90-Jarig UNA zakt door ondergrens

Deel dit bericht via:

HSC’21 met 0-2 te sterk in Zeelst 
(door Thieu Vlemmix) Het had een mooi slotfeestje moeten worden aan het einde van het jubileum weekend. Maar het werd een deceptie.  
Na de viering van het 90-jarig jubileum op de vrijdag, met daarbij feestelijke KNVB onderscheidingen voor Tinus Senders (bijna een leven lang voor UNA in de weer), Dick Bijkerk en Grard Snelders, is het in Zeelst weer tijd voor een alledaagse zondag; gewoon voetballen dus. Je zou in dit geval kunnen zeggen, Brabantse gemoedelijkheid tegenover Overijselse nuchterheid en gezelligheid tegenover eigenzinnigheid. Ofwel, een confrontatie vandaag tussen UNA en HSC ’21. Eén ding hebben de ploegen gemeen: ze komen beide al geruime tijd uit op het hogere amateurniveau. De laatste jaren is dat in de Derde Divisie.

Haaksbergen staat er nu een stuk beter voor, met een voorsprong van vijf punten (en een wedstrijd meer gespeeld) op UNA. Coach Gerben Demin krijgt er de gang maar niet in. Er worden wel puntjes gesprokkeld, de automatismen, het goeie positiespel van de voorbije jaren ontbreken echter volledig. Toch – zo wordt in de Zeelster gelederen al een tijdje gemompeld – zal één goeie winstpartij -vandaag bijvoorbeeld- een flinke ‘boost’ geven en dan komt het wel weer in orde. Het geeft meer de hoop weer dan dat er sprake is van een reëel verwachtingspatroon. Hoe dan ook, vandaag gebeurt het allemaal wel tegen een bijzonder decor. De UNA kantine is op zich al een bijzonder fraai exemplaar, ‘de Luifel’ ervoor maakt hem nog specialer. Maar nu ook nog met het door UNA’s supportersclub geschonken nieuwe gordijn….‘komt dat zien’.

Uitblinker
Natuurlijk kan Sten Senders ook heel goed voetballen. Maar het is toch op zijn minst opmerkelijk te noemen, dat de 18-jarige, op welke positie je hem ook neerzet, steeds weer uitblinker is binnen een zwalkend UNA. Zijn tomeloze inzet –al weken lang - zou een lichtend voorbeeld moeten zijn voor de initiatiefloze geroutineerde collega’s . .. Want initiatief en lef zijn voor dit UNA vreemde woorden, ook vandaag tegen HSC ‘21. In geen elke linie valt enige progressie te bespeuren, integendeel. Senders die voor de verandering maar eens centraal op het middenveld speelt (na eerder linksachter, linkshalf, linksbuiten en rechterspits), heeft ook vandaag – behalve de opnieuw goed keepende Derix - slechts één kompaan die zich niks aantrekt van de algehele malaise: Louisben Jagt. De linksachter heeft eveneens dat tomeloze in zijn spel, niet te stuiten dus. 

Twee spontane jongens die gewoon blijven presteren, de aanval zoeken en niet –zoals veel van hun collega’s- afwachten en treuzelen. Naast die twee haalt ook doelman Yannick Derix al geruime tijd een dikke voldoende. Anders zou het er voor UNA nog veel slechter uit zien.
Hoe aanvoerder Niek van Boekel ook zwoegt en buffelt, hij krijgt z’n ploeg – waarbij de rusteloze spits Mart van de Gevel op een eiland speelt – niet op gang. Toch heeft UNA in de nog redelijke eerste helft wat mogelijkheden om te scoren. O.a. via de koppende Lex van Dijk, de uitbrekende Louisben Jagt en de solerende Sten Senders.

Nadat een uitstekende doorbraak van Niek van Boekel op links, aan Mart van de Gevel een geheide scoringsmogelijkheid heeft geboden, waarbij de spits faliekant mist, is het in feite gedaan met UNA. HSC neemt nu volledig de regie in handen en scoort tweemaal tegen een schutterende Zeelster defensie, waarin zelfs doorgaans zeer betrouwbare spelers als Joey Verhoeven, Tom Scheepers en Maikel Vercoelen zich vergalopperen… Wie of wat krijgt dit dolend UNA op de rails?                  

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Gerrit
12 november 16:20
HEERLIJKE BUSREIS TERUG NAAR HAAKSBERGEN
Jhan Mokke
11 november 19:10
Diep en diep slecht ,
Waarom laten jullie de trouwe supporters ,
Zo in de steek.
Denk daar ook eens aan ,
En doe dan zo in de steek.