Onweer verpest duel tussen Nijnsel en Vessem

Op deze donderdagavond 2 mei stond het duel tussen Nijnsel en Vessem op het programma. Voor de gastheren is dit de tweede midweekse speelronde in een week tijd. Vorige week speelde Nijnsel het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Rood Wit V uit, maar ging, ondanks dat het met twee spelers meer mocht aantreden in de resterende 21 minuten met 3-2 ten onder.

Door Jesse Deckers
Tegen 20:00 was het nog droog op Den Eimert, waar dat elders in de provincie wel anders was. Daardoor was er voor Bossche scheidsrechter Dirk-Jan van der Elst geen enkele reden om niet aan het duel te beginnen. Nijnsel startte redelijk aan de wedstrijd, en het zocht direct de aanval, maar tot echte kansen kwam de thuisploeg niet direct. De bezoekers uit Vessem, die de vele meegereisde bezoekers op vermakelijke wedstrijd wilde trakteren kwamen er bij vlagen een keertje goed uit, maar tot een schot op goal kwam het daarentegen dan weer niet. Na ongeveer negen minuten begon het onweer de Nijnselse velden te teisteren en kwam de regen met bakken uit de hemel vallen.

Waar dat in de beginfase van de bui een gevaarlijke kans opleverede voor Nijnsel, werd het daarna als maar vervelender en gevaarlijker voor spelers, (assistent)scheidsrechters en supporters. Om deze reden besloot de scheidsrechter het spel stil te leggen en de spelers zochten met bloedvaart de cabines op. Als de weersomstandigheden tegen 20:30 niet verbeterd zouden zijn, zou de wedstrijd definitief gestaakt worden. Uiteindelijk bleken de weersomstandigen tegen 20:30 voor geen haar beter te zijn dan om 20:13 dus werd de wedstrijd gestaakt.

Zuur voor de ploeg uit Vessem die dus voor 13 minuten voetballen naar Nijnsel zijn gekomen. Maar aan de ene kant is het gunstig voor de ploeg van Richard van de Kerkhof, want aanstaande zaterdag staat alweer de volgende ‘’finale’’ op het programma, dan komt de ploeg van Ben Hoek: Beerse Boys op bezoek op De Lille. Dit is een ware streekderby dus dan moet de accu 100% opgeladen zijn.

Aanstaande dinsdag zal het restant van de wedstrijd worden uitgespeeld op Den Eimert, aftrap dan wederom om 20:00.