50-plus-voetbal op zaterdagmiddag bij SV Valkenswaard

Deel dit bericht via:

50-plus-voetbal is de nieuwste voetbalvariant die bij SV Valkenswaard gespeeld kan worden. Bij de voetbalclub omschrijven ze het als zaalvoetbal dat buiten wordt gespeeld.

Naast walking football voor de 60-plusser en 7-tegen-7 voor de 45-plusser, is er nu het 50-plus-voetbal op zaterdagmiddag bij de Bosuilen. Sinds ongeveer een jaar wordt er in deze regio het zogenaamde 50-plus-voetbal gespeeld. Het heeft de voordelen van lekker buiten actief zijn, op een voor de oudere voetballer vriendelijkere ondergrond. Zonder het moeten overbruggen van de vele meters zoals in het reguliere veldvoetbal. De velden zijn namelijk ‘slechts’ 40 bij 30 meter groot.

De voetbalvariant wordt gespeeld met een doelman en vijf veldspelers. Het doel is 5 bij 2 meter. En er is een halve cirkel voor het doel waar alleen de doelman in mag komen.

Deze voetbalvariant is met name geschikt voor de wat oudere voetballer die het steeds lastiger vindt om mee te komen in het traditionele voetbal. Maar zich nog te jong, te fit of te actief voelt om walking football te spelen. Voor de 7-tegen-7-voetballer is het een extra mogelijkheid om te spelen op een andere dag en op een kleiner speelvlak.

Tegenstanders uit de regio
In de huidige opzet wordt 50-plus-voetbal op zaterdagmiddag gespeeld, eens in de twee weken. Er wordt niet in competitieverband gespeeld, maar wel volgens een vooraf opgesteld wedstrijdschema, tegen clubs uit de regio.

Heb jij interesse in deze vorm van voetbal of wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met Peer Schats. Dat kan via 0614336411 of mail p.schats53@gmail.com.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Peter Hanssen
03 december 16:53
Klopt precies wat Peter schrijft voor teams die interesse hebben kunnen altijd een wedstrijdje komen spelen bij Braakhuizen of bij een van de andere teams van het 50 plus voetbal 6 tegen 6.
Ik hebben met mensen gesproken die niet met 50 plus bekend waren en het maar niks vonden en twijfelde, maar toen ze het spelletje gespeeld hadden zeer enthousiast waren en nu weer aan het voetballen zijn. De mensen die al een paar maanden 50 plus voetballen vinden het een fijne en goede uitkomst dat ze weer actief kunnen voetballen
Peter Hanssen ;06-10763451. peterhanssen@live.nl


Peter Schats
30 november 23:49
Huh? Klopt idd. Maar nu dus niet meer!😁Nee hoor!
Huh?
30 november 14:09
Peter,

Ik kan me het grote aantal berichten en de reclame campagnes nog herinneren van je. Maar zat je toen niet bij Rood-Wit Veldhoven? Is het walking football daar gestopt?
Peter Schats
30 november 13:02
Trouwens ook bij Braakhuizen, RKGSV, Spoordonkse Boys en Oirschot Voorruit wordt dit leuke Voetbal 50 plus spelletje gespeeld en spelen we om de week tegen elkaar in de vorm van een wedstrijd of een mini-toernooi. Alleen in de wintermaanden(dec t/m februari) en in de zomervakanties ( juli t/m augustus) spelen we niet.