakens te verzetten. Opnieuw is er een goede mogelijkheid tot scoren voor Brian Boogers; hij treuzelt te lang. TEC – dat zijn beste seizoenswedstrijd speelt - doet dat vervolgens beter. Of liever gezegd: Serhat Koç doet dat beter. Ver in de tweede helft luidt de TEC-spits de feitelijke beslissing in. Zijn doelpunt is van een zeldzame schoonheid: naar links wegdraaien en met de linker verwoestend uit halen; het betekent de 0-2 en UNA is bedankt. Dat het nog 0-3 wordt (Wimillio Vink), maakt het alleen nog maar wat pijnlijker. UNA kan nu in de achtervolging.

 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?