Ambitieus Rood Wit V. gaat voor volle winst tegen Braakhuizen

Deel dit bericht via:


Hij is pas 22, maar in ‘dienstjaren’ is Jordy Maes al een ervaren speler. De centrale verdediger, vorige week na de thuiswedstrijd tegen Beerse Boys (1-0) uitgeroepen tot ‘Man of the Match’, speelt al vanaf zijn zestiende geregeld in het eerste elftal van Rood Wit V. “Het ging wel lekker in deze wedstrijd en we hielden ook nog eens de nul. Dat is helemaal goed.”

Het gaat sowieso crescendo met de ploeg van trainer Robbert Verhoeven, want in zeven duels werden tien punten behaald en de doelman van de roodwitten hoefde pas drie keer te ‘vissen’. Hiermee staat de Veldhovense formatie op de tweede plaats, met drie punten achterstand op koploper FC Eindhoven/AV. “Zij zijn de te kloppen ploeg”, oordeelt Maes. “We hebben nog niet tegen ze gespeeld, maar ze hebben zoveel individuele kwaliteiten, dat ze moeilijk zijn af te stoppen. Dat ze nog ongeslagen zijn, zegt ook wel iets. Het is aan onze technische staf om iets te verzinnen, waardoor we van Eindhoven kunnen winnen.”

Want Rood Wit én Maas zijn ambitieus. “Je merkt dat de wisselwerking tussen de spelersgroep en de trainer steeds beter wordt. Robbert is nu bezig aan zijn derde seizoen en het wordt tijd dat we gaan oogsten. Als we het niveau kunnen vasthouden van de afgelopen wedstrijden, kunnen we een mooie serie neerzetten. Met deze selectie moeten we kunnen meedoen om de bovenste plaatsen. Minimaal een periodetitel, maar ik durf ook wel hardop te zeggen dat we kampioen willen worden. Dit wordt geen gemakkelijke opgave, want er zijn meer kapers op de kust, maar we hebben een goede ploeg en kunnen van iedereen winnen.”

Verkassen

Als ‘jongen van de club’ heeft Maes al het nodige meegemaakt bij Rood Wit. Hij heeft het prima naar zijn zin op sportpark De Korze, maar het is genoegzaam bekend dat hij de ambitie heeft om het nog een keer op een hoger niveau te proberen. “Let wel, ik hoef niet per se weg, maar als ik de verhalen hoor van mijn maatje Gideon Pieschel (overstapt naar eersteklasser Geldrop, red.) zou ik dit ook wel eens willen. Kijken waar mijn plafond ligt. Misschien is de tweede klasse wel mijn niveau, maar als je het niet probeert, weet je het ook niet. Er is de afgelopen jaren wel contact geweest met andere clubs, maar het verhaal moet wel héél goed zijn, wil ik Rood Wit verlaten.”


Zondag is het gepromoveerde Braakhuizen de tegenstander, een ploeg die – net zoals Rood Wit – nogal wat nieuwe spelers mocht begroeten. Maes: “Ze hebben onder meer enkele spelers van Brabantia er bij gekregen. Daar heb ik in de jeugd nog tegen gespeeld. Ik denk dat ze een heel aardige ploeg hebben, met vooral voorin de nodige kwaliteit. We gaan er alles aan doen om ze van scoren af te houden. Het is al weer een tijdje geleden dat we een feestje konden bouwen. Als we willen meedoen om de prijzen, moeten we de punten pakken tegen Braakhuizen.

 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?