Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
De Kruyff touringcars
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
bannerborrenbergs(top)1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Transferlijst. Overzicht bekend bij AVE (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2017-2018 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Tien vragen aan: Rudy Wetzel (Pusphaira)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jos Beerens loopt 4-Daagse voor goed doel

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

AVE avond gezellig en druk op nieuwe locatie (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Totaaloverzicht nacompetitie prom./degr.

LEES MEER

logoBeterBike-Logo.png(adv).png
bannererbee(aanbieding10).png
bannersanidump(slider)2.jpg
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
bannertehgreatmatch(2).jpg
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
itelligence.jpg
bannermaasmakelaars.jpg
MCB Direct
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
bannerdekruyffhome(1).png
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

3 juni 2017 | - Wedstrijd van de week 

Best Vooruit ruikt aan 1e klasse na 4-1 overwinning


Best Vooruit kan aanstaande maandag promoveren naar de eerste klasse. Op sportpark De Leemkuilen won het met ruime cijfers van Moerse Boys: 4-1.

Door de riante overwinning van Best Vooruit ben je snel geneigd te denken dat de return van aanstaande maandag, op het veld van Moerse Boys, slechts een formaliteit is. Jurgen van Wanrooij, trainer van Best Vooruit, durft na afloop nog niet uit te spreken dat zijn ploeg al is gepromoveerd. "We hebben een kleine stap in de goede richting gezet. Maar we zijn er nog niet. De laatste stap moeten we maandag zetten."
Zwakke eerste helft
De slag om de arm van Van Wanrooij is te begrijpen. Moerse Boys kwam wel degelijk een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Denny Witjes. De bezoekers mistten zelfs een penalty bij een 3-1 achterstand. Het woord geflatteerd is dus wel op zijn plaats bij deze overwinning van de gastheren, maar dat maakt de lach op het gezicht van spits Robin Buiks niet minder groot. "We hebben een hele goede uitgangspositie. Het zou eigenlijk wel een schande zijn als we dit nog weg gaan geven."
Buiks was echter niet te spreken over de wijze hoe zijn ploeg in de eerste helft voor de dag kwam. "Het was niet overtuigend van onze kant. Ik vond dat er veel mis ging. Gelukkig liep het bij hen ook niet allemaal goed." De woorden van de aanvaller vatten de eerste helft goed samen. Er gebeurde niet veel op het hoofdveld van Best Vooruit. De grootste mogelijkheid was na acht minuten spelen toen Jorn van de Wiel een goed schat op de lat uiteen zag spatten. Voor de rest zorgde Tim Koeman met een aantal vrije trappen voor het nodige gevaar en mocht Best Vooruit tot twee keer toe gelukkig zijn dat bij Moerse Boys de trekker niet scherp stond.

Doelpuntenregen na rust
Waar de eerste helft er een was om snel te vergeten, geldt dat zeker niet voor het tweede bedrijf. In de 47ste minuut brak Buiks de ban op aangeven van Tom Kastelijn. Het bleek het startsein te zijn voor een sterke periode van de thuisploeg. Zes minuten na de openingstreffer werd de score verdubbeld. Een fraaie pass van Koeman werd door Buiks op een knappe wijze onder controle gebracht, waarna het voor de spits een koud kunstje was om zijn tweede doelpunt te maken.
Maar de marge van twee doelpunten hield niet lang stand. Luttele minuten na de 2-0, gaf Bart van den Broek Moerse Boys weer wat hoop met een puntertje. Die hoop werd in de 57ste minuut aan flarden geschoten toen Twan Huijberts het derde Bestse doelpunt voor zijn rekening nam. Moerse Boys probeerde de wedstrijd naar zich toe te trekken door een hoger tempo te hanteren. Het kwam een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Witjes, maar zonder succes. Best Vooruit voetbalde in de 81ste minuut zich knap onder de druk uit. Het leverde zelfs nog een treffer op toen Lester Hubenet ook zijn graantje mocht meepikken na een fraaie aanval. De bezoekers probeerden in het restant nog wat gevaar te stichtten. Een aantal speldenprikken werd uitgedeeld, maar een dolksteek kwam er niet.
Kort herstel
De return staat maandag alweer op het programma en daardoor hebben de spelers niet veel tijd om te herstellen. Van Wanrooij baalt ervan dat de KNVB dit zo heeft bedacht. "Met de opleidingen en cursussen die wij krijgen, wordt altijd gezegd dat er voldoende herstel tussen wedstrijden moet zijn. Dat doet de KNVB nu niet. Maar schijnbaar hebben zij er in Zeist voor geleerd." Maandag zal Moerse Boys moeten komen en Buiks beseft dat dit gevolgen heeft voor het spel dat zijn team kan spelen. "We zullen meer vanuit onze organisatie gaan spelen en in de tegenaanval proberen de boel op slot te gooien. Als we met de rust een gunstige stand hebben, dan durf ik er wel vanuit te gaan dat het niet meer mis gaat."

Opstellingen

Best Vooruit: 1. Denny Witjes, 2. Bram Toebes, 4. Jeroen Liebregts, 6. Twan Huijberts, 7. Tom Kastelijn, 8. Thomas van Heukelom (21. Brian van Schijndel), 9. Robin Buiks (33. Kenneth van de Wiel), 14. Jorn van de Wiel, 18. Xander Scheepens, 20. Tim Fiolet (10. Lester Hubenet), 23. Tim Koeman

Moerse Boys: 1. Tom Magielse, 2. Rik Mol, 3. Marvin de Beer, 4. Mark Foesenek, 5. Gijs Klep, 6. Joris Goossens, 7. Bart van den Broek, 8. Sjors Goossens, 9. Pim Goossens, 10. Daan van den Broek, 13. Mitchel van Overveld


©2017 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Best Vooruit ruikt aan 1e klasse na 4-1 overwinning
(Door Gerard Verhagen)
logoBeterBike-Logo.png1.png
logomcbdirect.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
The Great Match.com
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannerspitters.jpg
bannerhypotheekvisie.jpg
banneritelligence.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannersanidump(home).png
De Kruyff touringcars
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
claessensvdrijt.jpg
logoballenkoning(home).png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg