90-jarig bestaan RPC

Deel dit bericht via:

RPC BESTAAT 90 JAAR:
Op 10 januari 1931 heeft een groep jongens uit de St’Gerardusparochie in Stratum besloten om een voetbalclub op te richten. De jongelui kwamen destijds veelvuldig bijeen in het Patroonsgebouw van de parochie en dus is er destijds gekozen voor de naam (rkvv) RPC, wat stond voor Roosten Patronaat Club. Meester Verrijdt van de St’Tarcisiusschool werd de eerste voorzitter.
                                                                                    
In de jaren ’50 is het voorvoegsel rkvv (Rooms Katholiek Voetbal Vereniging) verdwenen en omdat het woord “Patronaat” te ouderwets werd, is de naam omgedoopt tot Roosten Plein Club. Na enkele omzwervingen langs verschillende locaties heeft de club sinds begin 2020 zijn nieuwe onderkomen aan sportpark De Heihoef, vlakbij de bakermat waar het in 1931 ooit begonnen is

Helaas heeft het coronavirus het land in een wurggreep en kunnen er op de jubileumdatum van 10 januari geen activiteiten ter ere van het 90- jarig jubileum worden georganiseerd. Dus laten wij dit heugelijke feit nu even in stilte passeren en hopelijk kunnen we er elders dit jaar nog met gepaste trots op terug komen.

Bestuur vv RPC

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Pascal Janssen
15 januari 14:11
Proficiat aan alle buren van RPC!
Jan Doomen
12 januari 16:38
Leuke club.begon
vv RPC
11 januari 23:20
Bedankt voor de felicitaties op deze site en de diverse overige social media, als ook de persoonlijke felicitaties.
Tina Klep
10 januari 19:38
Gefeliciteerd met deze mijlpaal.
Jullie zijn een geweldige club, altijd een gezellige 3e helft
Gerard van Leerdam
10 januari 11:31
Namens Woenselse Boys onze gelukwensen aan bestuur en leden met deze mijlpaal en alle succes voor de toekomst voor deze mooie vereniging. Laten we hopen dat op niet al te lange termijn de bal weer kan rollen en het jubileum alsnog gevierd kan worden.
Marcel Blox, v.v. E.F.C.
10 januari 11:31
Namens v.v. E.F.C. feliciteren wij RPC met dit mooie jubileum. Wij hopen dat jullie op enig moment dit jaar het jubileum alsnog kunnen vieren en wij zullen elkaar in de toekomst zeker nog regelmatig ontmoeten.
Piettie
10 januari 10:04
Iedereen in deze mooie en gezellige vereniging van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal, RPC kennende zal dit feest op een later moment dubbel en dwars gevierd worden.
Mario van Erp
09 januari 21:28
Als 'rpc-er' van harte en hadden we nu gezellig gefeest in en op een memorabel jubileum! De draaiboeken voor het feest lagen klaar en hopelijk kunnen we er nog later een mooi feestje van maken. Gezondheid en veiligheid eerst! Kom't goed!
Albert Dirkx, Reusel Sport/CoTrans
09 januari 20:32
Het bestuur en verder alle RPC ers Van Harte Gefeliciteerd met jullie 90 jarig jubileum.
Wim de Laat, V.V. Hoogeloon
09 januari 18:10
Alle leden, vrijwilligers en sponsors van RPC, van harte gefeliciteerd met het 90 - jarig jubileum