1e elftal Marvilde maakt switch van zondag naar zaterdagvoetbal

Deelacties:

Persbericht SV Marvilde
Marvilde start komend seizoen met prestatief zaterdagvoetbal. Na 4 seizoenen zaterdagvoetbal, is de conclusie dat zaterdagvoetbal ook in de regio Z-O Brabant een niet meer weg te denken factor is in de voetbal piramide. Vanwege de grote vraag start Marvilde komend seizoen met een prestatief zaterdag 1 team.

Nadat Marvilde eerder al succesvol meisjes voetbal en recreatief zaterdag voetbal introduceerde in de regio is vanaf komend seizoen ook prestatief zaterdag voetbal te zien op het Jongelingsveld. Met 6 zaterdag teams is Marvilde op dit moment al sterk vertegenwoordigd in het zaterdagvoetbal in de regio. Daar wordt met de vorming van een prestatief zaterdag 1 en prestatief 23-1 team een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de gestage groei van de bijna 100-jaar oude voetbalclub uit kerkdorp Meerveldhoven.

Deze keuze brengt wel met zich mee dat Marvilde na 97 jaar afscheid neemt van het prestatieve zondagvoetbal.
Zaterdagvoetbal blijkt echter het antwoord te zijn op het verlies van jeugdspelers bij de overgang van junioren naar de senioren. Waar eerder 80% stopte en slechts 20% doorging bij deze overgang is dat nu omgedraaid. Zaterdag 1 zal voor een groot gedeelte bestaan uit het huidige succesvolle zondag 2 i.c.m. het huidige zondag 1 en de 19-1. Marvilde biedt hiermee antwoord op de maatschappelijke ontwikkeling en grote vraag vanuit de vereniging en Veldhovense voetballers.

Zaterdag 1 wordt een prestatief selectieteam met de daarbij behorende voorwaarden als een volwaardige staf (gediplomeerde trainer, teammanager, assistent-scheidsrechter en masseur).

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Heinrich
11 mei 21:28
In 1b is minstens 1 club waar niet betaald wordt.
@Werner
11 mei 20:45
Maar dat is toch helemaal niet belangrijk waar je speelt. Speel op het niveau waar je thuis hoort met je eigen spelers, dan komen de ouders en familie ook eens kijken. Zal ik er hier ...tig noemen die (in het verleden) betaald hebben en allemaal naar de kloten zijn gegaan? (en er komen er nog een paar) En dat voor 5 toeschouwers........
Werner
11 mei 20:01
Oppassen nu... clubs die uitkomen in de eerste klasse betalen allemaal de spelers wat. Je komt met alleen eigen jeugd niet verder dan hooguit de 3e klasse.
George ten Dam
11 mei 20:00
Jammer, dat een club als Marvilde uit het zondagvoetbal stapt. Mooie club in Veldhoven die altijd het hoogste na streefde.
anoniem
11 mei 17:42
kijk naar una haalt al jaren spelers van buiten af anders spelen ze ook lager kromt ook niks door van eigen jeugd
Anoniem
11 mei 15:46
Mooie club Marvilde niks mis mee. Dat Marvilde in de eerste klasse staat komt door de spelers die van buitenaf gehaald zijn, eigen jeugd komt nooit aan bod. Het halen van spelers word steeds lastiger dus is de optelsom zo gemaakt, afwachten waar de club over 5 jaar staat. Want spelen op zaterdag in een anonieme competitie waar niets op het spel staat is ook niet alles.
anoniem
11 mei 11:05
dat heeft te maken met de jeugd van deze tijd ze willen zaterdag voetballen na de wedstrijd de kantine in een vette hap goedkoop drinken naderhand naar de stad op stap en zondags uit slapen de club heeft er alles aan gedaan en blijf deze prachtige club steunen
anoniem
11 mei 11:04
dat heeft te maken met de jeugd van deze tijd ze willen zaterdag voetballen na de wedstrijd de kantine in een vette hap goedkoop drinken naderhand naar de stad op stap en zondags uit slapen de club heeft er alles aan gedaan en blijf deze prachtige club steunen
Jammer
11 mei 9:54
Het is spijtig om te zien dat er steeds meer verenigingen naar de zaterdag gaan. Er is toch niks mooiers als zondags om half 3 voetballen. Het kost veel tijd want de hele zondag is weg maar als voetballer leef je daar toch voor! Dat zaterdagavond voetbal brengt maar weinig sfeer met zich mee.
Knvb faalt
10 mei 19:12
Vreemd dat de KNVB weekend-programma’s gaat maken. Spelers haken meer en meer af, ze kunnen geen baantje meer nemen op de zaterdag of zondag. Het kan, vanuit de plannen van de KNVB, per week verschillen. Werkgevers denken vaak niet mee. Clubs maken een duidelijke keuze voor zaterdag of zondag. De KNVB moet echt eens gaan luisteren naar haar leden. De competities voor de lagere elftalen ( halve competities), slaat ook helemaal nergens op.
Zaterdag
10 mei 14:44
Dus volgend seizoen zowel Marvilde, Rood Wit V, combi BES/De Valk en De Braak in 1 competitie. Das een mooi begin
Eric Boesten
10 mei 13:13
Interessant besluit van Marvilde, waarmee ze in mijn ogen meegaan en voorsorteren in de verdere toekomst van het amateurvoetbal zoals de KNVB het voor ogen ziet, namelijk 'weekendvoetbal'. Met ingang van seizoen 2023/2024 blijven vanaf 2e klasse en lager zaterdag- en zondagclubs apart ingedeeld. Volgens KNVB directeur amateurvoetbal Van der Zee is dit voorlopig en wordt 'gemengd voetbal' (lees weekendvoetbal) in de toekomst de realiteit: “Maar we laten dat organisch gebeuren, zonder dwang. En mocht het problemen opleveren, dan gaan we met alle clubs bij elkaar in de kantine zitten en gaan we niet eerder weg voordat er een speelschema ligt.” Dus in de toekomst verwacht ik dat Marvilde op zaterdag de Veldhovense derby's speelt tegen onder andere Rood Wit V en RKVVO.
Patrick Meinhardt
10 mei 12:33
Tot volgend seizoen marvilde 😉😉
J.P.
10 mei 11:53
@geldrop supporter Nacompetie blijft volgens bestaand schema. Site KNVB: De eventueel in de competitie vrijgekomen plaatsen ten gevolge van bijvoorbeeld vaststaande fusies, ontbindingen van verenigingen, de overstap van zaterdag naar zondag of andersom dan wel het uit de competitie nemen door de tuchtcommissie of het bestuur amateurvoetbal, worden in de eerste klasse en lager in verband met de versterkte degradatie niet opgevuld.
Brabo
10 mei 11:50
Eenmaal terug op niveau na een aantal jaar zal het wel een aantrekkende werking hebben. Wil het zaterdag regionaal een succes worden zal de jeugd (deels) moeten verplaatsen naar de zondagen, anders heb je echt plaats gebrek.
Peter
10 mei 11:46
Komt Marvilde op een van de drie degradatieplekken in 1b dan helpen ze een andere club tegen directe degradatie.
Brabo
10 mei 11:44
@peter aantrekkende werking als je 4e klasse zaterdag gaat voetballen, kan het me niet voorstellen
Geldrop supporter
10 mei 11:13
Heeft de overgang van Marvilde nog consequenties voor de promotie/ degradatie regeling van dit seizoen in de 1 e of 2e klasse ?
Peter
10 mei 10:55
@Mark, dat zou kunnen. Anderzijds kan het ook een aantrekkende werking hebben op jongens die graag op zaterdag willen spelen. Ik denk dat meer en meer verenigingen op (korte) termijn deze keuze zullen gaan maken. Ivm veldcapaciteit kan uiteindelijk niet iedereen op zaterdag spelen, er zullen dan toch teams op zondag moeten spelen. Worden dat dan lagere senioren of de jongste jeugd? Benieuwd waar het naartoe gaat.
Mark
10 mei 10:30
Er zal vandaag druk gebeld worden naar een aantal huidige 1e elftalspelers van Marvilde. Voor Rood-Wit (Slagboom) en RKVVO een mooie kans om het niveau omhoog te brengen en de Veldhovense jongens binnen de gemeente te behouden.
Peet
10 mei 8:18
Goeie keuze. Het eens zo florerende amateurvoetbal in Brabant en Limburg ligt mijlenver achter op het zaterdagvoetbal.