Tien vragen aan: Hans Staps, komend seizoen trainer bij Beerse Boys

Deel dit bericht via:


De huidige trainer van TSV Gudok uit Tilburg gaat komend seizoen aan de slag bij Beerse Boys.
Hans Staps is voor meeste onder ons een onbekende in de regio en met de onderstaande tien vragen willen we hem nader aan u voorstellen.

1. Stel je even nader voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Zoals in de aanhef staat is mijn naam Hans Staps, ben 48 jaar jong en geboren en getogen in Tilburg. Al mijn gehele loopbaan werkzaam in het onderwijs, met voetbal als passie en vanzelfsprekend trots op mijn gezin. Opgegroeid in Tilburg Noord in een gezin met twee oudere zussen en ouders die bewust sport stimuleerden. Sinds de zomer van 2018 met mijn vrouw Irene en twee zonen, Thijmen en Pepijn, woonachtig in De Sacramentsparochie in Tilburg Oost (na 22 jaar Reeshof). Mijn jongste zoon (14jr) bevindt zich in de theaterwereld en is erg muzikaal. Hij speelde in Pinokkio en momenteel schittert hij in de voorstelling “Pap, doe normaal!” van de stichting Positief Coachen. Mijn oudste zoon (17jr) is sportief aangelegd en is een fanatiek voetballer, een échte winnaar. Hij is twaalf jaar geleden mijn aanleiding geweest om mijn voetbalhobby weer op te pakken bij tsv Gudok.

2. Wat doe je in het dagelijks leven?
Na mijn opleiding aan de Katholieke Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Tilburg ben ik direct in het onderwijs beland. Na 21 jaar Voortgezet Onderwijs, van docent sport tot uiteindelijke directeur van het Beatrix College en Reeshof College, ben ik drie jaar geleden overgestapt naar het basisonderwijs. Momenteel ben ik directeur van basisschool Dé Zandberg, een prachtige, innovatieve en grote school in Breda. Daarnaast ben ik momenteel programmadirecteur van een nieuw op te zetten fictieve school, genaamd Phoenix. Een ontwikkel- en opleidingsinstituut voor medewerkers van onze stichting INOS, waarbij zij ook het gehele invalwerk voor hun rekening nemen. Naast mijn werk ben ik dus momenteel hoofdtrainer van 4e klasser tsv Gudok en ben ik binnen deze zelfde vereniging hoofd van de jeugdopleiding.

3. Hoe ben je in het trainersvak beland en welke clubs heb je ondertussen al gediend als hoofdtrainer?
In mijn opleiding aan de sportacademie ligt de basis van mijn trainersloopbaan. Tijdens mijn ALO-tijd heb ik de jeugd getraind van o.a. tsv LONGA, vv J.P.S. en vv ZIGO, drie clubs waar ikzelf ook heb gevoetbald. Vervolgens ben ik als hoofdtrainer van eerst de zaterdagtak en later de zondagtak van vv ZIGO aan het werk geweest. Ik praat dan over de jaren 1988-2000. Toen mijn oudste zoon op 5-jarige leeftijd wilde gaan voetballen, ben ik samen met hem bij tsv GUDOK terecht gekomen. Een club in groei, nieuw in de wijk Reeshof, en gestart met de mini’s en vervolgens de F- en E-jeugd. Zeven jaar geleden twee jaar de A1 getraind en vervolgens doorgeschoven naar het vlaggenschip van de club.

4. Hoe werk jij als trainer?
Ik vul mijn hobby in als een ‘lerende winnaar’, naar een inspirerend boek van Toon Gerbrands. Een trainer die een juiste balans zoekt tussen plezier maken met elkaar en het elke keer beter willen worden. Spelers positief stimuleren, training gericht op winnen én voetbal, weten wat er in de jeugd rondloopt en inbouwen in het senioren voetbal waar mogelijk. Daarnaast met meer mensen willen werken binnen de vereniging dan alleen het vlaggenschip. Het waarderen van clubmensen en door samenwerking mensen in hun kracht laten exploreren.

5. Vanwaar de keuze om in de regio Eindhoven/De Kempen te gaan werken als trainer?
De keuze regio Eindhoven ligt meer aan de indeling van de KNVB. Wel is het een uitdaging en zie ik het als mooie bijkomstigheid om in een andere omgeving dan Tilburg aan de slag te mogen. Binnen Tilburg e.o. weet ik genoeg van de verenigingen, binnen Eindhoven ga ik het ontdekken. En de andere clubs mij ook!

6. Waarom heeft Beerse Boys voor Hans Staps gekozen?
Het beste antwoord is natuurlijk te geven door het bestuur van Beerse Boys. Iemand die zich lang wil verbinden aan de club en bij de Beerse gemeenschap wil gaan horen, hebben ze in ieder geval gevonden. Ik denk dat we daarnaast hetzelfde uitstralen als we het hebben over normen en waarden, gedrevenheid en enthousiasme.

7. Wat is je doelstelling komend seizoen bij Beerse Boys?
De selectie kent een goede kwaliteit en vanuit de basis wil je élke wedstrijd winnen. Wanneer je élke wedstrijd zou winnen, dan heb je het maximaal aantal punten. Haal je hier vanaf dat je ook realistisch moet denken in de haalbaarheid van elke wedstrijd winnen, dan gaan we een mooi seizoen tegemoet. Daarnaast is het inpassen van jeugd, in diverse vormen, een belangrijk punt die we samen moeten gaan realiseren. Er is een rijke ervaring binnen de groep en de jeugd heeft de toekomst, een mooie combinatie om mee te mogen werken.

8. Beerse Boys past bij mij als trainer omdat?
Sfeer; Kijk maar naar een eigen fanatieke supportersclub.
Drive; Passie is één van de kernwaarden van de club.
Fatsoen; Elk vorm van partijtje willen winnen, vanuit positiviteit en waardering voor de tegenstander.

Meer willen zijn dan voetbal op de zondagmiddag om 14.30u, echter tijdens dit moment alles geven en er zijn voor alle Beerzenaren!

9. Wat verwacht je nog dit seizoen van Beerse Boys in de competitie?
Kijk naar de resultaten van Beerse Boys in de afgelopen wedstrijden, dan gaan er nog meer punten volgen en dus zorgt de huidige hoofdtrainer en clubman Jasper van Hoof samen met staf en groep voor een plek in de 2e klasse in het seizoen 2019-2020.

10. Bewondering voor?
Ieder mens die het maximale uit zichzelf haalt, ruimte geeft aan de ontwikkeling van de ander en een bewust positieve bijdrage wil leveren aan de maatschappij. En binnen deze maatschappij heb ik bewondering voor mensen die uitdragen dat ieder welkom is en dat we géén verschil maken naar elkaar, maar dat we het verschil maken mét elkaar!  

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?